reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Co do majonezu - myślę, że nie ma co panikować. Ja się naczytałam i nasłuchałam rożnych rzeczy i gdybym miała się do nich zastosować to musiałabym się wyprowadzić z domu albo siedzieć w izolatce, bo tez nie przechodziłam toxo. Nie wspomnę o jedzeniu. Wszystko z głową i umiarem, ale bez popadania w panikę :)

reklama
Dziewczyny, pytanie z innej beczki: czy zabieracie swoich mężów/partnerów na wizyty?
Mój tylko na prenatalne chodzi ze mną 😁

Dziewczyny, a czy Wam też ginekolog powiedział żeby nie jeść majonezu? 🙉 Bo tam jest surowe jajko, a tego się nie powinno jeść w ciąży, a najgorsze jest to, że ja uwielbiam majonez 😔
Tu chodzi o majonez domowy, ten sklepowy jest bezpieczny 😉

Ale się dzisiaj przejechałam. Nie byłam umówiona do giną tylko chciałam iść i czekać w kolejce (często tak robię i zawsze mnie przyjmuje) bo w sumie jak się umawia na godzinę to i tak się czeka w kolejce ... No i okazało się że dziś gin na urlopie 🤣 No trudno, pójdę za tydzień, może będzie już serduszko 🥰 Więc nic z mojej dzisiejszej wizyty 😔

chodzi też o to, żeby nie wdychać tych oparów. Marcemma90, Otwórz okno, wietrz pomieszczenie, w którym robisz hybrydy. O innych przeciwwskazaniach nie słyszałam i tez zamierzam zrobić sobie pazurki 😁
a no i jeśli ciąża jest zagrożona i jest prawdopodobieństwo pobytu w szpitalu to lepiej mieć zwykły lakier , bo trzeba mieć przynajmniej jeden paznokiec bez lakieru na wypadek gdyby musieli do aparatury podłączać. Ale to mam nadzieję żadnej z nas dotyczyć nie będzie wiec śmiało! Dbajmy o siebie póki są możliwości i siły 😁🙌🏻

Dziewczyny czy Wam też jest non stop tak ciepło? Teraz ostatnio na zewnątrz było tak chłodno i naprawdę nocami to marzyłam zeby zamieszkać na balkonie 🤦🏼‍♀️ caly czas mam wrażenie jakbym miała lekka temperaturę i najchętniej przytualalabym się do ściany 🤣 w nocy to nie wiem co ze sobą zrobić żeby mi chłodniej było 🙄 wierce się jak robal. I tylko poduszkę że str na str zmieniam, a mamy posciel z lyocell'em woec w teorii jest taka jakby chłodniejsza a dla mnie i tak jest za gorąco 🤦🏼‍♀️ koty to już mogą zapomnieć zeby sie w nocy do mnie przytulać bo po prostu płynę cala...

a no i jeśli ciąża jest zagrożona i jest prawdopodobieństwo pobytu w szpitalu to lepiej mieć zwykły lakier , bo trzeba mieć przynajmniej jeden paznokiec bez lakieru na wypadek gdyby musieli do aparatury podłączać. Ale to mam nadzieję żadnej z nas dotyczyć nie będzie wiec śmiało! Dbajmy o siebie póki są możliwości i siły 😁🙌🏻
słuszna uwaga. W szpitalu w ogóle nie powinno się mieć pomalowanych paznokci. Po paznokciach można poznać, ze coś się dzieje, np gdy zmieniają kolor.

Dziewczyny czy Wam też jest non stop tak ciepło? Teraz ostatnio na zewnątrz było tak chłodno i naprawdę nocami to marzyłam zeby zamieszkać na balkonie 🤦🏼‍♀️ caly czas mam wrażenie jakbym miała lekka temperaturę i najchętniej przytualalabym się do ściany 🤣 w nocy to nie wiem co ze sobą zrobić żeby mi chłodniej było 🙄 wierce się jak robal. I tylko poduszkę że str na str zmieniam, a mamy posciel z lyocell'em woec w teorii jest taka jakby chłodniejsza a dla mnie i tak jest za gorąco 🤦🏼‍♀️ koty to już mogą zapomnieć zeby sie w nocy do mnie przytulać bo po prostu płynę cala...
a mi wiecznie zimno! Już śpię w długich legginsach i cieplej bluzce! Ale to głównie wieczorami i nocami.
W dzień jest mi optymalnie.

reklama
A ja właśnie odwrotnie,zimno mi w nocy śpię przykryta po uszy 😁

Do góry