reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Byłam u lekarza dzisiaj, jest mały pęcherzyk, ale jest też torbiel, lekarz mówi, że w większości przypadków sama się wchłania. Przepisał mi luteinę, i powiedział, żeby nie robić co chwilę bety, bo będę się stresować czy dobrze przyrasta 😆
Jest w tym jakaś racja, ale chyba nie wytrzymam i zrobię pod koniec tygodnia. Mam wrócić za 2 tygodnie.

Zakazał mi też seksu na 2 miesiące 😅 chyba dlatego, że z automatu moja ciąża jest traktowana jako zagrożona ze względu na wiek i stymulację przed...

Staram się odpoczywać i nie stresować, co nie jest łatwe, bo za dużo czytam np. o tych torbielach...

reklama
Ja jem tego sporo, ale i tak się to spowolniło. Podejrzewam, że to może być też dlatego, że od tygodnia nie chodzę do pracy i tym samym zmieniłam troszkę tryb dnia. Natomiast pij dużo soków marchwiowo-pomaranczowych, jedz dużo kasz, ryżu, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, banany...
Przy jedzeniu dużej ilości błonnika trzeba bardzo dużo pić wody bo inaczej ma się odwrotny skutek 😉 w ciąży do tego zwalnia metabolizm, perystaltyka jelit itp 🙄 ale jeszcze tylko kilka mcy.😝 😁

Przy jedzeniu dużej ilości błonnika trzeba bardzo dużo pić wody bo inaczej ma się odwrotny skutek 😉 w ciąży do tego zwalnia metabolizm, perystaltyka jelit itp 🙄 ale jeszcze tylko kilka mcy.😝 😁
To akurat wydawało mi się normalne więc tego nie pisałam 😁 dużo płynów w ciąży to podstawa

Mnie bolą piersi, zakręci mi się czasem w głowie, nudności czasem są ale delikatne i szybko mijają, do tego chodzę często siku. Na początku trochę jajniki i plecy mnie bolały a teraz cisza. Noi mega jestem senna ale mialam też tak w 1 ciąży.

Byłam u lekarza dzisiaj, jest mały pęcherzyk, ale jest też torbiel, lekarz mówi, że w większości przypadków sama się wchłania. Przepisał mi luteinę, i powiedział, żeby nie robić co chwilę bety, bo będę się stresować czy dobrze przyrasta 😆
Jest w tym jakaś racja, ale chyba nie wytrzymam i zrobię pod koniec tygodnia. Mam wrócić za 2 tygodnie.

Zakazał mi też seksu na 2 miesiące 😅 chyba dlatego, że z automatu moja ciąża jest traktowana jako zagrożona ze względu na wiek i stymulację przed...

Staram się odpoczywać i nie stresować, co nie jest łatwe, bo za dużo czytam np. o tych torbielach...
Po co Ci teraz beta? Już nie przyrasta w zastraszajacym tempie i naprawdę zaraz będziesz siedziała i myślałam czy wszystko jest w porządku. Ja zrobiłam 2 i wystarczy, zaufaj swojemu lekarzowi bo będziesz miała z Nim do czynienia przez 8 miesięcy więc lepiej współpracować. Już się stresujesz torbielem który napewno zaraz się wchlonie a chcesz sobie Jeszcze dokładać zmartwień 😊 odpoczywaj i bądź grzeczna 😀

No właśnie ja mam z tym problem bo nie lubię pić i poprostu o tym zapominam, muszę coś z tym zrobić bo wiem że tak być nie może
Jeśli masz pracę biurową, to polecam po prostu zawsze mieć pod ręką duuużą szklankę wody (najlepiej jakieś naczynie 0,5l 😜). To się wtedy odruchowo popija. A jak serio o tym zupełnie zapominasz, to zainstaluj sobie apkę i ustaw przypomnienie np. co godzinę. Ja tego nie lubię, bo wolę przez cały dzień pić sobie jak mam ochotę niż naraz całą szklankę, ale to pomoże Ci wyrobić w sobie nawyk.

Jeśli masz pracę biurową, to polecam po prostu zawsze mieć pod ręką duuużą szklankę wody (najlepiej jakieś naczynie 0,5l 😜). To się wtedy odruchowo popija. A jak serio o tym zupełnie zapominasz, to zainstaluj sobie apkę i ustaw przypomnienie np. co godzinę. Ja tego nie lubię, bo wolę przez cały dzień pić sobie jak mam ochotę niż naraz całą szklankę, ale to pomoże Ci wyrobić w sobie nawyk.
Ja też należe do osób które nie potrzebują wody. To jest duży problem. Jak chce mi się strasznie pić to wygląda to tak, że biorę łyk i już mi wystarcza...apki itp nie pomagają na dłuższą metę...tu trzeba poprostu samemu o tym pamiętać...teraz się mobilizuje i pije, cały czas chodzę z kubkiem, wszędzie...w pracy, w samochodzie bo myślę o dziecku, a nie o sobie. Zmuszam się poprostu. To straszna przypadłość... 🙄 Ale mam tak od dziecka.

reklama
Masz rację z tą aplikacja, już szukam jakies fajnej

Do góry