reklama
Też tak mi się wydajeMagda933 wydaje mi sie, ze wazne ze sie miescisz. Nie ma znaczenia czy blosko granicy. Nie masz sie czym martwic.
Tylko nie wiem jak patrzą na wyniki jak się jest w ciąży, ewentualnie każe mi ograniczyć słodkie ogólnie to jem dużo słodkości i na bank przekraczam normę dziennego spożywania cukrów ale nie mam nadwagi ani nic z tych rzeczy więc myślę że jest sponio
To ja z kolei nie jem dużo słodkiego, w ogóle mało co jem a przybieram ostatnio szybko na wadze aktualnie już plus 7 kg. A planowałam w całej ciąży przytyć między 7 a 9, trochę nie wyszłoTeż tak mi się wydaje
Tylko nie wiem jak patrzą na wyniki jak się jest w ciąży, ewentualnie każe mi ograniczyć słodkie ogólnie to jem dużo słodkości i na bank przekraczam normę dziennego spożywania cukrów ale nie mam nadwagi ani nic z tych rzeczy więc myślę że jest sponio
Ja też mam 7 na plusie ale nie jest tak źle, mam nadzieję tylko że nie dobije do 70kg heheTo ja z kolei nie jem dużo słodkiego, w ogóle mało co jem a przybieram ostatnio szybko na wadze aktualnie już plus 7 kg. A planowałam w całej ciąży przytyć między 7 a 9, trochę nie wyszło
To ja aktualnie plus 6 kg, 25+4 jest dzisiaj i wydaje mi się, że powtórzę scenariusz pierwszej ciąży, że ostatecznie będzie z tego na koniec koło +15kgTo ja z kolei nie jem dużo słodkiego, w ogóle mało co jem a przybieram ostatnio szybko na wadze aktualnie już plus 7 kg. A planowałam w całej ciąży przytyć między 7 a 9, trochę nie wyszło
A znajoma ostatnio urodziła a na koniec ciąży była 2 kg lżejsza niż przed
Ja niestety aktualnie mam 9 z przodu. Startowałam z bardzo dużym BMI bo ostro przytyłam rok przed ciążąJa też mam 7 na plusie ale nie jest tak źle, mam nadzieję tylko że nie dobije do 70kg hehe
Kurcze nie strasz że się tyle pod koniec przybiera ja liczyłam na to że jeszcze max 5 kg. U mnie dziś 26+0To ja aktualnie plus 6 kg, 25+4 jest dzisiaj i wydaje mi się, że powtórzę scenariusz pierwszej ciąży, że ostatecznie będzie z tego na koniec koło +15kg
A znajoma ostatnio urodziła a na koniec ciąży była 2 kg lżejsza niż przed
Ann_
Fanka BB :)
Ja sprawdzalam w książeczkach ciazy tdwie ostatnie ciaze przytylam kolejno 12 i 10kg, ale np w ostatnich 6tyg przytylam tylko 1-2kg. Nie wiem jak to mozliwe bo same dzieci tyły 1kg w ostatnim miesiacu no ale zobaczymy. Teraz tez mam 7 kg na plusie juz na pewno, a jutro zaczynam 28tc
U mnie waga stoi w miejscu, co gorsze czuje coraz większy wstręt do jedzenia przez ta cukrzycę i boję się że waga jeszcze spadnie. Nie wiem.... Coś się w mojej głowie porobiło, jadłam zdrowo nawet przed ciąża (na pewno mniej niż powinnam, a moje BMI wskazywało i tak na lekka nadwagę, ale to pewnie przez hormony i stymulację), ale diagnoza i świadomość ze teraz muszę pilnować jak w zegarku tych posiłków i często jeść na siłę mnie przeraża. Podziwiam wszystkie słodkie mamy. Jak wy sobie z tym radzicie? Przed ciąża praktycznie nie wychodziłam z kuchni, lubiłam eksperymentować i poznawać nowe smaki. Teraz nienawidzę jeść a kuchnie omijam szerokim łukiem. Jestem załamana bo boje sie że przez ten wstręt do jedzenia zaszkodze maluszkowi
Hejka dziewczyny, witam się grudniowo prawdziwy grudzień z delikatnym śniegiem u mnie
Wczoraj miałam wizytę, moja mała nie jest taka mała, pani doktor od razu powiedziała, że wyprzedza znacznie rówieśników a tego się boję, 25+4 a ona 980 gram. Leży poprzecznie już od dłuższego czasu, mam nadzieję, że się obróci bo już jej się robi ciaśniej bo nie chce CC skontrolowała szyjkę na USG bo brzuch się stawia coraz częściej ale prawie 4 cm to dobrze
Wczoraj miałam wizytę, moja mała nie jest taka mała, pani doktor od razu powiedziała, że wyprzedza znacznie rówieśników a tego się boję, 25+4 a ona 980 gram. Leży poprzecznie już od dłuższego czasu, mam nadzieję, że się obróci bo już jej się robi ciaśniej bo nie chce CC skontrolowała szyjkę na USG bo brzuch się stawia coraz częściej ale prawie 4 cm to dobrze
reklama