reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

A też macie takie wahania apetytu? 3 dni temu w ogóle nie chciało mi się jeść, a teraz jak nie zjem czegoś co 3 godziny to jestem na skraju wycieńczenia i aż mi słabo z głodu 😅
Ja to się taka zmęczona czuje i trochę ciągnie mnie brzuch więc nie mam w ogóle apetytu, a ze zmian żywieniowych to jak normalnie walczę z ochotą na słodkie to teraz w ogóle mnie nie ciągnie. I poprzednio też tak miałam 😂

reklama
Z tymi rybami to nie przesadzajmy bo są zdrowe ( ale nie każda!).. i są też zanieczyszczone metalami ciężkimi. Więc wszędzie zdrowy rozsądek ❤️

Niektóre suple lepiej przyswajają się osobno i o ile nie jest to ekonomiczne to zdrowsze i skuteczniejsze 😉

Hej witamy😊
Ja korzystam osobiście z aplikacji preglife, podobno spoko;)
Ja mam na razie trzy - Preglife, Ciąża+ i HiMommy.

A też macie takie wahania apetytu? 3 dni temu w ogóle nie chciało mi się jeść, a teraz jak nie zjem czegoś co 3 godziny to jestem na skraju wycieńczenia i aż mi słabo z głodu 😅
Ja w ogóle nie mam ochoty jeść. I kg mi poleciał z wagi. Ale jak się najem to mam problem ze spodniami bo są ciasne.

Dziewczyny, mam taką propozycję: nie piszmy o swoich poronieniach, biochemicznych itd. To już za Wami, dziś jest dziś i trzeba się cieszyć z nowej nadziei. Mnie osobiście bardzo dobija czytanie takich historii, mimo że bardzo Wam współczuję. To wątek dla kobiet w ciąży i tego się trzymajmy 🙂

Powiedzcie mi dziewczyny, co myślicie o hybrydach w ciąży? Tak czy nie?;) Mam wątpliwości, trochę się boję, ale może przesadzam😛

Dziewczyny, mam taką propozycję: nie piszmy o swoich poronieniach, biochemicznych itd. To już za Wami, dziś jest dziś i trzeba się cieszyć z nowej nadziei. Mnie osobiście bardzo dobija czytanie takich historii, mimo że bardzo Wam współczuję. To wątek dla kobiet w ciąży i tego się trzymajmy 🙂
Dokładnie, pozytywne nastawienie przede wszystkim❤ Nie możemy się stresować zwłaszcza teraz. Też mam za sobą historię, ale trzymam się teraz myśli, że wszystko będzie dobrze i że są minimalne szanse na powtórkę.

Ja to się taka zmęczona czuje i trochę ciągnie mnie brzuch więc nie mam w ogóle apetytu, a ze zmian żywieniowych to jak normalnie walczę z ochotą na słodkie to teraz w ogóle mnie nie ciągnie. I poprzednio też tak miałam 😂
No ja mam właśnie tak, że psychicznie w ogóle nie czuję głodu i najchętniej nic bym nie jadła, ale fizycznie to ciągle mi burczy w brzuchu 😅 I też jestem mega zmęczona. Podobno warto jeść częściej i nawet podjadać między posiłkami (ale oczywiście zdrowe rzeczy), żeby utrzymać stały poziom glukozy i nie czuć aż tak tego zmęczenia.

Powiedzcie mi dziewczyny, co myślicie o hybrydach w ciąży? Tak czy nie?;) Mam wątpliwości, trochę się boję, ale może przesadzam😛
Ja jestem na tak! Mam zamiar normalnie je robić i zdjąć dopiero na końcówce ciąży ;)

reklama
Ja biorę kwas foliowy metylowany bo mam mutacje MTHFR i nie przyswajam zwykłych witamin. Tak samo witaminy z grupy B.
Genetyk jak miałam wizytę to polecal Prenatal Uno lub Pregna Start. Mi zostało pudełko Prenatalu z poprzedniej nieudanej ciąży, więc teraz je wykorzystam. ;) choć on ma i zwykły i aktywny kwas foliowy.
Ja biorę metylowany kwas foliowy , oraz prenatal uno , po stracie w ubiegłym roku lekarz polecił mi ten zestaw , zważywszy na fakt iż mam trombofilie i kilka mutacji

Do góry