reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Ja bym nie poszła do lekarza który nie robi usg. Bez usg przecież nic nie powie więc po co iść ?
No właśnie dziś doszłam do tego wniosku i stąd moje pytania 😉 Nie wiem czy ona robi, bo nigdy u niej nie byłam. Miała dobrą opinię, więc się umówiłam zanim do swojej się dostanę. I teraz chyba żałuję. Może zadzwonić do luxmedu i tam powiedzą czy robi? Udzielą chyba mi takiej informacji?

No właśnie dziś doszłam do tego wniosku i stąd moje pytania 😉 Nie wiem czy ona robi, bo nigdy u niej nie byłam. Miała dobrą opinię, więc się umówiłam zanim do swojej się dostanę. I teraz chyba żałuję. Może zadzwonić do luxmedu i tam powiedzą czy robi? Udzielą chyba mi takiej informacji?
Oczywiście że zadzwoń, myślę że powinni Ci powiedzieć a zawsze to będziesz wiedziała po co tam wg idziesz

To cudownie! Jak już się oswoisz z tą myślą, to będziesz szczęśliwa. Podwójna radość :) Ja po cichu marzę o bliźniakach, ale wydaje mi się, że raczej nie ma szans. A jaki miałaś przyrost bety? Podobno jak są bardzo wysokie przyrosty, to świadczy o ciąży mnogiej :)

Przepraszam, że cię tak wypytuję, ale masz w rodzinie jakieś bliźniaki? To podobno jest uwarunkowane genetycznie.
Dziewczyny ciąża blizniacza to ogromne ryzyko i dla mnie i dla dzieci. Od poczatku mam ciążę wysokiego ryzyka i nakaz oszczędzającego trybu życia. Jest większe ryzyko wad wrodzonych, dzieci zazwyczaj to wczesniaki, mogą się urodzić bardzo wcześnie jak jeszcze nie będą wykształcone do końca np płuca i spędzić długi czas w inkubatorze. A dla mnie to ogromny stres przez wszystkie miesiące ciąży. Ciągłe wizyty u gina, ciągle zwolnienie lekarskie. Nie tak to sobie wszystko wyobrażałam.

I tak miałam przypadek w rodzinie. Moja babcia miała siostrę bliźniaczkę. Urodziły się ważąc mniej niz 1 kg. W czasach wojny. Nie było inkubatorów to je grzali ciepłymi cegłówkami

Ja dzisiaj mam wizytę późnym wieczorem i na wszelki wypadek zobaczyłam jeszcze raz betę, żeby wiedzieć na czym stoimy, jeśli na USG nie byłoby nic widać.

Wynik 1606, a w poniedziałek było 409. Więc chyba dobry 😊

A teraz idę zrobić sobie rzęsy na wesele w sobotę 😎

reklama
Do góry