reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Hej, czy któraś z Was nie ma mdłości? U mnie 6 +0 wg owulacji. Nie mam mdłości, wymiotów, ani innych dokuczliwych objawów. Czasem zakuje podbrzusze lub zabola piersi. Czy zdrowa ciąża może być bezobjawowa?
Ja w poprzedniej ciąży do 10tc brak objawów, potem 2 tygodnie kolacja lądowała w wc, teraz narazie mam bardzo podobnie brak objawów.

reklama
Ja jem tego sporo, ale i tak się to spowolniło. Podejrzewam, że to może być też dlatego, że od tygodnia nie chodzę do pracy i tym samym zmieniłam troszkę tryb dnia. Natomiast pij dużo soków marchwiowo-pomaranczowych, jedz dużo kasz, ryżu, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, banany...
Bardzo chętnie skorzystam z rady bo wszystko co napisałaś bardzo lubię a muszę coś z tym zrobić bo jest to coraz bardziej męczące 😄

Witam się i ja, chociaż trochę się obawiam witać tak wcześnie 🙄

Mam już 15miesięcznego synka. O tę ciążę starałam się 7 cykli. Beta z piątku 82, z poniedziałku 409. Na początku martwiła mnie niska beta, a potem zaskoczył mnie duży przyrost😉

Dzisiaj u mnie 4+6. W czwartek pierwsza wizyta u ginekologa. Mam nadzieję, że coś będzie widać, bo jak nie, to na pewno wpadnę w czarna rozpacz😉
witaj :) widze ze mamy synków w tym samym wieku i tyle samo cykli starań:)

@
Ja nawet nie wcinam owoców bo nie przepadam, straszny jest ten stan i bezsilność 😀😀 może trzeba znaleźć coś zdrowego co możemy i ma dużo błonnika 🤔🤔
to nie zaszkodzi ale problemy z jelitami niestety sa spowodowane wysokim progesteronem :( przez wszystkie ciaze probowalam znalezc sposob ale nie udalo mi sie :( pozniej jeszcze przez to hemodopki lubia sie pojawiac :( takze dbjcie o dobra diete...

Hej, czy któraś z Was nie ma mdłości? U mnie 6 +0 wg owulacji. Nie mam mdłości, wymiotów, ani innych dokuczliwych objawów. Czasem zakuje podbrzusze lub zabola piersi. Czy zdrowa ciąża może być bezobjawowa?
Moja przyjaciółka jest w drugiej „bezobjawowej” ciąży. Aż jej zazdroszczę. Moja pierwsza przerzygana do prawie końca :p ta póki co zapowiedziała się delikatnymi mdłościami. No ale i mnie to bardzo początek :)

witaj :) widze ze mamy synków w tym samym wieku i tyle samo cykli starań:)
O to ja podobnie jak Wy :) synek jeszcze 16 miesięcy. Zaczęliśmy się starać na przełomie grudnia/stycznia :)

@

to nie zaszkodzi ale problemy z jelitami niestety sa spowodowane wysokim progesteronem :( przez wszystkie ciaze probowalam znalezc sposob ale nie udalo mi sie :( pozniej jeszcze przez to hemodopki lubia sie pojawiac :( takze dbjcie o dobra diete...
W pierwszej ciąży raz na jakiś czas miałam problem z zaparciami, to wtedy ratowalam się lactulosum. Najgorsze było żeby tego nie zwymiotować, bo słodkie cholerstwo jak nie wiem

Moja przyjaciółka jest w drugiej „bezobjawowej” ciąży. Aż jej zazdroszczę. Moja pierwsza przerzygana do prawie końca :p ta póki co zapowiedziała się delikatnymi mdłościami. No ale i mnie to bardzo początek :)

O to ja podobnie jak Wy :) synek jeszcze 16 miesięcy. Zaczęliśmy się starać na przełomie grudnia/stycznia :)

W pierwszej ciąży raz na jakiś czas miałam problem z zaparciami, to wtedy ratowalam się lactulosum. Najgorsze było żeby tego nie zwymiotować, bo słodkie cholerstwo jak nie wiem
to z Tobą mamy podobna historie a'propos rzyganka , u mnie niestety zapowiada się powtórka z rozrywki :( od wczoraj przejście choćby 5m jest jak rollercoaster 🤮

W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam objawów. Córka ma 5 i pół roku. Teraz też nie mam żadnych mdłości, cycki mnie nie bolą, nie jestem senna, ani nic.
@

Ja w drugą stronę, od dwóch tygodni ponad mam co chwila biegunkę. Może z 3 dni nie miałam. 🙈 Ale ja ogólnie mam problemy z jelitami. 🙈 Teraz się trochę wzmogły, pewnie zmiany hormonalne jakoś na to działają.

reklama
Ja nie mam mdłości i w zależności od apki 6+0/6+1. Też czasem zakuje, piersi lekko mnie bolą ale dopiero od kilku dni. Szybko się za to mecze, jak skończę pracę to muszę się położyć...nawet czytam co piszecie i tak mnie to zmęczy, że nie mam siły odpisać 😂 a jak chce mi się jeść to w sumie nie wiem na co mam ochotę...i w ogóle mało jem na tym etapie.

Do góry