reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Ło ....to widzę, że na czwartek nas sporo. Oby były już te serduszka 😍 liczę, że przy 6+0 (6+3) będzie już słychać co nieco 😂 Czytałam, że już od 37 dc dało się usłyszeć serce, a najpewniej od 40 dnia. U mnie będzie 44 więc liczę na to!

Ło ....to widzę, że na czwartek nas sporo. Oby były już te serduszka 😍 liczę, że przy 6+0 (6+3) będzie już słychać co nieco 😂 Czytałam, że już od 37 dc dało się usłyszeć serce, a najpewniej od 40 dnia. U mnie będzie 44 więc liczę na to!
W tak wczesnej ciąży lepiej nie słuchać serduszka ;) Obserwuje się jak pulsuje na ekranie, ale Doppler na tak wczesnym etapie może podgrzewać tkanki i przyczyniać się do poronień. Opinie w tej kwestii są podzielone, ale myślę, że warto zaczekać dla pewności.

W tak wczesnej ciąży lepiej nie słuchać serduszka ;) Obserwuje się jak pulsuje na ekranie, ale Doppler na tak wczesnym etapie może podgrzewać tkanki i przyczyniać się do poronień. Opinie w tej kwestii są podzielone, ale myślę, że warto zaczekać dla pewności.
W sumie tak... choć i tak chodzi o to by to serduszko już biło 😍

Szukałam wczoraj więcej info w sieci na temat tego mleka pasteryzowanego i zdania były podzielone na ten temat, więc też w oparciu o takie niejednoznaczne dane, to wolalabym sobie odpuścić jedzenie tych serów:( Ale tak sobie później pomyślałam, że też kurczę, te najpopularniejsze sery dużych producentów, to muszą być jakoś badane, oni nie mogą wypuścić na rynek produktów, które nie zostały sprawdzone (chyba?:)) I znalazłam coś takiego: "Na przykład najpopularniejsze na naszym rynku serki brie i camembert marki Turek możesz jeść w ciąży bez obaw, bo są w stu procentach bezpieczne. Potwierdza to przedstawiciel mleczarni TUREK Agnieszka Kukuła-Wasilewska: – Nasze sery pleśniowe produkowane są wyłącznie z mleka poddanego pasteryzacji, a co więcej, każdą ich partię po wyprodukowaniu kontrolujemy na obecność Listeria monocytogenes. W produkcie, który opuszcza nasz zakład, nie ma wspomnianych bakterii. Zapewniam, że sery Turek mogą bezpiecznie jeść kobiety w ciąży."
Może jednak?🤔🤔🤔
Ooooo widzisz, a to ciekawe. I sam producent się wypowiedział. W sumie te pleśniowe Turka to takie oszukane trochę :D takie delikatne. Ale uwielbiam je :)
@blanny Zobaczysz już serduszko, mówię Ci ❤️ Daj znać! Ja właśnie się testowałam, rycze jak bóbr ! Jest ciemniej 🥲🥲🥲🥲
❤️❤️❤️
Pisałam do swojej Pani Doktor !
mam przyjść w środę ! Już się boje..
Ooooo no zdecydowanie jest ciemniejsza, super!!! W tą środę? Kurcze tak wcześnie? Nie wiem czy w ogóle coś będzie widać tak wcześnie... 🤔 Ale w sumie Twoja lekarz lepiej wie, na pewno nie bez powodu chce, byś przyszła. :)
Idziesz w czwartek na wizytę?
Ja też.
Myśle że to już najwyższy czas na serce ❤️
Ja też wizytuje w czwartek 😊 @Alexz89
też 😊 To będzie dobry dzień!
Ale nas dużo na czwartek, super!! 🥰🥰🥰🥰 Mam nadzieję, że wstawcie swoje USG, Dziewczyny? I napiszecie, jaki to dokładnie tydzień plus dzień. :) Ale ekstra, że się tak ułożyły wizyty nam!
U mnie to chyba będzie 41 DC, jak dobrze liczę, więc tak na granicy... 🤔🤔 Nie nastawiam się, ale to by była miła niespodzianka 😊😊 u mnie to 5+5
@julianap a u Ciebie który to będzie tydzień plus miesiąc? I u Ciebie @Otylia. ? :)

U mnie w czwartek będzie 6+3 🙂
Beta już raczej blisko 100 tysięcy więc chciałabym ujrzeć maleństwo i odetchnąć 😉
Póki co zaczęłam się słabo czuć. Zrobiłam śniadanie i już bym poszła spać. Teraz biorę głośnik, książkę i idę na hamak 🤪

Ooooo widzisz, a to ciekawe. I sam producent się wypowiedział. W sumie te pleśniowe Turka to takie oszukane trochę :D takie delikatne. Ale uwielbiam je :)

Ooooo no zdecydowanie jest ciemniejsza, super!!! W tą środę? Kurcze tak wcześnie? Nie wiem czy w ogóle coś będzie widać tak wcześnie... 🤔 Ale w sumie Twoja lekarz lepiej wie, na pewno nie bez powodu chce, byś przyszła. :)

Ale nas dużo na czwartek, super!! 🥰🥰🥰🥰 Mam nadzieję, że wstawcie swoje USG, Dziewczyny? I napiszecie, jaki to dokładnie tydzień plus dzień. :) Ale ekstra, że się tak ułożyły wizyty nam!
U mnie to chyba będzie 41 DC, jak dobrze liczę, więc tak na granicy... 🤔🤔 Nie nastawiam się, ale to by była miła niespodzianka 😊😊 u mnie to 5+5
@julianap a u Ciebie który to będzie tydzień plus miesiąc? I u Ciebie @Otylia. ? :)
Dokladnie, trochę takie oszukane sery i daleko im do oryginalnych pleśni czy camembertow, więc może tu oko na nie przymkne😊😊 Jeszcze lekarza zapytam co o tym myśli😊

A jeżeli chodzi o czwartkowa wizytę, to będę miała wtedy 44 DC i 6+2 wg dwóch apek:) Mnie trochę intryguje kwestia mojej bety, bo w sobotę jak miałam 39DC i 5+4 to wyszła prawie 15 tyś i coś tak czuje, że ciąża może być ciut starsza😄 Zobaczymy co wyjdzie w czwartek ❤

O której godzinie macie wizyty? Ja już o 8.30 bede wiedziała 😄 To będzie naprawdę emocjonujący dzień😍

reklama
Cześć wszystkim, chciałabym dołączyć. O ciąży dowiedziałam się w sumie przypadkiem, bo dopadło mnie zapalenie ucha i lekarka przed wzięciem antybiotyku kazała zrobić test, a tam pojawiła się blada kreska:) dopiero zaczęliśmy starania więc nawet się nie nastawiałam, a tu niespodzianka. Teraz juz wyraźna i ciemna kreska. Kalkulatory w internecie pokazują termin na 8 marca. Do mojego ginekologa mam termin dopiero na kobiec lipca, więc dopiero wtedy się dowiem co i jak.

Do góry