reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

A też macie takie wahania apetytu? 3 dni temu w ogóle nie chciało mi się jeść, a teraz jak nie zjem czegoś co 3 godziny to jestem na skraju wycieńczenia i aż mi słabo z głodu 😅
Ja to się taka zmęczona czuje i trochę ciągnie mnie brzuch więc nie mam w ogóle apetytu, a ze zmian żywieniowych to jak normalnie walczę z ochotą na słodkie to teraz w ogóle mnie nie ciągnie. I poprzednio też tak miałam 😂

reklama
Z tymi rybami to nie przesadzajmy bo są zdrowe ( ale nie każda!).. i są też zanieczyszczone metalami ciężkimi. Więc wszędzie zdrowy rozsądek ❤️

Niektóre suple lepiej przyswajają się osobno i o ile nie jest to ekonomiczne to zdrowsze i skuteczniejsze 😉

Hej witamy😊
Ja korzystam osobiście z aplikacji preglife, podobno spoko;)
Ja mam na razie trzy - Preglife, Ciąża+ i HiMommy.

A też macie takie wahania apetytu? 3 dni temu w ogóle nie chciało mi się jeść, a teraz jak nie zjem czegoś co 3 godziny to jestem na skraju wycieńczenia i aż mi słabo z głodu 😅
Ja w ogóle nie mam ochoty jeść. I kg mi poleciał z wagi. Ale jak się najem to mam problem ze spodniami bo są ciasne.

Dziewczyny, mam taką propozycję: nie piszmy o swoich poronieniach, biochemicznych itd. To już za Wami, dziś jest dziś i trzeba się cieszyć z nowej nadziei. Mnie osobiście bardzo dobija czytanie takich historii, mimo że bardzo Wam współczuję. To wątek dla kobiet w ciąży i tego się trzymajmy 🙂

Powiedzcie mi dziewczyny, co myślicie o hybrydach w ciąży? Tak czy nie?;) Mam wątpliwości, trochę się boję, ale może przesadzam😛

Dziewczyny, mam taką propozycję: nie piszmy o swoich poronieniach, biochemicznych itd. To już za Wami, dziś jest dziś i trzeba się cieszyć z nowej nadziei. Mnie osobiście bardzo dobija czytanie takich historii, mimo że bardzo Wam współczuję. To wątek dla kobiet w ciąży i tego się trzymajmy 🙂
Dokładnie, pozytywne nastawienie przede wszystkim❤ Nie możemy się stresować zwłaszcza teraz. Też mam za sobą historię, ale trzymam się teraz myśli, że wszystko będzie dobrze i że są minimalne szanse na powtórkę.

Ja to się taka zmęczona czuje i trochę ciągnie mnie brzuch więc nie mam w ogóle apetytu, a ze zmian żywieniowych to jak normalnie walczę z ochotą na słodkie to teraz w ogóle mnie nie ciągnie. I poprzednio też tak miałam 😂
No ja mam właśnie tak, że psychicznie w ogóle nie czuję głodu i najchętniej nic bym nie jadła, ale fizycznie to ciągle mi burczy w brzuchu 😅 I też jestem mega zmęczona. Podobno warto jeść częściej i nawet podjadać między posiłkami (ale oczywiście zdrowe rzeczy), żeby utrzymać stały poziom glukozy i nie czuć aż tak tego zmęczenia.

Powiedzcie mi dziewczyny, co myślicie o hybrydach w ciąży? Tak czy nie?;) Mam wątpliwości, trochę się boję, ale może przesadzam😛
Ja jestem na tak! Mam zamiar normalnie je robić i zdjąć dopiero na końcówce ciąży ;)

reklama
Ja biorę kwas foliowy metylowany bo mam mutacje MTHFR i nie przyswajam zwykłych witamin. Tak samo witaminy z grupy B.
Genetyk jak miałam wizytę to polecal Prenatal Uno lub Pregna Start. Mi zostało pudełko Prenatalu z poprzedniej nieudanej ciąży, więc teraz je wykorzystam. ;) choć on ma i zwykły i aktywny kwas foliowy.
Ja biorę metylowany kwas foliowy , oraz prenatal uno , po stracie w ubiegłym roku lekarz polecił mi ten zestaw , zważywszy na fakt iż mam trombofilie i kilka mutacji

Do góry