reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ok wróciłam od lekarza widziałam pęcherzyk wszystko rośnie jak trzeba 5 mm i tak jak wychodzi mi z miesiączki tak samo wychodzi mi z USG że dziś 5+0 także trochę zostałam uspokojona wiem że się jeszcze wszystko może zdarzyć ale jestem ciut spokojniejsza 😌 teraz mam przyjść 19 zobaczyć czy bije serduszko i zlecił mi już badania te podstawowe także teraz czekam z niecierpliwością do 19 🙏
Super wiadomości ❤️

reklama
Ok wróciłam od lekarza widziałam pęcherzyk wszystko rośnie jak trzeba 5 mm i tak jak wychodzi mi z miesiączki tak samo wychodzi mi z USG że dziś 5+0 także trochę zostałam uspokojona wiem że się jeszcze wszystko może zdarzyć ale jestem ciut spokojniejsza 😌 teraz mam przyjść 19 zobaczyć czy bije serduszko i zlecił mi już badania te podstawowe także teraz czekam z niecierpliwością do 19 🙏
super! 🥰

O to ja też pójdę w 5+0 😄 Dłużej nie wytrzymam 🤣 Gratulacje! Świetne wiadomości 🥰

cudnie!

Ja dzisiaj tez już 2 razy się rozpłakałam - bez powodu 🙂 za chwile śmiać mi się chciało z samej siebie ze rycze a powodu nie mam. Daj znać po wizycie

Jeju, dziękuje za ta odpowiedz. Chyba właśnie o taka mi chodziło, bo w internecie nic na ten temat nie znalazłam… tylko ze wzrasta na początku od ilus do ilus na dobę i już zwariowałam. Ja w takim razie już go tez nie będę badać. Bety również. Zrobię sobie jedynie morfologię, tsh i mocz jeszcze. Ale to chyba przed pierwsza wizyta ☺️
Bardzo proszę 😘
Mi lekarz powiedział ze nie ma norm progesteronu dla kobiet w ciąży bo poziom jest tak rożny w ciągu doby ze nie da sie tego usystematyzować wiec wierze mu ze tak jest :) w końcu on jest lekarzem nie ja :)
Myśle ze lekarz Ci zleci potrzebne badania, nie wiem czy jest sens żebyś wydawała pieniądze jeśli np teraz tych wyników nie potrzebuje i zleci Ci je na 1 albo 2 wizycie…
Jeśli masz problem z tarczyca to zrobiłabym tsh a jeśli nie masz problemow zdrowotnych to bym poczekała na to co powie i zleci Ci lekarz 😘
Mój powiedział ze mam nie robić żadnych badan byłam w 4t5d bo mam problem z tarczyca i skoczyło mi tsh do 4, mówił ze na kolejna wizytę niczego nie badac a będę 6t1d ze zleci mi na następna badania :)

Gratulacje 😘❤️

I jak wizyta? Bylo coś widać? Też bym poszła w środę i będzie to 5+0

Ja biorę luteine 2x1 , została mi z poprzedniej straconej ciąży

Też jestem ciekawa co powie. Ja tylko raz badalam bo nie chce się stresować a teraz przez luteine wynik nie będzie wiarygodny

Nie pamiętam ale normy były dla I trymestru od 2 co mnie zdziwiło 😄 Wolę dmuchać na zimno i biorę luteine.

Czuje sie jak balon , brzuch mam jak w 5 miesiącu 🤣 Z tym że ja koncen marca straciłam w 13 tyg ciążę więc macica jeszcze nie wróciła do siebie. Mówili przy łyzeczkowaniu że duża była , ciało chciało donosić dzidziusia 🙁
O jejku a co się stało? :( 13 tydzień mówi się ze to już „bezpieczniej”… strasznie mi przykro 😞

O jejku a co się stało? :( 13 tydzień mówi się ze to już „bezpieczniej”… strasznie mi przykro 😞
W badaniach genetycznych wyszło że dzidziuś miał triploidie czyli zamiast po dwa chromosomy to miał po trzy. Prawdopodobnie dwa plemniki zaplodnily jednocześnie moja jedna komórkę i stąd ta wada. Poszłam na badania prenatalne a tam się dowiedziałam że serduszko przestało bić chwilę wcześniej 🙁 Do tego czasu dzidziuś rozwijał się prawidłowo więc byłam w szoku. Ponoć to się nie powtarza i szanse na zdrowa ciążę mam takie jak inne kobiety w moim wieku 😄

reklama
W badaniach genetycznych wyszło że dzidziuś miał triploidie czyli zamiast po dwa chromosomy to miał po trzy. Prawdopodobnie dwa plemniki zaplodnily jednocześnie moja jedna komórkę i stąd ta wada. Poszłam na badania prenatalne a tam się dowiedziałam że serduszko przestało bić chwilę wcześniej 🙁 Do tego czasu dzidziuś rozwijał się prawidłowo więc byłam w szoku. Ponoć to się nie powtarza i szanse na zdrowa ciążę mam takie jak inne kobiety w moim wieku 😄
❤️❤️❤️ 3mam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze 😘

Do góry