reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Hej, czy któraś z Was nie ma mdłości? U mnie 6 +0 wg owulacji. Nie mam mdłości, wymiotów, ani innych dokuczliwych objawów. Czasem zakuje podbrzusze lub zabola piersi. Czy zdrowa ciąża może być bezobjawowa?
Ja w poprzedniej ciąży do 10tc brak objawów, potem 2 tygodnie kolacja lądowała w wc, teraz narazie mam bardzo podobnie brak objawów.

reklama
Ja jem tego sporo, ale i tak się to spowolniło. Podejrzewam, że to może być też dlatego, że od tygodnia nie chodzę do pracy i tym samym zmieniłam troszkę tryb dnia. Natomiast pij dużo soków marchwiowo-pomaranczowych, jedz dużo kasz, ryżu, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, banany...
Bardzo chętnie skorzystam z rady bo wszystko co napisałaś bardzo lubię a muszę coś z tym zrobić bo jest to coraz bardziej męczące 😄

Witam się i ja, chociaż trochę się obawiam witać tak wcześnie 🙄

Mam już 15miesięcznego synka. O tę ciążę starałam się 7 cykli. Beta z piątku 82, z poniedziałku 409. Na początku martwiła mnie niska beta, a potem zaskoczył mnie duży przyrost😉

Dzisiaj u mnie 4+6. W czwartek pierwsza wizyta u ginekologa. Mam nadzieję, że coś będzie widać, bo jak nie, to na pewno wpadnę w czarna rozpacz😉
witaj :) widze ze mamy synków w tym samym wieku i tyle samo cykli starań:)

@
Ja nawet nie wcinam owoców bo nie przepadam, straszny jest ten stan i bezsilność 😀😀 może trzeba znaleźć coś zdrowego co możemy i ma dużo błonnika 🤔🤔
to nie zaszkodzi ale problemy z jelitami niestety sa spowodowane wysokim progesteronem :( przez wszystkie ciaze probowalam znalezc sposob ale nie udalo mi sie :( pozniej jeszcze przez to hemodopki lubia sie pojawiac :( takze dbjcie o dobra diete...

Hej, czy któraś z Was nie ma mdłości? U mnie 6 +0 wg owulacji. Nie mam mdłości, wymiotów, ani innych dokuczliwych objawów. Czasem zakuje podbrzusze lub zabola piersi. Czy zdrowa ciąża może być bezobjawowa?
Moja przyjaciółka jest w drugiej „bezobjawowej” ciąży. Aż jej zazdroszczę. Moja pierwsza przerzygana do prawie końca :p ta póki co zapowiedziała się delikatnymi mdłościami. No ale i mnie to bardzo początek :)

witaj :) widze ze mamy synków w tym samym wieku i tyle samo cykli starań:)
O to ja podobnie jak Wy :) synek jeszcze 16 miesięcy. Zaczęliśmy się starać na przełomie grudnia/stycznia :)

@

to nie zaszkodzi ale problemy z jelitami niestety sa spowodowane wysokim progesteronem :( przez wszystkie ciaze probowalam znalezc sposob ale nie udalo mi sie :( pozniej jeszcze przez to hemodopki lubia sie pojawiac :( takze dbjcie o dobra diete...
W pierwszej ciąży raz na jakiś czas miałam problem z zaparciami, to wtedy ratowalam się lactulosum. Najgorsze było żeby tego nie zwymiotować, bo słodkie cholerstwo jak nie wiem

Moja przyjaciółka jest w drugiej „bezobjawowej” ciąży. Aż jej zazdroszczę. Moja pierwsza przerzygana do prawie końca :p ta póki co zapowiedziała się delikatnymi mdłościami. No ale i mnie to bardzo początek :)

O to ja podobnie jak Wy :) synek jeszcze 16 miesięcy. Zaczęliśmy się starać na przełomie grudnia/stycznia :)

W pierwszej ciąży raz na jakiś czas miałam problem z zaparciami, to wtedy ratowalam się lactulosum. Najgorsze było żeby tego nie zwymiotować, bo słodkie cholerstwo jak nie wiem
to z Tobą mamy podobna historie a'propos rzyganka , u mnie niestety zapowiada się powtórka z rozrywki :( od wczoraj przejście choćby 5m jest jak rollercoaster 🤮

W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam objawów. Córka ma 5 i pół roku. Teraz też nie mam żadnych mdłości, cycki mnie nie bolą, nie jestem senna, ani nic.
@

Ja w drugą stronę, od dwóch tygodni ponad mam co chwila biegunkę. Może z 3 dni nie miałam. 🙈 Ale ja ogólnie mam problemy z jelitami. 🙈 Teraz się trochę wzmogły, pewnie zmiany hormonalne jakoś na to działają.

reklama
Ja nie mam mdłości i w zależności od apki 6+0/6+1. Też czasem zakuje, piersi lekko mnie bolą ale dopiero od kilku dni. Szybko się za to mecze, jak skończę pracę to muszę się położyć...nawet czytam co piszecie i tak mnie to zmęczy, że nie mam siły odpisać 😂 a jak chce mi się jeść to w sumie nie wiem na co mam ochotę...i w ogóle mało jem na tym etapie.

Do góry