reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Super! Witamy 😃 Napisz coś więcej. Kiedy miałaś ostatnio miesiączkę, kiedy robiłaś test? Za kilka dni kreska powinna być ciemniejsza.
Hejka nie wiedziałam jakimś cudem twojego wpisu 🥰 do okresu 6 dni. Poki co ani nabrzmiałych piersi, nic cisza… ogromne ilości śluzu tylko… test z dzisiaj :) oby była ciemniejsza z każdym dniem ❤️Chociaż w poprzedniej ciąży w 8 dniu PO już była bardziej widoczna. Tylko inne testy miałam

reklama
Dołączam i ja, trochę nieśmiało ale jednak 🙂. Zobaczymy jak się sprawy potoczą. Wczoraj test, w pierwszy dzień planowanego okresu. Jest radość ale i strach przed nieznanym.... Mam nadzieję, że wspólnie osłodzimy sobie tę drogę 😉

Załączniki

• 450e0cb0-a782-41e7-ad8e-ed0a4746c9f5.jpg
    450e0cb0-a782-41e7-ad8e-ed0a4746c9f5.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 92
Dołączam i ja, trochę nieśmiało ale jednak 🙂. Zobaczymy jak się sprawy potoczą. Wczoraj test, w pierwszy dzień planowanego okresu. Jest radość ale i strach przed nieznanym.... Mam nadzieję, że wspólnie osłodzimy sobie tę drogę 😉
Witaj.
Chyba każda z nas czuje to samo jest radość pomieszana ze stresem i wieloma obawami.
Gratuluje kreski ❤️

Niektóre dziewczyny pisały, że już w 5+4 słyszały bicie serca także trzymam kciuki byś i ty je usłyszała 😍
Ooooo w poprzedniej ciąży byłam 5+2, to serduszka jeszcze nie było. Nie nastawiam się, bo moja ciąża na pewno nie jest starsza niż z om :)
13sty :) może akurat się uda ze usłyszysz serduszko, czego Ci bardzo życzę :) a jaka masz teraz betę ?:)
Szczerze to nie wiem, jaka mam betę w tej chwili, ostatni raz robiłam 25. czerwca :) Ale w czwartek przed wizytą zrobię z ciekawości, żeby wiedzieć, co przy tej becie było widać. Ale myślę, że w czwartek będzie jeszcze przed 10 tyś. Niewiele będzie chyba brakowało, ale na pewno nie będzie 10 tyś. Dlatego myślę, że nie zobaczę za wiele :)
Gratulacje!

Gratulacje! Piękne różowe kreski 😊 to Twoja pierwsza ciąża?

Ja jestem z 20 marca. A Ty? :) Ja robiłam betę i powtarzałam, przyrost jest dobry... W czwartek mam wizytę u mojego ginekologa, bo potem idzie na urlop :( Także serduszka jeszcze pewnie nie zobaczę, bo będzie za wcześnie. 5+5. Ale chce chociaż wiedzieć, czy dobrze jest umiejscowiona ciąża. :) Super, że możesz w domu być. Wygrzej się, wypocznij. :) Myślę, że cholinex na pewno nie zaszkodził!

No właśnie na tych serach nie mogłam znaleźć info, czy pasteryzowane czy nie, a też mi koleżanka mówiła, że pasteryzowane niby można. :D a ja tam się boję i chyba wolę na wszelki wypadek nie jeść, akurat to małe wyrzeczenie :)
Szukałam wczoraj więcej info w sieci na temat tego mleka pasteryzowanego i zdania były podzielone na ten temat, więc też w oparciu o takie niejednoznaczne dane, to wolalabym sobie odpuścić jedzenie tych serów:( Ale tak sobie później pomyślałam, że też kurczę, te najpopularniejsze sery dużych producentów, to muszą być jakoś badane, oni nie mogą wypuścić na rynek produktów, które nie zostały sprawdzone (chyba?:)) I znalazłam coś takiego: "Na przykład najpopularniejsze na naszym rynku serki brie i camembert marki Turek możesz jeść w ciąży bez obaw, bo są w stu procentach bezpieczne. Potwierdza to przedstawiciel mleczarni TUREK Agnieszka Kukuła-Wasilewska: – Nasze sery pleśniowe produkowane są wyłącznie z mleka poddanego pasteryzacji, a co więcej, każdą ich partię po wyprodukowaniu kontrolujemy na obecność Listeria monocytogenes. W produkcie, który opuszcza nasz zakład, nie ma wspomnianych bakterii. Zapewniam, że sery Turek mogą bezpiecznie jeść kobiety w ciąży."
Może jednak?🤔🤔🤔

Szukałam wczoraj więcej info w sieci na temat tego mleka pasteryzowanego i zdania były podzielone na ten temat, więc też w oparciu o takie niejednoznaczne dane, to wolalabym sobie odpuścić jedzenie tych serów:( Ale tak sobie później pomyślałam, że też kurczę, te najpopularniejsze sery dużych producentów, to muszą być jakoś badane, oni nie mogą wypuścić na rynek produktów, które nie zostały sprawdzone (chyba?:)) I znalazłam coś takiego: "Na przykład najpopularniejsze na naszym rynku serki brie i camembert marki Turek możesz jeść w ciąży bez obaw, bo są w stu procentach bezpieczne. Potwierdza to przedstawiciel mleczarni TUREK Agnieszka Kukuła-Wasilewska: – Nasze sery pleśniowe produkowane są wyłącznie z mleka poddanego pasteryzacji, a co więcej, każdą ich partię po wyprodukowaniu kontrolujemy na obecność Listeria monocytogenes. W produkcie, który opuszcza nasz zakład, nie ma wspomnianych bakterii. Zapewniam, że sery Turek mogą bezpiecznie jeść kobiety w ciąży."
Może jednak?🤔🤔🤔
Wydaje mi się, że jeśli pochodzą ze znanego źródła to raz na jakiś czas nie zaszkodzi. W końcu pasteryzacja powinna zabić te bakterie. Natomiast ja znalazłam taki wykaz serów jakie kobieta w ciąży może jeść.

Załączniki

• Screenshot_20210705_085938_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210705_085938_com.android.chrome.jpg
    163,6 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Do góry