reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
faktycznie na zdjeciu widac krwiaka na szczescie nie duzy :)
nie martw sie moje wszystkie donoszone ciaze byly z krwiakiem chyba taka moja uroda i jak bbylam na usg tydzien temu to tez byl a w poniedzialek juz nie bylo
duzo odpoczywaj powinnas miec jakas luteine dopochwowo i powinno byc wszystko dobrze :)

ja tez mam brzuch wzdety okropnie i spuchniety od zastrzykow ale sa dni kiedy robie 3 zastrzyki dziennie (prolutex, clexane oraz accofil co 3 dni ) ) prolutex to progesteron w zastrzyukach i juz mi sie konczy wiec chociaz jeden zastrzyk mniej ;)
Dziękuję za słowa otuchy ❤️ krwiak ma 2 cm i mega się przestraszyłam... Dostałam dopochwowo utrogestan (progesteron) 1x1 tab na noc... Tylko kurcze ja znowu się doszukuje dziury w całym... Bo na ulotce jest napisane, że nie powinny tego stosować osoby, które miały zakrzepice albo zapalenie żył a ja w marcu brałam zastrzyki na rozrzedzenie krwi bo miałam obrzęk stopy na nodze na której mam żylaka 😵 ale lekarka o tym wie, więc pewnie niepotrzebnie schizuje.

Hej, czy któraś z Was nie ma mdłości? U mnie 6 +0 wg owulacji. Nie mam mdłości, wymiotów, ani innych dokuczliwych objawów. Czasem zakuje podbrzusze lub zabola piersi. Czy zdrowa ciąża może być bezobjawowa?

Hej, czy któraś z Was nie ma mdłości? U mnie 6 +0 wg owulacji. Nie mam mdłości, wymiotów, ani innych dokuczliwych objawów. Czasem zakuje podbrzusze lub zabola piersi. Czy zdrowa ciąża może być bezobjawowa?
Każda z nas jest inna i inaczej może odczuwać pewne rzeczy tak jak i przechodzić to bezobjawowo. To, że jedną mdli a Ciebie nie, nie oznacza od razu, że z Tobą coś jest nie tak.

Dla mnie to jest nowość i chodzę taka napompowana 😀😀 ale miło że nie jestem z tym sama 😀😀
No nie jesteś...jem sporo owoców a mimo wszystko i tak wszystko się tak jakby ... zatrzymało 😂 nie lubię być taka wzdęta bo po prostu źle się czuje. No i przed czwartkowym USG wolałabym zrobić conieco by nie być taka pełna 🤦😂

No nie jesteś...jem sporo owoców a mimo wszystko i tak wszystko się tak jakby ... zatrzymało 😂 nie lubię być taka wzdęta bo po prostu źle się czuje. No i przed czwartkowym USG wolałabym zrobić conieco by nie być taka pełna 🤦😂
Ja nawet nie wcinam owoców bo nie przepadam, straszny jest ten stan i bezsilność 😀😀 może trzeba znaleźć coś zdrowego co możemy i ma dużo błonnika 🤔🤔

reklama
Ja nawet nie wcinam owoców bo nie przepadam, straszny jest ten stan i bezsilność 😀😀 może trzeba znaleźć coś zdrowego co możemy i ma dużo błonnika 🤔🤔
Ja jem tego sporo, ale i tak się to spowolniło. Podejrzewam, że to może być też dlatego, że od tygodnia nie chodzę do pracy i tym samym zmieniłam troszkę tryb dnia. Natomiast pij dużo soków marchwiowo-pomaranczowych, jedz dużo kasz, ryżu, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, banany...

Do góry