reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Ło ....to widzę, że na czwartek nas sporo. Oby były już te serduszka 😍 liczę, że przy 6+0 (6+3) będzie już słychać co nieco 😂 Czytałam, że już od 37 dc dało się usłyszeć serce, a najpewniej od 40 dnia. U mnie będzie 44 więc liczę na to!

Ło ....to widzę, że na czwartek nas sporo. Oby były już te serduszka 😍 liczę, że przy 6+0 (6+3) będzie już słychać co nieco 😂 Czytałam, że już od 37 dc dało się usłyszeć serce, a najpewniej od 40 dnia. U mnie będzie 44 więc liczę na to!
W tak wczesnej ciąży lepiej nie słuchać serduszka ;) Obserwuje się jak pulsuje na ekranie, ale Doppler na tak wczesnym etapie może podgrzewać tkanki i przyczyniać się do poronień. Opinie w tej kwestii są podzielone, ale myślę, że warto zaczekać dla pewności.

W tak wczesnej ciąży lepiej nie słuchać serduszka ;) Obserwuje się jak pulsuje na ekranie, ale Doppler na tak wczesnym etapie może podgrzewać tkanki i przyczyniać się do poronień. Opinie w tej kwestii są podzielone, ale myślę, że warto zaczekać dla pewności.
W sumie tak... choć i tak chodzi o to by to serduszko już biło 😍

Szukałam wczoraj więcej info w sieci na temat tego mleka pasteryzowanego i zdania były podzielone na ten temat, więc też w oparciu o takie niejednoznaczne dane, to wolalabym sobie odpuścić jedzenie tych serów:( Ale tak sobie później pomyślałam, że też kurczę, te najpopularniejsze sery dużych producentów, to muszą być jakoś badane, oni nie mogą wypuścić na rynek produktów, które nie zostały sprawdzone (chyba?:)) I znalazłam coś takiego: "Na przykład najpopularniejsze na naszym rynku serki brie i camembert marki Turek możesz jeść w ciąży bez obaw, bo są w stu procentach bezpieczne. Potwierdza to przedstawiciel mleczarni TUREK Agnieszka Kukuła-Wasilewska: – Nasze sery pleśniowe produkowane są wyłącznie z mleka poddanego pasteryzacji, a co więcej, każdą ich partię po wyprodukowaniu kontrolujemy na obecność Listeria monocytogenes. W produkcie, który opuszcza nasz zakład, nie ma wspomnianych bakterii. Zapewniam, że sery Turek mogą bezpiecznie jeść kobiety w ciąży."
Może jednak?🤔🤔🤔
Ooooo widzisz, a to ciekawe. I sam producent się wypowiedział. W sumie te pleśniowe Turka to takie oszukane trochę :D takie delikatne. Ale uwielbiam je :)
@blanny Zobaczysz już serduszko, mówię Ci ❤️ Daj znać! Ja właśnie się testowałam, rycze jak bóbr ! Jest ciemniej 🥲🥲🥲🥲
❤️❤️❤️
Pisałam do swojej Pani Doktor !
mam przyjść w środę ! Już się boje..
Ooooo no zdecydowanie jest ciemniejsza, super!!! W tą środę? Kurcze tak wcześnie? Nie wiem czy w ogóle coś będzie widać tak wcześnie... 🤔 Ale w sumie Twoja lekarz lepiej wie, na pewno nie bez powodu chce, byś przyszła. :)
Idziesz w czwartek na wizytę?
Ja też.
Myśle że to już najwyższy czas na serce ❤️
Ja też wizytuje w czwartek 😊 @Alexz89
też 😊 To będzie dobry dzień!
Ale nas dużo na czwartek, super!! 🥰🥰🥰🥰 Mam nadzieję, że wstawcie swoje USG, Dziewczyny? I napiszecie, jaki to dokładnie tydzień plus dzień. :) Ale ekstra, że się tak ułożyły wizyty nam!
U mnie to chyba będzie 41 DC, jak dobrze liczę, więc tak na granicy... 🤔🤔 Nie nastawiam się, ale to by była miła niespodzianka 😊😊 u mnie to 5+5
@julianap a u Ciebie który to będzie tydzień plus miesiąc? I u Ciebie @Otylia. ? :)

U mnie w czwartek będzie 6+3 🙂
Beta już raczej blisko 100 tysięcy więc chciałabym ujrzeć maleństwo i odetchnąć 😉
Póki co zaczęłam się słabo czuć. Zrobiłam śniadanie i już bym poszła spać. Teraz biorę głośnik, książkę i idę na hamak 🤪

Ooooo widzisz, a to ciekawe. I sam producent się wypowiedział. W sumie te pleśniowe Turka to takie oszukane trochę :D takie delikatne. Ale uwielbiam je :)

Ooooo no zdecydowanie jest ciemniejsza, super!!! W tą środę? Kurcze tak wcześnie? Nie wiem czy w ogóle coś będzie widać tak wcześnie... 🤔 Ale w sumie Twoja lekarz lepiej wie, na pewno nie bez powodu chce, byś przyszła. :)

Ale nas dużo na czwartek, super!! 🥰🥰🥰🥰 Mam nadzieję, że wstawcie swoje USG, Dziewczyny? I napiszecie, jaki to dokładnie tydzień plus dzień. :) Ale ekstra, że się tak ułożyły wizyty nam!
U mnie to chyba będzie 41 DC, jak dobrze liczę, więc tak na granicy... 🤔🤔 Nie nastawiam się, ale to by była miła niespodzianka 😊😊 u mnie to 5+5
@julianap a u Ciebie który to będzie tydzień plus miesiąc? I u Ciebie @Otylia. ? :)
Dokladnie, trochę takie oszukane sery i daleko im do oryginalnych pleśni czy camembertow, więc może tu oko na nie przymkne😊😊 Jeszcze lekarza zapytam co o tym myśli😊

A jeżeli chodzi o czwartkowa wizytę, to będę miała wtedy 44 DC i 6+2 wg dwóch apek:) Mnie trochę intryguje kwestia mojej bety, bo w sobotę jak miałam 39DC i 5+4 to wyszła prawie 15 tyś i coś tak czuje, że ciąża może być ciut starsza😄 Zobaczymy co wyjdzie w czwartek ❤

O której godzinie macie wizyty? Ja już o 8.30 bede wiedziała 😄 To będzie naprawdę emocjonujący dzień😍

reklama
Cześć wszystkim, chciałabym dołączyć. O ciąży dowiedziałam się w sumie przypadkiem, bo dopadło mnie zapalenie ucha i lekarka przed wzięciem antybiotyku kazała zrobić test, a tam pojawiła się blada kreska:) dopiero zaczęliśmy starania więc nawet się nie nastawiałam, a tu niespodzianka. Teraz juz wyraźna i ciemna kreska. Kalkulatory w internecie pokazują termin na 8 marca. Do mojego ginekologa mam termin dopiero na kobiec lipca, więc dopiero wtedy się dowiem co i jak.

Do góry