reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny czy wasze maluchy obracają się w brzuchu. Tzn. moja mała ułożona jest główka do dołu ale lubi leżeć bokiem. Raz ma plecy po prawej a raz po lewej stronie🙂 Zastanawia mnie to jak ona daje rady się tak obrócić skoro tam tak ciasno.

Oj tak, dwa razy dziennie potrafi dzidzia zmienić stronę 😉

Czesc. Ja od wczoraj w szpitalu. Zdjęli mi szew ale wszystko ok oprócz nadcisnienia. Kończę 37tc i czekam co powiedzą dalej. Gratuluje wszystkim rozpakowanym i codziennie sprawdzam kto następny ;)

Czesc. Ja od wczoraj w szpitalu. Zdjęli mi szew ale wszystko ok oprócz nadcisnienia. Kończę 37tc i czekam co powiedzą dalej. Gratuluje wszystkim rozpakowanym i codziennie sprawdzam kto następny ;)
Już nas chyba mało zostało, pewnie większość dziewczyn na forum zamkniętym :) ja to termin na dzisiaj to już rano męża obudziłam mówię wstawaj zaczynamy domową preindukcje haha 😆

Ja byłam u doktora 2 tygodnie temu i mi doktor powiedział że już będę rodzic 3 dni mi daje do następnej wizyty nie dotrzymam a tu 2 tygodnie minęło termin mam na dzisiaj i nic. Ale ciężko chodzić ciężko siedzieć nawet i tak leci dalej.

Ja byłam u doktora 2 tygodnie temu i mi doktor powiedział że już będę rodzic 3 dni mi daje do następnej wizyty nie dotrzymam a tu 2 tygodnie minęło termin mam na dzisiaj i nic. Ale ciężko chodzić ciężko siedzieć nawet i tak leci dalej.
Dlatego mi to położna powiedziała żeby nie słuchać tego co mówi lekarz. Mówi, że ile razy było, że pacjentka słyszała, że jeszcze prędko nie urodzi a zdążyła wyjść z przychodni i wody jej odchodziły :D mnie chciała skierować do znajomej położnej co 20 lat porody przyjmuje żeby ona zbadała i oceniła szanse mojej szyjki ale jak na razie czekam na rozwój sytuacji bo ja też na dzisiaj termin.

Hej dziewczyny, a mnie ginekolog zmienila termin ostatnio. Z 17 marca na 22. Dziwię się trochę bo nie tak zaawansowanej ciazy to chyba si nie zmienia terminu ze względu na wielkość ciazy. Z 38 tyg zmieniła na 37. Teraz jestem w 38 według nowego terminu. Ktoś tak miał?😱

Hej dziewczyny, a mnie ginekolog zmienila termin ostatnio. Z 17 marca na 22. Dziwię się trochę bo nie tak zaawansowanej ciazy to chyba si nie zmienia terminu ze względu na wielkość ciazy. Z 38 tyg zmieniła na 37. Teraz jestem w 38 według nowego terminu. Ktoś tak miał?😱
Nieeee teraz to tak jak mówisz już ten pomiar jest indywidualny. Ja wczoraj miałam USG w 39+6 a z USG niby 38+1 ale to teraz to już pomiar obarczony dużym błędem. Mi pierwszą ciążę 3 dni przed porodem też tak zmierzyli, że błąd był aż 700 gramów za mało wyważone w porównaniu z porodem i dlatego tak wyszło. Ale nie sprawiło to, że poród był później. Dzwoniłam dzisiaj do szpitala zapisać się na ktg po terminie to się mnie pytała tylko o termin z OM i z pierwszego trymestru.

reklama
Nieeee teraz to tak jak mówisz już ten pomiar jest indywidualny. Ja wczoraj miałam USG w 39+6 a z USG niby 38+1 ale to teraz to już pomiar obarczony dużym błędem. Mi pierwszą ciążę 3 dni przed porodem też tak zmierzyli, że błąd był aż 700 gramów za mało wyważone w porównaniu z porodem i dlatego tak wyszło. Ale nie sprawiło to, że poród był później. Dzwoniłam dzisiaj do szpitala zapisać się na ktg po terminie to się mnie pytała tylko o termin z OM i z pierwszego trymestru.
No właśnie tak myslalam. Jak nie urodzę do 22 marca to mam zgłosić sie na badania do szpitala. Rodze w Szwajcarii.
Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie to uspokoiło 🙂

Do góry