reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Byłam dziś u ginekologa, tego co wczoraj stwierdził prawdopodobną ciążę pozamaciczną. Pokazałam mu usg + opis wizyty z tej innej kliniki.
Powiedział, że to jest hurraoptymizm. Że rzekomy zarodek może być polipem lub kupką śluzu, ponieważ jest na rancie pecherzyka. Poza tym widział dalej zmianę na jajniku (ale dziś się zmniejszyła) i dalej twierdzi, że ciąży nie ma lub jest pozamaciczna.
Na szczęście wiem, co widziałam wczoraj i przynajmniej w tą pozamaciczną to już mu totalnie nie wierzę.
Kazał zrobić jutro jeszcze raz betę i czekać.
Dobrze, że poszłam wczoraj, bo dzisiaj byłabym załamana.
Nie chodz już do niego, może on tydzień temu odebrał dyplom…
Z takim podejściem to Cię wykończy psychicznie :(
Dobrze ze jednak poszłaś wczoraj! ☺️

reklama
Hej! Żeby zająć sobie czas przez te dwa tygodnie myślałam, że może odświeżę sobie zapasy lakierów na hybrydę, coś tam porobie. Czy robicie hybrydę w ciąży? Ja szczerze nie miałam w ciąży, ale widzę że kobietki mają. Jakie lakiery macie, jakie są bezpieczne?
moja siostra robiła całą ciąże zwykłymi lakierami z semilaca :D

Byłam dziś u ginekologa, tego co wczoraj stwierdził prawdopodobną ciążę pozamaciczną. Pokazałam mu usg + opis wizyty z tej innej kliniki.
Powiedział, że to jest hurraoptymizm. Że rzekomy zarodek może być polipem lub kupką śluzu, ponieważ jest na rancie pecherzyka. Poza tym widział dalej zmianę na jajniku (ale dziś się zmniejszyła) i dalej twierdzi, że ciąży nie ma lub jest pozamaciczna.
Na szczęście wiem, co widziałam wczoraj i przynajmniej w tą pozamaciczną to już mu totalnie nie wierzę.
Ale zarodek zawsze zaczyna się kształtować na rancie.

Dziewczyny, a czy Wam też ginekolog powiedział żeby nie jeść majonezu? 🙉 Bo tam jest surowe jajko, a tego się nie powinno jeść w ciąży, a najgorsze jest to, że ja uwielbiam majonez 😔

@palmtree co za lekarz ci się trafił 😱 nie mogę tego pojąć... Napisz na niego skargę... Póki nie ma pewności co do diagnozy powinien cedzić słowa. Ja miałam różne rozmowy z lekarzami ale zawsze szli w ta pozytywną stronie i mówili coś na zasadzie że jest w miarę ok, ale poszerzymy badania żeby mieć pewność itp.

o mój Boże! Co za palant! Tak siw cieszę że faktycznie wczoraj to skonsultowalas! 🙉 3maj sie ciepło vo pewnie emocje sięgają zenitu 🙈 sprawdz w necie opinie o tym lekarzu! Czuje ze nie są najlepsze😑 I nie chodzi więcej do niego!
On prowadził moją pierwszą ciążę. 🤡
Miałam do niego naprawdę zaufanie, generalnie chodzę do niego od 5 lat i do tej pory nie nadszarpnął mojego zaufania. Ale teraz jestem w totalnym szoku.
Zwłaszcza, że negował, że to jest zarodek na tym wczorajszym usg z wieczora. Mam wrażenie, że ma nadzieję, że beta mi spadnie i będzie mógł powiedzieć "A nie mówiłem?"...

To jakis wariat a nie lekarz 😮😮😮 Chyba ucieklabym od niego jak najszybciej 😮😬

reklama
Do góry