reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Hej. Dokładnie ten lekarz go jakiś brak słów,moja doktorka tak samo mi mówiła jak coś podejrzewała tzn że spokojnie i kazała przyjść za tydzień aby się upewnić,że jest ok ale nie straszyła mnie ,ta zmialam sytuację że brzuszek był o tydzień mniejszy od reszty...już się naczytałam wtedy o hipotrofii a za tydzień okazało się ,że podgonił🙂

Dziewczyny ja mam jakieś złe przeczucia....dziś nie bolą mnie piersi ,tak tyle co tyle ,w dodatku miałam jakieś durne sny,łamiące się drzewa ....i ogólnie mam doła jakiegoś .... a ja się boje nagłego braku objawów ,wtedy wydaje mi się że się przestaje rozwijać ...

Wczoraj piersi aż mnie piekły dosłownie,mam wzdęcia tak samo ,ale na samą noc i wtedy boli mnie brzuch aż .

reklama
Byłam dziś u ginekologa, tego co wczoraj stwierdził prawdopodobną ciążę pozamaciczną. Pokazałam mu usg + opis wizyty z tej innej kliniki.
Powiedział, że to jest hurraoptymizm. Że rzekomy zarodek może być polipem lub kupką śluzu, ponieważ jest na rancie pecherzyka. Poza tym widział dalej zmianę na jajniku (ale dziś się zmniejszyła) i dalej twierdzi, że ciąży nie ma lub jest pozamaciczna.
Na szczęście wiem, co widziałam wczoraj i przynajmniej w tą pozamaciczną to już mu totalnie nie wierzę.
Kazał zrobić jutro jeszcze raz betę i czekać.
Dobrze, że poszłam wczoraj, bo dzisiaj byłabym załamana.
masakra. Chcesz jeszcze do niego chodzić?

Hej. Dokładnie ten lekarz go jakiś brak słów,moja doktorka tak samo mi mówiła jak coś podejrzewała tzn że spokojnie i kazała przyjść za tydzień aby się upewnić,że jest ok ale nie straszyła mnie ,ta zmialam sytuację że brzuszek był o tydzień mniejszy od reszty...już się naczytałam wtedy o hipotrofii a za tydzień okazało się ,że podgonił🙂

Dziewczyny ja mam jakieś złe przeczucia....dziś nie bolą mnie piersi ,tak tyle co tyle ,w dodatku miałam jakieś durne sny,łamiące się drzewa ....i ogólnie mam doła jakiegoś .... a ja się boje nagłego braku objawów ,wtedy wydaje mi się że się przestaje rozwijać ...

Wczoraj piersi aż mnie piekły dosłownie,mam wzdęcia tak samo ,ale na samą noc i wtedy boli mnie brzuch aż .
Ja też tak mam, że jednego dnia bardziej czuję objawy, drugiego wcale. Trzeba się cieszyć że na tak nie składa. Moja siostra miała 3 ciążę i wszystkie bez żadnych objawów i problemów. Niektóre kobiety tak maja

reklama
Dziewczyny, a czy Wam też ginekolog powiedział żeby nie jeść majonezu? 🙉 Bo tam jest surowe jajko, a tego się nie powinno jeść w ciąży, a najgorsze jest to, że ja uwielbiam majonez 😔
Mi powiedział ze mogę jesc wszystko 😳
Pytałam w pon o jajko i ryby powiedział ze jak ze sprawdzonego źródła to mogę jesc, oczywiście nie będę ryzykować :p
Ale zaskoczyłam się w sumie pozytywnie :)

Do góry