reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Ok wróciłam od lekarza widziałam pęcherzyk wszystko rośnie jak trzeba 5 mm i tak jak wychodzi mi z miesiączki tak samo wychodzi mi z USG że dziś 5+0 także trochę zostałam uspokojona wiem że się jeszcze wszystko może zdarzyć ale jestem ciut spokojniejsza 😌 teraz mam przyjść 19 zobaczyć czy bije serduszko i zlecił mi już badania te podstawowe także teraz czekam z niecierpliwością do 19 🙏
Super wiadomości ❤️

reklama
Ok wróciłam od lekarza widziałam pęcherzyk wszystko rośnie jak trzeba 5 mm i tak jak wychodzi mi z miesiączki tak samo wychodzi mi z USG że dziś 5+0 także trochę zostałam uspokojona wiem że się jeszcze wszystko może zdarzyć ale jestem ciut spokojniejsza 😌 teraz mam przyjść 19 zobaczyć czy bije serduszko i zlecił mi już badania te podstawowe także teraz czekam z niecierpliwością do 19 🙏
super! 🥰

O to ja też pójdę w 5+0 😄 Dłużej nie wytrzymam 🤣 Gratulacje! Świetne wiadomości 🥰

cudnie!

Ja dzisiaj tez już 2 razy się rozpłakałam - bez powodu 🙂 za chwile śmiać mi się chciało z samej siebie ze rycze a powodu nie mam. Daj znać po wizycie

Jeju, dziękuje za ta odpowiedz. Chyba właśnie o taka mi chodziło, bo w internecie nic na ten temat nie znalazłam… tylko ze wzrasta na początku od ilus do ilus na dobę i już zwariowałam. Ja w takim razie już go tez nie będę badać. Bety również. Zrobię sobie jedynie morfologię, tsh i mocz jeszcze. Ale to chyba przed pierwsza wizyta ☺️
Bardzo proszę 😘
Mi lekarz powiedział ze nie ma norm progesteronu dla kobiet w ciąży bo poziom jest tak rożny w ciągu doby ze nie da sie tego usystematyzować wiec wierze mu ze tak jest :) w końcu on jest lekarzem nie ja :)
Myśle ze lekarz Ci zleci potrzebne badania, nie wiem czy jest sens żebyś wydawała pieniądze jeśli np teraz tych wyników nie potrzebuje i zleci Ci je na 1 albo 2 wizycie…
Jeśli masz problem z tarczyca to zrobiłabym tsh a jeśli nie masz problemow zdrowotnych to bym poczekała na to co powie i zleci Ci lekarz 😘
Mój powiedział ze mam nie robić żadnych badan byłam w 4t5d bo mam problem z tarczyca i skoczyło mi tsh do 4, mówił ze na kolejna wizytę niczego nie badac a będę 6t1d ze zleci mi na następna badania :)

Gratulacje 😘❤️

I jak wizyta? Bylo coś widać? Też bym poszła w środę i będzie to 5+0

Ja biorę luteine 2x1 , została mi z poprzedniej straconej ciąży

Też jestem ciekawa co powie. Ja tylko raz badalam bo nie chce się stresować a teraz przez luteine wynik nie będzie wiarygodny

Nie pamiętam ale normy były dla I trymestru od 2 co mnie zdziwiło 😄 Wolę dmuchać na zimno i biorę luteine.

Czuje sie jak balon , brzuch mam jak w 5 miesiącu 🤣 Z tym że ja koncen marca straciłam w 13 tyg ciążę więc macica jeszcze nie wróciła do siebie. Mówili przy łyzeczkowaniu że duża była , ciało chciało donosić dzidziusia 🙁
O jejku a co się stało? :( 13 tydzień mówi się ze to już „bezpieczniej”… strasznie mi przykro 😞

O jejku a co się stało? :( 13 tydzień mówi się ze to już „bezpieczniej”… strasznie mi przykro 😞
W badaniach genetycznych wyszło że dzidziuś miał triploidie czyli zamiast po dwa chromosomy to miał po trzy. Prawdopodobnie dwa plemniki zaplodnily jednocześnie moja jedna komórkę i stąd ta wada. Poszłam na badania prenatalne a tam się dowiedziałam że serduszko przestało bić chwilę wcześniej 🙁 Do tego czasu dzidziuś rozwijał się prawidłowo więc byłam w szoku. Ponoć to się nie powtarza i szanse na zdrowa ciążę mam takie jak inne kobiety w moim wieku 😄

reklama
W badaniach genetycznych wyszło że dzidziuś miał triploidie czyli zamiast po dwa chromosomy to miał po trzy. Prawdopodobnie dwa plemniki zaplodnily jednocześnie moja jedna komórkę i stąd ta wada. Poszłam na badania prenatalne a tam się dowiedziałam że serduszko przestało bić chwilę wcześniej 🙁 Do tego czasu dzidziuś rozwijał się prawidłowo więc byłam w szoku. Ponoć to się nie powtarza i szanse na zdrowa ciążę mam takie jak inne kobiety w moim wieku 😄
❤️❤️❤️ 3mam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze 😘

Do góry