reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Zapotrzebowanie pokrywa się w tygodniu 2 tłustymi rybami podobno😛 Suplementacja dha jest ważna w ciąży i bez niej. Jedzenie ryb ogólnie jest bardzo zdrowe. W ciąży suplementacja o tyle ważna, że wpływa na prawidłowy rozwój układu nerwowego. Nie ma jednego sensownego preparatu, właśnie dlatego żeby kupić tych supli więcej i wydać więcej kasy. Przykładem jest prenatal uno, który jest bez dha... Ale firma za to produkuje oddzielnie ten dha, więc koniec końców jest to mniej ekonomiczne. Ten preparat prenatal duo już ma dha, ale jest droższy 😛 Tak to sobie rozkminiłam 😆😆
Z tymi rybami to nie przesadzajmy bo są zdrowe ( ale nie każda!).. i są też zanieczyszczone metalami ciężkimi. Więc wszędzie zdrowy rozsądek ❤️

Niektóre suple lepiej przyswajają się osobno i o ile nie jest to ekonomiczne to zdrowsze i skuteczniejsze 😉

reklama
Ja też miałam w styczniu i tez po pierwszej wizycie gdzie nic nie było nawet pęcherzyka jak zrobiłam betę to była ok, potem pęcherzyk się pojawił ale pusty i beta dopiero wtedy była nieprawidłowa.
Wizytę mam obecnie na 7go umówiona.
Też byłam w szoku, to było nasze pierwsze podejście i myślałam, że celne + termin porodu według kalkulatora wypadał na moje urodziny :) i w ogóle nie sądziłam, że dobre wyniki, test ok a na USG nic....
U mnie dokładnie tak jak u Ciebie. Tylko, że ja miałam w październiku jeszcze ciążę biochemiczna. W styczniu myślałam, że będzie już ok, termin byłby wtedy na rocznicę ślubu.

I też mam wizytę USG na 07.07 :)

Z tymi rybami to nie przesadzajmy bo są zdrowe ( ale nie każda!).. i są też zanieczyszczone metalami ciężkimi. Więc wszędzie zdrowy rozsądek ❤️

Niektóre suple lepiej przyswajają się osobno i o ile nie jest to ekonomiczne to zdrowsze i skuteczniejsze 😉
Wiele rodzajów jeść można i trzeba:) Oczywiście, że trzeba zrobić sobie selekcję ryb tj. łosoś norweski czy tuńczyk to jedno wielkie g...:) Natomiast każdy lekarz zaleca jedzenie ryb co najmniej 2 razy w tygodniu:) W każdym razie ja zawsze takie zalecenia dostaje od lekarzy. Dla kobiet w ciąży bardzo dobrym rozwiązaniem jest np. śledź czy łosoś atlantycki:) Jest w czym wybierać:) A jeżeli ktoś nie lubi to wiadomo - dha w tabletkach.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Większość jeść można i trzeba:) Oczywiście, że trzeba zrobić sobie selekcję ryb tj. łosoś norweski czy tuńczyk to jedno wielkie g...:) Natomiast każdy lekarz mówi o jedzeniu ryb co najmniej 2 razy w tygodniu:) Dla kobiet w ciąży bardzo dobrym rozwiązaniem jest np. śledź czy łosoś atlantycki:) Jest w czym wybierać:)
Dobrze, że to podkreślasz...👌 Jak pacjentowi mówi się o rybach to przeważnie kończy z puszkami tuńczyka 😂 albo właśnie wspomnianym łososiem....

A śledź taaak ❤️ najlepszy 😍

Dobrze, że to podkreślasz...👌 Jak pacjentowi mówi się o rybach to przeważnie kończy z puszkami tuńczyka 😂 albo właśnie wspomnianym łososiem....

A śledź taaak ❤️ najlepszy 😍
Puchy tunczyka to w ogóle zakazane teraz 😄
Śledź jest boski🥰 W ogole jakie to też szczęście, że w ciąży ma się na niego większa ochotę 😊

A też macie takie wahania apetytu? 3 dni temu w ogóle nie chciało mi się jeść, a teraz jak nie zjem czegoś co 3 godziny to jestem na skraju wycieńczenia i aż mi słabo z głodu 😅

A też macie takie wahania apetytu? 3 dni temu w ogóle nie chciało mi się jeść, a teraz jak nie zjem czegoś co 3 godziny to jestem na skraju wycieńczenia i aż mi słabo z głodu 😅
Ja w poprzedniej ciąży byłam cały czas głodna😅 Miałam wilczy apetyt i musiałam coś często podjadac, bo aż było słychać burczenie w brzuchu jakbym co najmniej kilka dni nie jadła 😆 A po całej nocy to masakara, rano już ssało strasznie 😅😅 Ale na te chwile, to jeszcze tak nie mam:) Wszystko normalnie po staremu. Zobaczymy jak to będzie😄

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry