reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Kupiła któraś z was już jakiś fajny kocyk? Chciałabym coś takiego oddychającego, nie bardzo sztucznego a nie wiem co wybrać bo mnóstwo jest tego a i ceny mnie przerażają czasami. A nie chce żeby znowu teściowa mi zwiozła kocyk taki mega sztuczny puchaty jak przy pierwszym dziecku co z takiego materiału jak dziecko rączką dotyka to ten puch z niego wychodzi 😔 i ciągle w nim upocone.

reklama
Kupiła któraś z was już jakiś fajny kocyk? Chciałabym coś takiego oddychającego, nie bardzo sztucznego a nie wiem co wybrać bo mnóstwo jest tego a i ceny mnie przerażają czasami. A nie chce żeby znowu teściowa mi zwiozła kocyk taki mega sztuczny puchaty jak przy pierwszym dziecku co z takiego materiału jak dziecko rączką dotyka to ten puch z niego wychodzi 😔 i ciągle w nim upocone.
aby bie byl poliestrowy. Wszystko inne bedzie dobre. Mozesz wybrac cos o splocie ażurowym zeby byl jeszcze bardziej przewiewny. Jak chcesz bawelniany i w dobrej cenie to moze u mamy ginekolog zobacz w jej sklepie.
Ja mam kilka kocykow i otulaczy po dzieciach więc chyba nowego nie bede brała. Mam jeden bawelniany chyba z Colorstories. Drugi bambusowy od QubanaMama (tu chyba jest teraz - 20% w tym sklepie, tu wszystko polecam co bambusowe, miekkie jak puch, moj syn mowi, se kolderka jej siostry z tego sklepu jest najmilsza na swiecie) i ostatni kocyk mam wełniany od Disana ☺️ ten uwielbiam najbardziej.

A jak tam u was z wagą szacowaną z USG? Jaką macie z ostatnich badań ? Ja nie chcę powtórki z pierwszego porodu bo przy 4.2kg sporo krwi mi poszło i byłam jak zombie i tak liczę na max 3.5 kg. A aktualnie na 29+5 mamy 1600 gram.
Moje tydzień temu (26+0 tc) miały równo po kilogramie. Ale rosną dalej, bo aż mi rozstępy popękały 😵

hej kobietki, ja dziś w nocy twardy brzuch około 2w nocy, magnella pomogła. Chodziłam na siku, od wczoraj sporo śluzu białego, zero bolu swędzenia itd. Pachcwiny dziś czuje, mały od wczoraj intensywne zaczął buszowanie👶🏼
Ruchy bardzo intensywne

Ja dziś jestem po kontroli. Od poniedziałku szyjka skróciła się o kolejny centymetr. Dostałam luteinę dwa razy dziennie, za tydzień kolejna kontrola i ewentualnie pessar. Plus oczywiście oszczędzający tryb życia. Skończyło się chodzenie po sklepach i spacery 😕

Ja dziś jestem po kontroli. Od poniedziałku szyjka skróciła się o kolejny centymetr. Dostałam luteinę dwa razy dziennie, za tydzień kolejna kontrola i ewentualnie pessar. Plus oczywiście oszczędzający tryb życia. Skończyło się chodzenie po sklepach i spacery 😕
Jaka długość szyjki? Ja już z pessarem od 21tc, nie ma się czym stresowac w razie w 😃

hej kobietki, ja dziś w nocy twardy brzuch około 2w nocy, magnella pomogła. Chodziłam na siku, od wczoraj sporo śluzu białego, zero bolu swędzenia itd. Pachcwiny dziś czuje, mały od wczoraj intensywne zaczął buszowanie👶🏼
Ruchy bardzo intensywne
Magnella? Co to takiego? Ciągle macica mi się stawia, nic nie pomaga..

Już wiem, to magnez.. miałam nadzieję na jakieś cudo:)

reklama
Do góry