W jakiej dawce acard? Ja też biorę heparyna że względu na poronienie w marcu i trombofiliaTak. 3xpo 2tab. i nospe 2x100 i 2x100 luteine, a do tego zastrxyki clexan 0.4 i acard. Juz się zbieram na wizytę
reklama
Dziwne mi kazali acard odstawić ja go bralam z względów kardiologicznych, a kazali odstawić mi kardiolodzy bo heparyne neoparin wstrzykuje i że żeby za bardzo nie rozrzedzać...
A wiecie co, ja zauważyłam bo ostatnio czekałam na dostawę 3dni w aptece na magnez i mam wrażenie że jak biorę go mniej to znacznie rządnie mi twardnieje brzuch, a mam brać 2 tab 3razy dziennie... I sama nie wiem, jak będę na wizycie to się zapytam bo może nie muszę aż tyle brać tego heh. Naszczescie z szyjka nic się nie dzieje skurczy nawet nie mam a jak mam to takie leciutko raz na parę dni i to kilka sekund.
A ja mam pytanie jeszcze z innej beczki...
Tak zastanawiam się, bo chciałabym zrobić sobie rzęsy te przedłużane klejone u kosmetyczki które się trzymają miesiąc, czy my w ciąży możemy takie mieć? może któraś z Was robi sobie takie i może podzielić się wrażeniem.
A wiecie co, ja zauważyłam bo ostatnio czekałam na dostawę 3dni w aptece na magnez i mam wrażenie że jak biorę go mniej to znacznie rządnie mi twardnieje brzuch, a mam brać 2 tab 3razy dziennie... I sama nie wiem, jak będę na wizycie to się zapytam bo może nie muszę aż tyle brać tego heh. Naszczescie z szyjka nic się nie dzieje skurczy nawet nie mam a jak mam to takie leciutko raz na parę dni i to kilka sekund.
Tak zastanawiam się, bo chciałabym zrobić sobie rzęsy te przedłużane klejone u kosmetyczki które się trzymają miesiąc, czy my w ciąży możemy takie mieć? może któraś z Was robi sobie takie i może podzielić się wrażeniem.
@Magda933 wydaje mi się ze kazda z nas ma inną historie leczenia i może dlatego nie bierzesz acardu. Mi akurat kardiolog ze względu na nadciscienie kazała i ginekolog tez.
@Eva 86 acard w poprzedniej ciazy kolo 32tc odstawiałam ale jak bedzie mi coś mówić to ci napisze. Tez mam acard (75) i heparyne ze względu na poronienia bo niestety u mnie były az 4 ale co było to było.. skupmy się na teraz
Szew trzyma szyjkę i nie ma zastrzezen. Wyszlo mi mase bakterii z moczu bo 2275 a norma do 385, i morfologia tez, jak to określiła "z historia". W każdym razie badania mam powtórzyć i kolejna wizyta nieco szybciej. A dzidzia po prostu się obrocila z położenia poprzecznego miednivowego, na główkowe i stąd te bole moga się pojawiać. Sisiorka nadal brak
@Nicky95 a zgaga jest "apfu" jak to mowi moj syn i przez święta obawiam się że nie będzie lepiej
@Eva 86 acard w poprzedniej ciazy kolo 32tc odstawiałam ale jak bedzie mi coś mówić to ci napisze. Tez mam acard (75) i heparyne ze względu na poronienia bo niestety u mnie były az 4 ale co było to było.. skupmy się na teraz
Szew trzyma szyjkę i nie ma zastrzezen. Wyszlo mi mase bakterii z moczu bo 2275 a norma do 385, i morfologia tez, jak to określiła "z historia". W każdym razie badania mam powtórzyć i kolejna wizyta nieco szybciej. A dzidzia po prostu się obrocila z położenia poprzecznego miednivowego, na główkowe i stąd te bole moga się pojawiać. Sisiorka nadal brak
@Nicky95 a zgaga jest "apfu" jak to mowi moj syn i przez święta obawiam się że nie będzie lepiej
Nicky95
Fanka BB :)
Rzęsy doklejałam przed ciąża i tak cały czas kontynuuje. Moja kosmetyczka wie, że jestem w ciąży i powiedziała, że nie ma żadnych przeciwskazań.Dziwne mi kazali acard odstawić ja go bralam z względów kardiologicznych, a kazali odstawić mi kardiolodzy bo heparyne neoparin wstrzykuje i że żeby za bardzo nie rozrzedzać...
