reklama
Nicky95
Zaangażowana w BB
No nic pozostaje dalej się pilnować i obserwować. Mam nadzieje, że i u mnie stanie. A najlepiej jakby udało się coś zrzucićZ tą wagą a porodem to czasami ma to wpływ niestety. Ponoć drogi rodne otłuszczone też inaczej współpracują. Często kobieta tyje 25 kg a dzidziuś ledwo 2 kg ma i niestety ta tkanka tłuszczowa też zdaniem lekarzy i położnych wpływa negatywnie. Nawet sama nasza kondycja fizyczna jak jesteśmy tyle cięższe jest słabsza. Ale to już myślę, że sytuacja, w której to jest 20 kg na plusie a nie 10
Ja jak na razie przytyłam 8 kg. Najszybciej mi drugi trymestr waga leciała w górę. Teraz stanęła.
Myślę, że w ciąży nie ma co się katować ograniczać. Ja sama po sobie widzę, że organizm sam się upomina o konkretne składniki. Czasami aż przysłowiowo chodzi za mną zapach np smażonej kiełbasy heh definitywnie organizm upomina się o mięso dużo mamy z tą tendencją do tycia chyba w genach.No nic pozostaje dalej się pilnować i obserwować. Mam nadzieje, że i u mnie stanie. A najlepiej jakby udało się coś zrzucić
Nicky95
Zaangażowana w BB
Niby tak, ale skoro sam ginekolog mówi, że zdecydowanie to już za dużo to jednak mimo wszystko staram się coś z tym zrobićMyślę, że w ciąży nie ma co się katować ograniczać. Ja sama po sobie widzę, że organizm sam się upomina o konkretne składniki. Czasami aż przysłowiowo chodzi za mną zapach np smażonej kiełbasy heh definitywnie organizm upomina się o mięso dużo mamy z tą tendencją do tycia chyba w genach.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i też mi już marudziła gin, że może już wystarczy z tym tyciem. A sam poród i -8 kg. A potem tak dziecko zaczęło ze mnie ściągać z mlekiem, że po pół roku ważyłam 5 kg mniej niż przed ciążą.Niby tak, ale skoro sam ginekolog mówi, że zdecydowanie to już za dużo to jednak mimo wszystko staram się coś z tym zrobić
Kitku
Zaangażowana w BB
Mój gin mi pogroził już na początku ciąży, że przy blizniakach mogę przytyć max 10 kg. Gdzie same dzieci będą ważyć z 5 kg... plus macica, łożyska, płyny ustrojowe, owodniowe, wielkie cyce.... A gdzie miejsce na moje fałdki własne? Strasznie rygorystyczne mają te normyNiby tak, ale skoro sam ginekolog mówi, że zdecydowanie to już za dużo to jednak mimo wszystko staram się coś z tym zrobić
Ale masz rację, nie wolno się zapuścić. Musimy jeść więcej niskokalorycznych rzeczy. A nie tak jak ja wczoraj, pół słoika masła orzechowego
Ann_
Fanka BB :)
byc moze tak jest jak piszesz. Ja sie akurat nie zagłębiałam w temat (porod-waga). U mnie bylo podobnie 1-2 trym waga dosyc szybko leciala, a w 3 jak zawsze ledwo co tam drga.Z tą wagą a porodem to czasami ma to wpływ niestety. Ponoć drogi rodne otłuszczone też inaczej współpracują. Często kobieta tyje 25 kg a dzidziuś ledwo 2 kg ma i niestety ta tkanka tłuszczowa też zdaniem lekarzy i położnych wpływa negatywnie. Nawet sama nasza kondycja fizyczna jak jesteśmy tyle cięższe jest słabsza. Ale to już myślę, że sytuacja, w której to jest 20 kg na plusie a nie 10
Ja jak na razie przytyłam 8 kg. Najszybciej mi drugi trymestr waga leciała w górę. Teraz stanęła.
i u mnie tak bylo.Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i też mi już marudziła gin, że może już wystarczy z tym tyciem. A sam poród i -8 kg. A potem tak dziecko zaczęło ze mnie ściągać z mlekiem, że po pół roku ważyłam 5 kg mniej niż przed ciążą.
haha ja tez lubie sobie slodkie podjesc. Ale o dziwo tylko w ciazy bo normalnie to wole slobe przekaski.Mój gin mi pogroził już na początku ciąży, że przy blizniakach mogę przytyć max 10 kg. Gdzie same dzieci będą ważyć z 5 kg... plus macica, łożyska, płyny ustrojowe, owodniowe, wielkie cyce.... A gdzie miejsce na moje fałdki własne? Strasznie rygorystyczne mają te normy
Ale masz rację, nie wolno się zapuścić. Musimy jeść więcej niskokalorycznych rzeczy. A nie tak jak ja wczoraj, pół słoika masła orzechowego
StopKlatka
Jak macie dobrze z tymi słodyczami ... Ja mogę posłuchać tylko Cukrzyca ciazowa, dieta dziś 33tydzień i od początku ciąży +1kgU mnie jakieś 8kg na plusie puki co w 32 tygodniu. Apetyt dopisuje i niestety w szczególności na słodkie ale jak tu sobie odmówić.
Ja mam 31tc i +10kg jeszcze mysle ze 3-4 dojdzie ale chyba większość z nas tak oscyluje wiec uznajmy to za zdrowy przyrost tak ok 8kg bedzie mniej po porodzie. Z tego co mi gin mowila to np ja mam bardzo dużo wód.
Nie wiem czy widziałyście ze na naszym bb Ania bedzie dzis prowadzić webinar. Może warto zobaczyć
Nie wiem czy widziałyście ze na naszym bb Ania bedzie dzis prowadzić webinar. Może warto zobaczyć
babyboom.pl
babyboom.pl, Warszawa. 13 308 osób lubi to · 16 osób mówi o tym. BabyBoom.pl to portal edukacyjny o ciąży, wychowaniu i rozwoju niemowląt, dzieci i nastolatków oraz fantastyczna społeczność tworzona...
www.facebook.com
reklama
Imagi_nacja
Ja ważyłam na początku 53kg, teraz 70 ale nic mi lekarz nie mówił ze za dużo przy bliźniakachMój gin mi pogroził już na początku ciąży, że przy blizniakach mogę przytyć max 10 kg. Gdzie same dzieci będą ważyć z 5 kg... plus macica, łożyska, płyny ustrojowe, owodniowe, wielkie cyce.... A gdzie miejsce na moje fałdki własne? Strasznie rygorystyczne mają te normy