reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Byłam u lekarza dzisiaj, jest mały pęcherzyk, ale jest też torbiel, lekarz mówi, że w większości przypadków sama się wchłania. Przepisał mi luteinę, i powiedział, żeby nie robić co chwilę bety, bo będę się stresować czy dobrze przyrasta 😆
Jest w tym jakaś racja, ale chyba nie wytrzymam i zrobię pod koniec tygodnia. Mam wrócić za 2 tygodnie.

Zakazał mi też seksu na 2 miesiące 😅 chyba dlatego, że z automatu moja ciąża jest traktowana jako zagrożona ze względu na wiek i stymulację przed...

Staram się odpoczywać i nie stresować, co nie jest łatwe, bo za dużo czytam np. o tych torbielach...

reklama
Ja jem tego sporo, ale i tak się to spowolniło. Podejrzewam, że to może być też dlatego, że od tygodnia nie chodzę do pracy i tym samym zmieniłam troszkę tryb dnia. Natomiast pij dużo soków marchwiowo-pomaranczowych, jedz dużo kasz, ryżu, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, banany...
Przy jedzeniu dużej ilości błonnika trzeba bardzo dużo pić wody bo inaczej ma się odwrotny skutek 😉 w ciąży do tego zwalnia metabolizm, perystaltyka jelit itp 🙄 ale jeszcze tylko kilka mcy.😝 😁

Przy jedzeniu dużej ilości błonnika trzeba bardzo dużo pić wody bo inaczej ma się odwrotny skutek 😉 w ciąży do tego zwalnia metabolizm, perystaltyka jelit itp 🙄 ale jeszcze tylko kilka mcy.😝 😁
To akurat wydawało mi się normalne więc tego nie pisałam 😁 dużo płynów w ciąży to podstawa

Mnie bolą piersi, zakręci mi się czasem w głowie, nudności czasem są ale delikatne i szybko mijają, do tego chodzę często siku. Na początku trochę jajniki i plecy mnie bolały a teraz cisza. Noi mega jestem senna ale mialam też tak w 1 ciąży.

Byłam u lekarza dzisiaj, jest mały pęcherzyk, ale jest też torbiel, lekarz mówi, że w większości przypadków sama się wchłania. Przepisał mi luteinę, i powiedział, żeby nie robić co chwilę bety, bo będę się stresować czy dobrze przyrasta 😆
Jest w tym jakaś racja, ale chyba nie wytrzymam i zrobię pod koniec tygodnia. Mam wrócić za 2 tygodnie.

Zakazał mi też seksu na 2 miesiące 😅 chyba dlatego, że z automatu moja ciąża jest traktowana jako zagrożona ze względu na wiek i stymulację przed...

Staram się odpoczywać i nie stresować, co nie jest łatwe, bo za dużo czytam np. o tych torbielach...
Po co Ci teraz beta? Już nie przyrasta w zastraszajacym tempie i naprawdę zaraz będziesz siedziała i myślałam czy wszystko jest w porządku. Ja zrobiłam 2 i wystarczy, zaufaj swojemu lekarzowi bo będziesz miała z Nim do czynienia przez 8 miesięcy więc lepiej współpracować. Już się stresujesz torbielem który napewno zaraz się wchlonie a chcesz sobie Jeszcze dokładać zmartwień 😊 odpoczywaj i bądź grzeczna 😀

No właśnie ja mam z tym problem bo nie lubię pić i poprostu o tym zapominam, muszę coś z tym zrobić bo wiem że tak być nie może
Jeśli masz pracę biurową, to polecam po prostu zawsze mieć pod ręką duuużą szklankę wody (najlepiej jakieś naczynie 0,5l 😜). To się wtedy odruchowo popija. A jak serio o tym zupełnie zapominasz, to zainstaluj sobie apkę i ustaw przypomnienie np. co godzinę. Ja tego nie lubię, bo wolę przez cały dzień pić sobie jak mam ochotę niż naraz całą szklankę, ale to pomoże Ci wyrobić w sobie nawyk.

Jeśli masz pracę biurową, to polecam po prostu zawsze mieć pod ręką duuużą szklankę wody (najlepiej jakieś naczynie 0,5l 😜). To się wtedy odruchowo popija. A jak serio o tym zupełnie zapominasz, to zainstaluj sobie apkę i ustaw przypomnienie np. co godzinę. Ja tego nie lubię, bo wolę przez cały dzień pić sobie jak mam ochotę niż naraz całą szklankę, ale to pomoże Ci wyrobić w sobie nawyk.
Ja też należe do osób które nie potrzebują wody. To jest duży problem. Jak chce mi się strasznie pić to wygląda to tak, że biorę łyk i już mi wystarcza...apki itp nie pomagają na dłuższą metę...tu trzeba poprostu samemu o tym pamiętać...teraz się mobilizuje i pije, cały czas chodzę z kubkiem, wszędzie...w pracy, w samochodzie bo myślę o dziecku, a nie o sobie. Zmuszam się poprostu. To straszna przypadłość... 🙄 Ale mam tak od dziecka.

reklama
Masz rację z tą aplikacja, już szukam jakies fajnej

Do góry