Natomiast coraz ciężej jest wyleżeć tę godzinę lub dłużej przez ból kręgosłupa. No i mogą się gorzej trzymać przez hormony ja faktycznie widzę różnice z trwałością jeśli chodzi o czas przed i w trakcie ciąży. Nie ma dramatu ale zdecydowanie szybciej wypadają
Justa1988
Początkująca w BB
Jak sie czułaś? Byłaś zaszczepiona? Pytam bo ja się nie zaszczepiłam i teraz się zastanawiam czy się nie zaszczepić. Jest 2 27 tyg. A Ty w którym tygodniu Byłaś chora?Drugie robiłam tak późno bo covida miałam i nie mogłam wcześniej i doktor mi mówił że na spokojnie do końca bodajże 26 (26+6) tyg można je wykonać
też bym chciała żeby się potem ładnie skracała, moja przy pierwszym porodzie nawet po odejściu wód była twarda, otworzyła się na "opuszek" palca i tyle...mordowałam się potem z oxyJa generalnie w ciazy mam bardzo duzo tych skurczy przepowiadających (Braxtona-Hicksa). Z kazdym tygodniem ciazy wiecej i czesciej. Spacerując to sa nawet dosyc regularne. Jednak nigdy nie mialam problemow z szyjka. Dopiero na koncowce kilka tyg przed szyjka sie ladnie skracala i robilo siw małe rozwarcie. Jedbka lazdy porod rozpoczynal sie w terminie lub 1-2 po i pprody trwaly bardzo szybko. Wiec wniosek mam taki, ze to dobrze kiedy sa bo macica i organizm odpowiednio sie przygotowuja do porodu. Anomalia bedzie kiedy ta szyjka za szybko pusci.
Ann_
no ja akurat nawet przy pierwszym porodzie mialam szybko pelne rozwarcie (bo po 8h od pierwszego skurczu) ale no jakos nie poszlo i mialam cc to chyba roznie bywa jednak.też bym chciała żeby się potem ładnie skracała, moja przy pierwszym porodzie nawet po odejściu wód była twarda, otworzyła się na "opuszek" palca i tyle...mordowałam się potem z oxy
No pewnie roznie szyjka po szwie miała 0.8cm a porod byl 16 godz.no ja akurat nawet przy pierwszym porodzie mialam szybko pelne rozwarcie (bo po 8h od pierwszego skurczu) ale no jakos nie poszlo i mialam cc to chyba roznie bywa jednak.
Ann_
za to moj 3 porod to nawet nie wiem kiedy mi sie skurcze zaczely bo byky takie delikatne. Ale pamietam, ze ze skurczami zrobilam poranne zakupy w supermarkecie (wtedy co piatek ze mezem tal robiliamy) potem rozpakowalam zakupy, poszlam na spacer i o 12 po dzieci do przedszkola. Jeszcze pamietam jak mowilam opieknce w przedszkolu, ze nadal czekam na porod. Potem juz chyba sie rozkrecilo i o 13 wyjechalimy do szpotala. O 13:35 doczłapałam schodami na porodowke (mowilam: "a olac windę" swoja drogą dobry pomysl bo u szczytu schodow, a byly ty tylko 2 pietra, odeszly mi wody na srodku korytarza) i o 14:07 corczka byla juz z nami heheNo pewnie roznie szyjka po szwie miała 0.8cm a porod byl 16 godz.
reklama
@Justa1988 przeszlam w miarę dobrze co prawda dość długo to trwało pierwszy tydzień miałam temperaturę kaszel bardzo uporczywe duszności lekkie oczywiście smak i węch poszedł w nieznane, do tego katar z zapaleniem zatok w sumie trzymało mnie ponad 3 tygodnie ale leczenie w domu więc nie było najgorzej. Chorowalam od 21tc,nie szczepilam się bo po wcześniejszych przejściach poprostu się boje, zamierzam się zaszczepić po porodzie. Z małym wszystko jest ok i po przechorowaniu mamy oboje naturalne przeciwciała.