reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Hej dziewczyny. Dziś zrobiłam teścik dwa dni przed @ i ot proszę, jest "Zuzia" 🥰
A niedawno byłam na forum, jako styczeń 2020 😁
W domu mam 10 letnią córeczkę i 1 roczek i ponad 4 msc syneczek, czyli teraz trzecie 😍

Załączniki

• IMG_20210625_064105.jpg
    IMG_20210625_064105.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 143
reklama
Hej dziewczyny. Wczoraj ukazały mi się dwie kresecKi 😁😁 cieszę się bardzo;) termin na 6 marca. A tak w ogóle czy zastanawialiście się już czy chciały byście chłopca a może dziewczynkę? Wiem wiem mówi się ze beż różnicy byle zdrowe ale szczerze mówiąc ja mam już dwóch synów i marzy mi się córeczka 🥰

Załączniki

• 20210624_121029.jpg
    20210624_121029.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 132
Dziewczyny, mam taką propozycję: nie piszmy o swoich poronieniach, biochemicznych itd. To już za Wami, dziś jest dziś i trzeba się cieszyć z nowej nadziei. Mnie osobiście bardzo dobija czytanie takich historii, mimo że bardzo Wam współczuję. To wątek dla kobiet w ciąży i tego się trzymajmy 🙂
W sumie jestem za.
Hej dziewczyny. Wczoraj ukazały mi się dwie kresecKi 😁😁 cieszę się bardzo;) termin na 6 marca. A tak w ogóle czy zastanawialiście się już czy chciały byście chłopca a może dziewczynkę? Wiem wiem mówi się ze beż różnicy byle zdrowe ale szczerze mówiąc ja mam już dwóch synów i marzy mi się córeczka 🥰
U mnie to będzie pierwsze dziecko i choć mężowi marzy się syn, to ja chciałabym po prostu zdrowego dzieciaka.

Dziś miałam koszmarną noc. Wczoraj teoretycznie miałam dostać okres i choć wiedziałam, że nie przyjdzie to nie przypuszczałam, że nie ominą mnie bóle podbrzusza. Cała noc nieprzespana bo wszystko boli i ciągnie. Natomiast starałam się wytrzymać by nie brać żadnych tabletek. Zaraz idę na drugą betę, a potem do pracy. Całe szczęście w pracy już wiedzą ( musiałam wcześniej powiedzieć ze względu na specyfikę) więc pewnie każą mi dziś siedzieć i się nie przemęczać bo jak miałabym normalnie pracować to padnę...

Dziś miałam koszmarną noc. Wczoraj teoretycznie miałam dostać okres i choć wiedziałam, że nie przyjdzie to nie przypuszczałam, że nie ominą mnie bóle podbrzusza. Cała noc nieprzespana bo wszystko boli i ciągnie. Natomiast starałam się wytrzymać by nie brać żadnych tabletek. Zaraz idę na drugą betę, a potem do pracy. Całe szczęście w pracy już wiedzą ( musiałam wcześniej powiedzieć ze względu na specyfikę) więc pewnie każą mi dziś siedzieć i się nie przemęczać bo jak miałabym normalnie t
Podbrzusze może boleć, to takie paskudne uczucie jakby zaraz mial przyjść okres. Nie martw się to normalne;)

Podbrzusze może boleć, to takie paskudne uczucie jakby zaraz mial przyjść okres. Nie martw się to normalne;)
Jestem pierwszy raz w ciąży i po prostu to wszystko jest dla mnie nowe. Nie spodziewałam się, że aż tak będzie boleć. Choć to miłe uczucie - brak okresu 😂

Ja też się słabo czuje i ciągnie mnie podbrzusze. Macie może jakieś sprawdzone ćwiczenia na tak wczesny etap? Coś może polecacie na YT?
Nie mam w ogóle siły na spacery ale muszę się ruszać chociaż parę minut dziennie bo mam problem z kręgosłupem i jak przestanę coś robić to dostaje rwę, a nie chce skończyć na tabsach albo jakiś zastrzykach...

Ja też się słabo czuje i ciągnie mnie podbrzusze. Macie może jakieś sprawdzone ćwiczenia na tak wczesny etap? Coś może polecacie na YT?
Nie mam w ogóle siły na spacery ale muszę się ruszać chociaż parę minut dziennie bo mam problem z kręgosłupem i jak przestanę coś robić to dostaje rwę, a nie chce skończyć na tabsach albo jakiś zastrzykach...
W ciąży nie dostaniesz zastrzyków. Ja w pierwszej ciąży ale już zaawansowanej już miałam duzy brzuszek dostałam rwę i niestety się jej nie leczy i trzeba przeboleć.
Jestem pierwszy raz w ciąży i po prostu to wszystko jest dla mnie nowe. Nie spodziewałam się, że aż tak będzie boleć. Choć to miłe uczucie - brak okresu 😂
Pamiętam swoja pierwsza ciążę, człowiek taki zdezorientowany, nie wie co z czym się je, kogo słuchać, czy rady ciotek klotek są prawdziwe, jak będzie wyglądał porod, czego się zpodziewac i jaki to będzie bol. A najbardziej bałam się tego czy sobie poradzę jako mama, czy będę wiedziała co zrobić jak maleństwo będzie płakać. Ahhhh te kobiece przemyślenia heheh😁 a wszystko okazało się takie "proste "

reklama
Brałam to kiedyś w ramach planowania ciąży i muszę uprzedzić, bo może są tutaj takie kobietki jak ja: te tabletki są naprawdę duże i takie kanciaste; strasznie ciężko mi się je połykało, a trzeba brać aż dwie dziennie :/ Serio, ja to miałam nawet taki obolały przełyk. Więc ja z nich na pewno zrezygnuję.

Mnie zastanawia kwestia żelaza. Wg najnowszych wytycznych kobiety w ciąży nie powinny go suplementować, jeżeli nie mają niedoboru, a w większości z tych zestawów żelazo jest. Oczywiście kiedy tak było, kobiety to brały i pewnie było ok, ale ja już wiem, że będę miała wyrzuty sumienia z powodu tego żelaza 😅 Dlatego mam wrażenie, że czasami lepiej wiedzieć mniej i się tak nie przejmować
W 3-8 tyg ciąży nie można brać żelaza, bo ma działanie teratogenne. Także radzę poczytać, co to znaczy i podjąć decyzję. :)

Do góry