reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny potrzebuję rady, mój mąż wziął się za malowanie sypialni, mieliśmy nie wykończoną, a teraz będziemy się tam przeprowadzać. Kapnęła mu farba na panele i niewiele myśląc wziął rozpuszczalnik 🤦‍♀️ ja siedziałam w salonie, ale zapach rozniósł się po całym domu, od razu otworzyłam okna, zrobiłam przeciąg, tamten pokój pozamykany, zaizolowany, kilka minut czułam ten rozpuszczalnik i to nie bezpośrednio z butelki, ani nie siedziałam w tym pokoju gdzie był używany, przechodziłam tylko korytarzem . Myślicie, że mogło to coś zaszkodzić dziecku? 🥺
Myślę że nie masz się czym przejmować:)

reklama
Ja mam 29+5 dziś 😊 i właśnie czuje jakby miednice brzuch nwm ciężko określić jak leżę bo jak wstanę przechodzi a tak boli jak byk😬 a znów staram sie oszczędzać i polegiwac😁 tylko jak🤣.... Z wyprawki to już wózek kupiony ciuszki butelki laktator dziś kosmetyki :) ,nadchodzi fotelik pozostanie łóżeczko remont pokoiku i jakieś pierdy ... Najważniejsze że skompletowana torba do szpitala😊🙃Fajnie ze masz od kogo dostac to dużo bardzo 😗 zostaje w kieszeni na coś innego 🤗
Eee to ja nie tak duzo za tobą 27+4 ;) nosidełko, łóżeczko, wanienke i wózek mam na szczęście po chłopcach :) tylko ciuszków się pozbyłam a i tak były w stylu "ukochany synek" :D teraz przerzucam się na róż
Dziewczyny potrzebuję rady, mój mąż wziął się za malowanie sypialni, mieliśmy nie wykończoną, a teraz będziemy się tam przeprowadzać. Kapnęła mu farba na panele i niewiele myśląc wziął rozpuszczalnik 🤦‍♀️ ja siedziałam w salonie, ale zapach rozniósł się po całym domu, od razu otworzyłam okna, zrobiłam przeciąg, tamten pokój pozamykany, zaizolowany, kilka minut czułam ten rozpuszczalnik i to nie bezpośrednio z butelki, ani nie siedziałam w tym pokoju gdzie był używany, przechodziłam tylko korytarzem . Myślicie, że mogło to coś zaszkodzić dziecku? 🥺
mysle że jak nic nie odczuwasz w sensie bol głowy to będzie ok :)

Eee to ja nie tak duzo za tobą 27+4 ;) nosidełko, łóżeczko, wanienke i wózek mam na szczęście po chłopcach :) tylko ciuszków się pozbyłam a i tak były w stylu "ukochany synek" :D teraz przerzucam się na róż
mysle że jak nic nie odczuwasz w sensie bol głowy to będzie ok :)
Super że teraz trafiła Ci się dziewczynka😊..... faktycznie nie daleko 😁 ubranka to już sama przyjemność jeszcze dla małej królewny:) u Mnie też także patrze na nie i myślę oby choćby do 35tyg wytrzymać ✊😋

Nie myślę, że nie ma co panikować.

Na pewno dziecku się nic nie stanie ☺️ zwróć uwagę czy boli Cię głowa i ewentualnie zbiera na wymioty. Jeśli Ty nie odczujesz żadnych negatywnych skutków to dziecko tym bardziej ☺️ w rozpuszczalniku trzeba sporo siedzieć żeby coś dotarło do krwi 😉 ja będąc na początku ciąży gdy jeszcze pracowałam często musiałam wpadać do laboratorium z którym współpracowałam i mimo tego z dzieckiem wszystko ok ☺️

Z tym wdychaniem czegokolwiek to tak na prawdę nie wiemy jak to działa i nikt nie udowodnił, że to jakoś wpływa na dzieci. Myślę, że najbardziej to możemy prowadzić do tego, że same się jakoś "zatrujemy" a organizm w trakcie infekcji potrafi pozbyć się dziecka żeby walczyć z zagrożeniem więc pewnie dlatego tyle się mówi o tych zapachach. Ja sama się dziwiłam jak przed pierwszym porodem leżałam na patologii i dziewczyny gadały między sobą na sali, że przez całą ciążę unikały kontaktu z wybielaczami, nie używały domestosa żeby nie wdychać itd. ja nawet nie pomyślałam, że to może jakoś wpłynąć 😑😳

Cześć w środę ☺️ zaczynamy dzis juz 33 tydzien 🙈 czas leci nieubłaganie. Za dwa tygodnie wizyta i chyba pierwszy raz od poczatku ciazy jakos nie moge sie jej doczekac, ale zleci migiem. Jak wasze samopoczucie?

reklama
Cześć w środę ☺️ zaczynamy dzis juz 33 tydzien 🙈 czas leci nieubłaganie. Za dwa tygodnie wizyta i chyba pierwszy raz od poczatku ciazy jakos nie moge sie jej doczekac, ale zleci migiem. Jak wasze samopoczucie?
Ja wczoraj zaczęłam 32 tydzień ☺️ o ile dobrze liczę 🤔 cały czas nie jestem pewna czy liczy się tydzień bieżący czy skończony 😅 w kazdym razie u mnie dzisiaj dokładnie 31+1. Kolejna wizyta w piątek a następna ustalona już na kolejny czwartek. Coś się obawiam że teraz będę częściej bywać u lekarki 😕
Samopoczucie tragedia - wczoraj dorwało mnie jakieś chorobsko. Męczy mnie ból gardła i katar zatokowy. Temp w okolicach 37 więc tragedii nie ma. Mam nadzieję że się szybko wykuruje 🥴

Do góry