Anna R 1987
Fanka BB :)
Dziękuję ❤Poczekaj spokojnie na wizytę kolejna, być może do zapłodnienia i zagnieżdżenia doszło później niż Ci się wydaje i ciąża jest po prostu młodsza. Trzymam kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję ❤Poczekaj spokojnie na wizytę kolejna, być może do zapłodnienia i zagnieżdżenia doszło później niż Ci się wydaje i ciąża jest po prostu młodsza. Trzymam kciuki
Hej @Basia8 gdzie robic będziesz badania prenatalne między 11 a 14 tyg. ?ja myślałam o dr Dudarewiczu lub dr Anna Góra.6 lat temu robiłam u dr Perenc. Ale u mnie drugie usg dopiero 26.08. i wtedy dowiem się jaki jest wiek ciąży z usg. Z OM coś nie tak wyliczylam bo ciąża bardzo wczesna na usg tydzień temu wyszło, nawet nie była w stanie określić lekarka ile tygodniowa.Też z łódzkiego
Wlasnie mam to samo. Chociaz u mnie jedynym pbjawem byl bol piersi. A teraz z dnia na dzień jest coraz mniejszy, mozna powiedziec ze minimalny.A jak się czujesz? Ja od dwóch dni nie mam żadnych objawów co mnie trochę martwi
Na pewno możesz będziesz z wyprzedzeniem wiedziała co i jak. A z drugiej strony, jak założysz nowy temat, to będą tam osoby z bardziej aktualnymi dla Ciebie sprawami - nawet rozpiętość miesiąca to sporo (12 tc vs 8 tc to znaczna różnica). Najlepiej zostań i tu, i załóż nowy tematHej dziewczyny Moge do Was dolaczyc majac termin na kwiecien? Czy lepiej zalozyc nowy temat? Xx
Pytanie nowicjuszki - po ilu miesiącach wprowadzamy takie deserki i obiadki? Bo z terminem na środek marca, raczej nie spodziewam się dostępności świeżych warzyw i owoców, ale z drugiej strony pewnie wprowadzanie nowych potraw następuje dopiero po kilku miesiącach, więc może już będą wiosenne warzywka?obiadki
podstawą obiadków jest marchewka, oczywiście najlepiej ekologiczna, albo swoja albo kupić od jakiegoś gospodarza
marchewkę obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy małą ilością wody, gotujemy tak żeby były miękkie i nadawały się do blendowania, jak przestygnie zawartość garnka to wszystko miksujemy (nie blendujemy gorącego bo zniszczymy blender)
przekładamy do słoiczków, pasteryzujemy do 10 minut i gotowe
teraz możemy robić różne kombinacje, bo na początku wprowadzamy do menu maluszka marchew, potem możemy dodawać kolejne warzywa, czyli ja robiłam zestawy marchew+pietruszka, marchew+pietruszka+ziemniak, marchew+ziemniak+dynia, marchew+ziemniak+szpinak itd.
generalnie najpierw robimy deserki i obiadki w słoiczkach 120 ml bo maluch więcej nie zje, potem te większe
gotowe, spasteryzowane słoiczki trzymamy w ciemnym, chłodnym miejscu
jak coś to pytajcie
jeśli karmisz butelką zaczynasz wprowadzać pokarmy od 4 miesiąca życia, jeśli karmisz piersią od 6 miesiącaPytanie nowicjuszki - po ilu miesiącach wprowadzamy takie deserki i obiadki? Bo z terminem na środek marca, raczej nie spodziewam się dostępności świeżych warzyw i owoców, ale z drugiej strony pewnie wprowadzanie nowych potraw następuje dopiero po kilku miesiącach, więc może już będą wiosenne warzywka?
Ja będę robić u Jachymskiego bo on prowadzi mi ciążę. To badanie mam na 30 września. U mnie jest tydzień różnicy od miesiączki a usgHej @Basia8 gdzie robic będziesz badania prenatalne między 11 a 14 tyg. ?ja myślałam o dr Dudarewiczu lub dr Anna Góra.6 lat temu robiłam u dr Perenc. Ale u mnie drugie usg dopiero 26.08. i wtedy dowiem się jaki jest wiek ciąży z usg. Z OM coś nie tak wyliczylam bo ciąża bardzo wczesna na usg tydzień temu wyszło, nawet nie była w stanie określić lekarka ile tygodniowa.
Dziękuje! Świetnie, czyli akurat wszystko na świeżo wyrośnie do sierpnia . Ewentualnie zaopatrzę się jesienią w jabłka, ale znając życie, to zjemy te przeciery z mężem w zimie .jeśli karmisz butelką zaczynasz wprowadzać pokarmy od 4 miesiąca życia, jeśli karmisz piersią od 6 miesiąca
Rozumiem to moze i tak bedzie u mnie że tydzień różnicy mam nadzieję i trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok.Ja będę robić u Jachymskiego bo on prowadzi mi ciążę. To badanie mam na 30 września. U mnie jest tydzień różnicy od miesiączki a usg
Hej dla mnie wg OM to był 6 tydzień A wynik wyszedł beta 6 582 ( widelki 217-7138 są na 5 tydz. ).....chyba zaraz wsiade w auto i pojdę na pobranie, bo nie trzeba być na czczo jak pisza do badania , prawda ?w którym tygodniu robiłaś i jaki miałaś wynik ?