reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
faktycznie na zdjeciu widac krwiaka na szczescie nie duzy :)
nie martw sie moje wszystkie donoszone ciaze byly z krwiakiem chyba taka moja uroda i jak bbylam na usg tydzien temu to tez byl a w poniedzialek juz nie bylo
duzo odpoczywaj powinnas miec jakas luteine dopochwowo i powinno byc wszystko dobrze :)

ja tez mam brzuch wzdety okropnie i spuchniety od zastrzykow ale sa dni kiedy robie 3 zastrzyki dziennie (prolutex, clexane oraz accofil co 3 dni ) ) prolutex to progesteron w zastrzyukach i juz mi sie konczy wiec chociaz jeden zastrzyk mniej ;)
Dziękuję za słowa otuchy ❤️ krwiak ma 2 cm i mega się przestraszyłam... Dostałam dopochwowo utrogestan (progesteron) 1x1 tab na noc... Tylko kurcze ja znowu się doszukuje dziury w całym... Bo na ulotce jest napisane, że nie powinny tego stosować osoby, które miały zakrzepice albo zapalenie żył a ja w marcu brałam zastrzyki na rozrzedzenie krwi bo miałam obrzęk stopy na nodze na której mam żylaka 😵 ale lekarka o tym wie, więc pewnie niepotrzebnie schizuje.

Hej, czy któraś z Was nie ma mdłości? U mnie 6 +0 wg owulacji. Nie mam mdłości, wymiotów, ani innych dokuczliwych objawów. Czasem zakuje podbrzusze lub zabola piersi. Czy zdrowa ciąża może być bezobjawowa?

Hej, czy któraś z Was nie ma mdłości? U mnie 6 +0 wg owulacji. Nie mam mdłości, wymiotów, ani innych dokuczliwych objawów. Czasem zakuje podbrzusze lub zabola piersi. Czy zdrowa ciąża może być bezobjawowa?
Każda z nas jest inna i inaczej może odczuwać pewne rzeczy tak jak i przechodzić to bezobjawowo. To, że jedną mdli a Ciebie nie, nie oznacza od razu, że z Tobą coś jest nie tak.

Dla mnie to jest nowość i chodzę taka napompowana 😀😀 ale miło że nie jestem z tym sama 😀😀
No nie jesteś...jem sporo owoców a mimo wszystko i tak wszystko się tak jakby ... zatrzymało 😂 nie lubię być taka wzdęta bo po prostu źle się czuje. No i przed czwartkowym USG wolałabym zrobić conieco by nie być taka pełna 🤦😂

No nie jesteś...jem sporo owoców a mimo wszystko i tak wszystko się tak jakby ... zatrzymało 😂 nie lubię być taka wzdęta bo po prostu źle się czuje. No i przed czwartkowym USG wolałabym zrobić conieco by nie być taka pełna 🤦😂
Ja nawet nie wcinam owoców bo nie przepadam, straszny jest ten stan i bezsilność 😀😀 może trzeba znaleźć coś zdrowego co możemy i ma dużo błonnika 🤔🤔

reklama
Ja nawet nie wcinam owoców bo nie przepadam, straszny jest ten stan i bezsilność 😀😀 może trzeba znaleźć coś zdrowego co możemy i ma dużo błonnika 🤔🤔
Ja jem tego sporo, ale i tak się to spowolniło. Podejrzewam, że to może być też dlatego, że od tygodnia nie chodzę do pracy i tym samym zmieniłam troszkę tryb dnia. Natomiast pij dużo soków marchwiowo-pomaranczowych, jedz dużo kasz, ryżu, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, banany...

Do góry