reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Ja też ostatnio zgłaszałam twardy brzuch lekarce ale mówi, że na tym etapie to normalne jeżeli ustępuje po chwili i nie przynosi bólu brzucha, nie jest regularne itd to i z 10 razy dziennie taka twardość to norma.
Sprawdziła czy się szyjka nie skraca i u mnie nic się złego nie dzieje więc jest ok :)

reklama
Ja też ostatnio zgłaszałam twardy brzuch lekarce ale mówi, że na tym etapie to normalne jeżeli ustępuje po chwili i nie przynosi bólu brzucha, nie jest regularne itd to i z 10 razy dziennie taka twardość to norma.
Sprawdziła czy się szyjka nie skraca i u mnie nic się złego nie dzieje więc jest ok :)
Nie mam większego bólu brzucha ale jakby lekkie skurcze. A tej mojej nieszczęsnej szyjki się obawiam troszke. Dobrze ze jutro wizyta ;)

U mnie ostatnio twardnienia brzucha dochodzą do 15 na dzień, na szczęście na badaniach okazało się że nie ma to wpływu na szyjkę 🙂
Ja to nie liczę bo czasami to sama nie wiem czy to macica sztywnieje czy to brzuch się napina z powodu jakichś problemów trawiennych, które też mnie nie chcą opuścić niestety

Ja generalnie w ciazy mam bardzo duzo tych skurczy przepowiadających (Braxtona-Hicksa). Z kazdym tygodniem ciazy wiecej i czesciej. Spacerując to sa nawet dosyc regularne. Jednak nigdy nie mialam problemow z szyjka. Dopiero na koncowce kilka tyg przed szyjka sie ladnie skracala i robilo siw małe rozwarcie. Jedbka lazdy porod rozpoczynal sie w terminie lub 1-2 po i pprody trwaly bardzo szybko. Wiec wniosek mam taki, ze to dobrze kiedy sa bo macica i organizm odpowiednio sie przygotowuja do porodu. Anomalia bedzie kiedy ta szyjka za szybko pusci.

reklama
I ja ostatnio zaczęłam odczuwać coraz mocniej skurcze. Za dwa dni wizyta u ginekologa, mam nadzieje, że z szyjką jest wszystko dobrze.
Ostatnio również zaczęła dokuczać mi zgaga uff bardzo to uciążliwe.
Trzymam kciuki za udaną wizytę 😊

Do góry