wesola_mamusia
Fanka BB :)
Jednak 5+2 powinno być widać serce
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witamy! Zycze samych milych wiadomosci. Daj znac co i jak po badaniuHej dziewczyny!
Dołaczam do Was, moja ostatnia beta z przed wczoraj 3100, dzis ide na pierwsze USG. Mam nadzieje, ze bedzie widac pęcherzyk i że wszystko jest OK. Jeszcze nie moge uwiezyc w to co sie dzieje. Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszly mamy.
Zgadzam sie - dobry sprzęt to podstawa. Na złym nawet lekarz dokładnie nie widzi co i jak.Kochana, a jest możliwość, że się owu przesunęła?
Ginekolog miał dobry sprzęt?
Przypominam Ci, że ją we wtorek w 7+4 niby na USG też 6+1, minimalna plamka zarodka bez akcji serca i w ogóle. Załamałam się. Poszłam szybko do innego lekarza z mega USG i na USG 7+3, pięknie bijące serduszko, głowa, nóżki.
Teraz jestem ostrożniejsza. Jeśli jesteś pewna, kiedy była owu, to albo poczekaj 1-2 tygodnie i idź znowu albo jeszcze dziś do innego lekarza, ale takiego z SUPER sprzętem. A jak jest szansa, że owu się przesunęła i nie wiesz kiedy była, to po prostu poczekaj ten 1-2 tygodnie.
5+2 nie ma mowy o sercu! Ani nawet zarodku. 5+2 - 5+5 to dopiero tworzy się pęcherzyk żółtkowy!Jednak 5+2 powinno być widać serce
Nie mysl od razu o najgorszym. Poczekaj chwile moze zaraz sie wszystko wyjasni. Kazda ciaza jest inna i inaczej sie rozwija. Bedzie dobrze
Dziękuję za te piękne słowa otuchy. Faktycznie ginekolog z nfz w małej miejscowości nie musi mieć dobrego sprzętu. Podnosicie mi nadzieję, dziękujęKochana, a jest możliwość, że się owu przesunęła?
Ginekolog miał dobry sprzęt?
Przypominam Ci, że ją we wtorek w 7+4 niby na USG też 6+1, minimalna plamka zarodka bez akcji serca i w ogóle. Załamałam się. Poszłam szybko do innego lekarza z mega USG i na USG 7+3, pięknie bijące serduszko, głowa, nóżki.
Teraz jestem ostrożniejsza. Jeśli jesteś pewna, kiedy była owu, to albo poczekaj 1-2 tygodnie i idź znowu albo jeszcze dziś do innego lekarza, ale takiego z SUPER sprzętem. A jak jest szansa, że owu się przesunęła i nie wiesz kiedy była, to po prostu poczekaj ten 1-2 tygodnie.
No co Ty, 5+2 nie ma szans na serce.Jednak 5+2 powinno być widać serce
Z tego co wiem to serduszko sie uwidacznia po 6 tygodniuJednak 5+2 powinno być widać serce
Na pewno nie ma zbyt dobrego sprzętu. Jestem pewna, że na dobrym sprzęcie, wszystko by już było na miejscu.Dziękuję za te piękne słowa otuchy. Faktycznie ginekolog z nfz w małej miejscowości nie musi mieć dobrego sprzętu. Podnosicie mi nadzieję, dziękuję
Może i tak spróbuję :-) Choć najlepiej chyba będzie po prostu wyluzować i przestać sie zamartwiać na zapasJa też mieszkałam w państwie gdzie ciążę traktuje się normalnie od 12 tyg ale jak wyszedł mi pozytywny test to odrazu znalazlam polskiego lekarza i za odpowiednią
Ja do tej pory w każdej ciąży w I trymestrze miałam masakre i z włosami i z paznokciami. Dopiero m-w od II trymestru zaczynałam rozkwitać.Dziewczyny zauwazylyscie u siebie moze nadmierne wypadanie wlosow? Ja mam tak od pewnego czasu zawsze myslalam, ze w ciazy wlosy sa w lepszej kondycji, a wypadaja juz po ciazy...