reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Tak, jestem zarejestrona u lekarza rodzinnego, ale myślisz, że da mi skierowanie , jak mi się nawet @ jeszcze nie spóżnia? Miesiąc temu mnie zbył, powiedział, żebym czekala na miesiączke i jak się będzie tydzień spóźniać, żebym wtedy się do lekarza zapisała...
Najlepiej poczekam spokojnie do wizyty u gina. Muszę wyluzować.. Nic się nie dzieje, nie plamię, nie krwawię, nic mnie nie boli. To nie jest moja pierwsza ciąża i normalnie, do tej pory nigdy nie panikowałam, jak zobaczylam pozytywny wynik, to po prostu się zapisywalam do lekarza i czekałam. Teraz tak zdziwiam, przez tą ciążę biochemiczną z zeszłego miesiąca.. Ale muszę się wziaść w garść i wyluzować, bo prędzej ten stres mi zaszkodzi :-)

Hej dziewczyny!
Dołaczam do Was, moja ostatnia beta z przed wczoraj 3100, dzis ide na pierwsze USG. Mam nadzieje, ze bedzie widac pęcherzyk i że wszystko jest OK. Jeszcze nie moge uwiezyc w to co sie dzieje. Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszly mamy.
Witamy! Zycze samych milych wiadomosci. Daj znac co i jak po badaniu 😄

Kochana, a jest możliwość, że się owu przesunęła?
Ginekolog miał dobry sprzęt?
Przypominam Ci, że ją we wtorek w 7+4 niby na USG też 6+1, minimalna plamka zarodka bez akcji serca i w ogóle. Załamałam się. Poszłam szybko do innego lekarza z mega USG i na USG 7+3, pięknie bijące serduszko, głowa, nóżki.
Teraz jestem ostrożniejsza. Jeśli jesteś pewna, kiedy była owu, to albo poczekaj 1-2 tygodnie i idź znowu albo jeszcze dziś do innego lekarza, ale takiego z SUPER sprzętem. A jak jest szansa, że owu się przesunęła i nie wiesz kiedy była, to po prostu poczekaj ten 1-2 tygodnie.
Zgadzam sie - dobry sprzęt to podstawa. Na złym nawet lekarz dokładnie nie widzi co i jak.

Nie mysl od razu o najgorszym. Poczekaj chwile moze zaraz sie wszystko wyjasni. Kazda ciaza jest inna i inaczej sie rozwija. Bedzie dobrze ✊🏼✊🏼

Kochana, a jest możliwość, że się owu przesunęła?
Ginekolog miał dobry sprzęt?
Przypominam Ci, że ją we wtorek w 7+4 niby na USG też 6+1, minimalna plamka zarodka bez akcji serca i w ogóle. Załamałam się. Poszłam szybko do innego lekarza z mega USG i na USG 7+3, pięknie bijące serduszko, głowa, nóżki.
Teraz jestem ostrożniejsza. Jeśli jesteś pewna, kiedy była owu, to albo poczekaj 1-2 tygodnie i idź znowu albo jeszcze dziś do innego lekarza, ale takiego z SUPER sprzętem. A jak jest szansa, że owu się przesunęła i nie wiesz kiedy była, to po prostu poczekaj ten 1-2 tygodnie.
Dziękuję za te piękne słowa otuchy. Faktycznie ginekolog z nfz w małej miejscowości nie musi mieć dobrego sprzętu. Podnosicie mi nadzieję, dziękuję 😘😘

reklama
Ja też mieszkałam w państwie gdzie ciążę traktuje się normalnie od 12 tyg ale jak wyszedł mi pozytywny test to odrazu znalazlam polskiego lekarza i za odpowiednią
Może i tak spróbuję :-) Choć najlepiej chyba będzie po prostu wyluzować i przestać sie zamartwiać na zapas :)
Dziewczyny zauwazylyscie u siebie moze nadmierne wypadanie wlosow? Ja mam tak od pewnego czasu 🙁 zawsze myslalam, ze w ciazy wlosy sa w lepszej kondycji, a wypadaja juz po ciazy...
Ja do tej pory w każdej ciąży w I trymestrze miałam masakre i z włosami i z paznokciami. Dopiero m-w od II trymestru zaczynałam rozkwitać. :)

Do góry