reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Hej. Dokładnie ten lekarz go jakiś brak słów,moja doktorka tak samo mi mówiła jak coś podejrzewała tzn że spokojnie i kazała przyjść za tydzień aby się upewnić,że jest ok ale nie straszyła mnie ,ta zmialam sytuację że brzuszek był o tydzień mniejszy od reszty...już się naczytałam wtedy o hipotrofii a za tydzień okazało się ,że podgonił🙂

Dziewczyny ja mam jakieś złe przeczucia....dziś nie bolą mnie piersi ,tak tyle co tyle ,w dodatku miałam jakieś durne sny,łamiące się drzewa ....i ogólnie mam doła jakiegoś .... a ja się boje nagłego braku objawów ,wtedy wydaje mi się że się przestaje rozwijać ...

Wczoraj piersi aż mnie piekły dosłownie,mam wzdęcia tak samo ,ale na samą noc i wtedy boli mnie brzuch aż .
U mnie każdy dzień wygląda inaczej, wczoraj wrecz zapominałam ze jestem w ciąży, dzis od rana bolą mnie piersi, jest mi niedobrze i w dodatku znowu łapie mnie przeziębienie 🙄 dwa tugodnie temu lezalam juz w domu pare dni i ratowalam sie syropem z cebuli, a tu znowu zaczynam czuć sie jak wtedy. Sny, wydaje mi sie ze będą męczyć większość z nas,bo o tym teraz glownie myślimy i sie obawiamy. Mi sie snilo, że zaczynam krwawić 🤷‍♀️

Hej! Żeby zająć sobie czas przez te dwa tygodnie myślałam, że może odświeżę sobie zapasy lakierów na hybrydę, coś tam porobie. Czy robicie hybrydę w ciąży? Ja szczerze nie miałam w ciąży, ale widzę że kobietki mają. Jakie lakiery macie, jakie są bezpieczne?
podobno nie ma przeciwskazań, jedynie akryl nie został dobrze przebadany i tutaj nie ma wiarygodnych badań czy szkodzi czy nie, cała reszte można robić 😊 tylko trzeba uważać bo w ciszy podobno mogą się posypać paznokcie wiec trzeba patrzeć jak siw płytka zachowuje zeby sobie nie zniszczyć pazurków.

ja do kliniki tak, w Medicover nie można 🙄
my cale te 2,5 roku za każdym razem chodziliśmy we dwoje (no chyba że akurat on nie mógł się pojawić, ale tak to zaaawsze był że mną 🥰 i dla mnie to było mega ważne bo nieplodnosc meeega dojeżdża psychicznie. No o teraz taka się czuje samotna jak bez niego musze iść 😝 na szczęście 19go mamy wizytę w klinice i tam może partner być razem ze mną wiec on już nóżkami przebiera zeby zobaczyć co tam na USG słychać 🥰

Dziewczyny, a czy Wam też ginekolog powiedział żeby nie jeść majonezu? 🙉 Bo tam jest surowe jajko, a tego się nie powinno jeść w ciąży, a najgorsze jest to, że ja uwielbiam majonez 😔
ale to takiego dokowego chyba nie można? Bo ja to już pol wielkiego słoja od początku ciąży opierdzielilam 🙉

*domowego

podobno nie ma przeciwskazań, jedynie akryl nie został dobrze przebadany i tutaj nie ma wiarygodnych badań czy szkodzi czy nie, cała reszte można robić 😊 tylko trzeba uważać bo w ciszy podobno mogą się posypać paznokcie wiec trzeba patrzeć jak siw płytka zachowuje zeby sobie nie zniszczyć pazurków.
chodzi też o to, żeby nie wdychać tych oparów. Marcemma90, Otwórz okno, wietrz pomieszczenie, w którym robisz hybrydy. O innych przeciwwskazaniach nie słyszałam i tez zamierzam zrobić sobie pazurki 😁

reklama
On prowadził moją pierwszą ciążę. 🤡
Miałam do niego naprawdę zaufanie, generalnie chodzę do niego od 5 lat i do tej pory nie nadszarpnął mojego zaufania. Ale teraz jestem w totalnym szoku.
Zwłaszcza, że negował, że to jest zarodek na tym wczorajszym usg z wieczora. Mam wrażenie, że ma nadzieję, że beta mi spadnie i będzie mógł powiedzieć "A nie mówiłem?"...
może coś mu się w życiu i w głowie poprzestawiało. Nie idz do niego więcej bo to naprawdę mega przykre jak się czyta co on Ci mówi. Nawet jesli ma jakieś podejrzenia to nie powinien ich tak artykułować dopóki nie ma 100% pewności! 😡

Do góry