reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny, zostawmy już ten temat szczepionek. Nie psujmy sobie tu atmosfery, w końcu czeka nas jeszcze 7 miesięcy a może i dłużej będziemy się dzielić troskami i radami nawet już po porodzie 😊

Wróćmy na tematy związane z codziennością ciążowa. Piszcie jak to Wasze samopoczucie, nudności, wizyty i dziewczyny podlinkujcie te stronki z sukienkami ciazowymi😊

Też tak myślę, że to nie miejsce na dyskusje szczepionkowe i proszę Was Dziewczyny, zakończcie już ten temat, bo nie tylko Wy się denerwujecie, ale ta atmosfera udziela się nam wszystkim, a chyba najbardziej teraz potrzebujemy spokoju. :)

Czytałam, że kilka z Was martwi się tym, że TSH wam podskoczyło. To sprawka ciąży. :) Maleństwa pod sercem nie produkują jeszcze swoich hormonów tarczycy a pobierają je z organizmu matki więc jest ich mniej i stąd wzrost TSH. Dlatego po pierwsze - najczęściej w ciąży uzupełnia się niedobory hormonów lekami (np. Euthyrox) a po drugie suplementuje się jod, żeby układ nerwowy i tarczyca rozwijającego się dziecka mogły prawidłowo się kształtować i funkcjonować.
Czy Wy suplementujecie jod?

Jeśli chodzi o ciążowe zachcianki, bo i takie pytanie kiedyś padło, u mnie prym wiodą: czerwona papryka, hummus, awokado z czosnkiem, ogórki konserwowe i kiszone, kefir (na litry!), musztarda, masło i wszelkiego rodzaju oleje. :D
Na początku miałam niezły apetyt, ale od wczoraj odechciało mi się jeść zupełnie. Mam obrzydzenie do jedzenia i zmuszam się bardzo... I tak samo mam huśtawki nastrojów - raz błogi spokój a raz strasznie się denerwuję. Teraz mam ten niepokój...

reklama
Kurcze.. co za lekarz :( zastanawiam się czy naprawdę miał taki kiepski sprzęt czy nie zna się na tym co robi :( jak można tak kobietę w ciąży stresować... dobrze że poszłaś od ranu do drugiego i że tak to się wszystko skończyło

Gratuluje i witamy :) jeśli dobrze rozumiem bierzesz jednocześnie i magnez i żelazo? może przy okazji skonsultuj to z lekarzem. Mi kiedyś lekarz powiedział że nie należy łączyć magnezu i żelaza bo one się na wzajem wypierają i żadne z nich nie zadziała.

Iskra87, mam to uzgodnione z lekarzem. :)
Magnez biorę rano po śniadaniu, a żelazo wieczorem przed snem. W wynikach krwi wyszły mi niedobory więc lekarz zalecił wyrównanie poziomu lekami.
Zresztą dużo rzeczy biorę, bo zdrowie mam liche, i w ciągu dnia mam wszystko tak rozplanowane, żeby były odpowiednie przerwy. :)

To była odpowiedź na tekst o tym, że ktoś nie będzie ryzykował życia dziecka i się nie zaszczepi. Widzę, że nie potrafisz odpuścić tematu.
Mogę wiedzieć czemu Ty możesz narażać mnie na stres i mnie straszysz na forum ciążowym, a na mnie naskakujesz o to z innymi? Chciałam pokazać tylko hipokryzje.

To twoja pierwsza ciąża? Ja poza piersiami które bolą mnie raz mniej raz mocniej i tym cholernym zmęczeniem to nie mam jeszcze żadnych objawów 🤷🏼‍♀️ Może jeszcze uczucie jakby mniejszego żołądka 🤔 zjem połowę zwykłej swojej porcji a czuję się pełna jakbym nie wiem ile zjadła 😬
Tak, pierwsza..
no właśnie zmęczenie mi tez doskwiera😩😩

To jedziemy na tym samym wozku!! :) dzis rano robilam bete wyszla 250 troche za mało w środę powtorka i wizyta i gina. Zobaczymy :) a jak się czujesz?
Powodzonka,trzymam kciuki ✊✊. Jak będziesz miała już wiadomości to oznacz mnie proszę,żeby mi nic nie umknęło 🤭🙃 Ja dopiero 28 idę na wizytę ale zrobię 27 jeszcze betę. Na razie odpuściłam badania,bo za dużo nerwów mnie to kosztowało. A się czuję chyba normalnie. Czasami jajniki mnie zakuja, do WC częściej chodzę i śpiąca się robię tak ok.13 ale nie wiem czy to przez ciążę czy poprostu z nudów w pracy 😅. I Nie wiem jeszcze czy to związane z hormonami czy tak poprostu ale w tamtym tyg przez jakieś 4 dni ból brzucha mnie wubudzal ze snu i na kibel cisnęlo. Taka poranna biegunka. Piersi bolą ale jakos nie tak drastycznie, z wyglądu też za specjalnie się nie zmieniły. No i śluz przeważnie mam rozciągliwy. A tak to reszta normalnie. A jak u Ciebie ?

Jod przyjmuję w witaminach ciążowych, powinnam jeszcze oddzielnie jakiś jod kupić? TSH zawsze miałam dobre, w ciąży mi do 4 podskoczyło. Jutro pewnie dostanę euthyrox, w pierwszej ciąży było tak samo.

Nie we wszystkich witaminach dla kobiet w ciąży ten jod jest, ale jeśli masz w witaminach, które bierzesz, to dodatkowo już nie musisz. :)

Bzdura. Widocznie nie miałaś zgonu w rodzinie po szczepionce. Zdrowi ludzie młodsi ode mnie umierają od tego gówna.
I masz pewne info, że to od szczepionki? 100% ktoś powiedział: to w wyniku szczepienia? Poza tym, nie pisałam nic o zgonach więc nie wiem dlaczego to tutaj przytoczyłas. Ja słyszałam o grupie staruszków z Nałęczowa, która nie żyje po szczepieniu. Tylko problem jest taki, że nie istnieje ta grupa, bo ktoś wymyślił taką historię.

reklama
Do góry