reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Pewnie to skóra 🙂 ja odczuwam coś na pograniczu swędzenia i pieczenia w tych miejscach gdzie skóra mi się najmocniej naciąga. Smaruje bio oil, póki co (odpukać) ani jednego rozstępu.

Dziś byłam na ostatnich badaniach prenatalnych ☺️ z małym wszystko dobrze, niestety nie udało się zrobić zdjęcia 4d bo na twarzy miał obie dłonie i jedna stopę 😅 za to na USG 2d było widać że ma dosyć spore włosy 🙈 ułożenie oczywiście główkowe jak od samego początku, już nie ma raczej opcji żeby się obrócił. Dziś dokładnie 29+2, waga 1504 g ☺️
Ja to mam ostatnie prenatalne oczywiście jak to u mnie w przychodni w ostatnim dniu z przedziału, 31+6 będę miała :D ale mówi się, że niby im dziecko większe tym więcej widać z tym, że jak się okaże, że pulpet i ma sporo tkanki tłuszczowej to będzie gadanie, że już ciałko nie przepuszcza tam tego USG i nic nie widać co do organów 😑

reklama
Ja to mam ostatnie prenatalne oczywiście jak to u mnie w przychodni w ostatnim dniu z przedziału, 31+6 będę miała :D ale mówi się, że niby im dziecko większe tym więcej widać z tym, że jak się okaże, że pulpet i ma sporo tkanki tłuszczowej to będzie gadanie, że już ciałko nie przepuszcza tam tego USG i nic nie widać co do organów 😑
U mnie był problem żeby zobaczyć jedna nerkę, serce było badane przez kręgosłup i żebra ale ogólnie doktorka dała radę mimo ułożenia 🙂 mały jest głową na dół ale bokiem, z lewej mam całe jego plecy w z prawej wszystkie kończyny. Na zobaczenie twarzy nie było szansy przez te jego pozwijanie się jak wąż 😅 za to cztery fragmenty udało się zobaczyć wybitnie dokładnie: jedno ucho, wielką stopę, woreczek między nogami i falujące w wodzie włosy 😁

U mnie był problem żeby zobaczyć jedna nerkę, serce było badane przez kręgosłup i żebra ale ogólnie doktorka dała radę mimo ułożenia 🙂 mały jest głową na dół ale bokiem, z lewej mam całe jego plecy w z prawej wszystkie kończyny. Na zobaczenie twarzy nie było szansy przez te jego pozwijanie się jak wąż 😅 za to cztery fragmenty udało się zobaczyć wybitnie dokładnie: jedno ucho, wielką stopę, woreczek między nogami i falujące w wodzie włosy 😁
Ale to fajnie jak ma włosy :D chociaż śmiesznie potem wygląda taki bobas jak mu się wycierają i ma takie łyse pola :D

Dziewczyny czy wam tez juz puchna kostki i palce od rak?
Nie. Mi w pierwszej ciąży dopiero w szpitalu po porodzie zrobił się lekki obrzęk ale to zależy od kobiety, od organizmu. Szwagierka np puchła od początku, lekarz potem ją opieprzal, że niepotrzebnie piła zioła, napar z pokrzywy itd bo to też źle wpływa w nadmiarze.

reklama
Witajcie mamuski mam pytań czy też macie takie trudne chodzenie jak np leżycie i trzeba wstać? Ja normalnie muszę się rozchodzić bo niczym emerytka z endoprotezami😔

Do góry