U mnie woda jest wszędzie ze mną,przy łóżku to obowiązkowoMnie temat stresował, bo czytałam wszedzie że w ciąży zaparcia się nasilają, a u mnie generalnie codziennie, ale bywało że bardzo ciężko. Do tego stopnia, że czasem aż mnie mięsnie na brzuchu i żebrach bolały od parcia i mysle "bedzie tragedia, przecież w ciąży to chyba nie można tak mocno cisnąć". Obecnie jestem 9+3 , generalnie jest lżej niż przed ciążą, chyba dopiero raz miałam ciężkie posiedzenie. Reszta jakoś idzie. Może dlatego że jem sporo owoców? Na zaparcia polecają kiwi, jem codziennie.
Za to z piciem wody u mnie to masakra. Na siłę wchodzi 1L na dwa dni, plus ze 2 herbaty dziennie... no nie umiem sie zmusić... macie jakieś sposoby ? Mąż się śmieje, że kaktus jestem.
reklama
Chudzinka
Zaangażowana w BB
hehe ze mną też. Problem w tym że TYLKO jest. Cały czas w butelce Dziś w nocy postawiłam sobie w szklance koło łóżka... Rano moja kotka się do niej dorwała, troche wypiła i przewróciła szklanke. O 6 rano, ze złym samopoczuciem i mdłościami musiałam wstawać i szukać ścierki... myślałam że uduszę tą gadzinęU mnie woda jest wszędzie ze mną,przy łóżku to obowiązkowo
Karooola28
Fanka BB :)
Ja to samo do ub tygodnia było Ok teraz wrocilo do normy i raczej zaparcia chyba się to zmienia mocno i u każdej jest inaczejJa się mało na ten temat wypowiem bo od paru lat mam zaparcia,na początku było ok i szczęśliwa że może obejdzie się bez zaparć a tu niestety ... Wczoraj miałam skurcze brzucha na wc.... Na początku też była taka luźna
Na początku chyba taki stresik nas trzymał wiekszy i ja wtedy chodzę bez problemuJa to samo do ub tygodnia było Ok teraz wrocilo do normy i raczej zaparcia chyba się to zmienia mocno i u każdej jest inaczej
G
guest-1670404922
Gość
Ja też mam raczej normalnie, czasem luźniej dziś zrobiłam spacer 10 tys kroków i powiem wam że słabo. Wcześniej duuuzo chodziłam, teraz tak oslablam + lekkie bóle w podbrzuszu po tym marszu się pojawiły, więc szybki powrót do domku i już uskuteczniam łóżeczko
vvDomivv
ja piłam głównie wodę, ale taka zwykla z kranu przefiltrowana przez Brite, a teraz muszę pic eysokozmineralizowana to wydaje mi się ze to może też mieć wpływ na zachowanie przewodu pokarmowego no i oczywiście staram się jej pic jeszcze więcej niż wcześniej wiec to też na pewno ma wpływ na metabolizmNo ja wody tez pije dużo ale ja już przed ciążą dużo jej piłam zreszta teraz jak mnie mdli to tylko woda
vvDomivv
no ja ogólnie od 20r.z. mam nieźle jazdy z jelitami ale do tej pory bylam w stanie wyprowadzić je na prostą unikaniem pewnych produktów. A teraz co bym nie zjadla to czasem mnie takie skurcze łapią że szok ehhTeż masz zaparcia z takimi skurczami ? Przewalone nie ?
vvDomivv
ja tak zawsze miałam potrafiłam wypić 3 kawy i wieczorem o 20 zorientować się ze to były moje jedyne napoje w ciągu dnia ale wiem ze mam to po mamie bo ona tak samo jak ja zyje energia z kosmosu i woda jej nie potrzebna przed in vitro zaczęłam się zmuszać. U mnie pomógł zakup takiej butelki/bidoniku (jak na siłkę np) z miarka w intensywnym kolorze. Jakoś tak jak stawiałam to sobie w zasięgu wzroku i brałam np na spacer ze sobą to jakoś mi się przypominało zeby sie napić, no i wiedziałam tez zawsze jak mało dzis wypiłam jak patrzyłam na tą miarkę to jakoś tak mnie mobilizowalo bo jak stała szklanka czy kubek to jakoś tak nie liczyłam wtedy ile wypiłam i czy w ogóle. teraz np do tej wody której nie lubię dodaje dosłownie ciupeńkę takiego syropu z pomarańczy zeby zmienił smak i wtedy jakoś tez mi lepiej wchodzi.Mnie temat stresował, bo czytałam wszedzie że w ciąży zaparcia się nasilają, a u mnie generalnie codziennie, ale bywało że bardzo ciężko. Do tego stopnia, że czasem aż mnie mięsnie na brzuchu i żebrach bolały od parcia i mysle "bedzie tragedia, przecież w ciąży to chyba nie można tak mocno cisnąć". Obecnie jestem 9+3 , generalnie jest lżej niż przed ciążą, chyba dopiero raz miałam ciężkie posiedzenie. Reszta jakoś idzie. Może dlatego że jem sporo owoców? Na zaparcia polecają kiwi, jem codziennie.
Za to z piciem wody u mnie to masakra. Na siłę wchodzi 1L na dwa dni, plus ze 2 herbaty dziennie... no nie umiem sie zmusić... macie jakieś sposoby ? Mąż się śmieje, że kaktus jestem.
vvDomivv
o esuuu ja mam to samo- wczoraj jak szlam do przychodni to myslalam zw ducha wyzione i normalnie mi się w głowie aż kręciło a to raptem odległość 15minutowego spaceru. Czasem nawet po domu jak się pokrzątam chwilę to mi się slabo robi mam wrażenie że Babcia mojego partnera ktora ma rozrusznik serca ma więcej krzepy teraz niż jaJa też mam raczej normalnie, czasem luźniej dziś zrobiłam spacer 10 tys kroków i powiem wam że słabo. Wcześniej duuuzo chodziłam, teraz tak oslablam + lekkie bóle w podbrzuszu po tym marszu się pojawiły, więc szybki powrót do domku i już uskuteczniam łóżeczko
reklama
Wcześniej też miałaś zaparcia?Ja to samo do ub tygodnia było Ok teraz wrocilo do normy i raczej zaparcia chyba się to zmienia mocno i u każdej jest inaczej