reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

@blanny 6 dni do okresu :) a po owu 8 :) bo miałam badaną . Ani mi tak nie mów :p mam nadzieje ze to ciąża bo po moich przebojach w końcu mam nadzieje ze doczekam się maleństwa. A w marcu mam urodziny to był by najpięknieszy prezent jaki można sobie wymarzyć ❤️❤️❤️ No jutro pewnie rano pojadę na betę, ciekawe tylko czy mnie przyjmą bo jestem mega przeziębiona i to tez mój powód do nerwówki bo jeśli jestem w ciąży to boje się żeby nic się nie stało :(
8 dni po owu to jeszcze bardzo wcześnie... To tym bardziej, skoro jesteś przeziębiona, to na razie może kuruj się w domu, jeśli możesz? Wiesz jakieś mleko z czosnkiem, miodem i masłem, herbata malinowa itd :) a na betę idź za kilka dni. :) Też mam w marcu urodziny! Także tym bardziej trzymam kciuki za prezent. Jak wszystko dobrze pójdzie, ja będę swój miała w przyszłym roku ♥️ Trzymam kciuki za betę!

reklama
8 dni po owu to jeszcze bardzo wcześnie... To tym bardziej, skoro jesteś przeziębiona, to na razie może kuruj się w domu, jeśli możesz? Wiesz jakieś mleko z czosnkiem, miodem i masłem, herbata malinowa itd :) a na betę idź za kilka dni. :) Też mam w marcu urodziny! Także tym bardziej trzymam kciuki za prezent. Jak wszystko dobrze pójdzie, ja będę swój miała w przyszłym roku ♥️ Trzymam kciuki za betę!
Mąż mi kupił dziś inhalator. I jak nie robiłam jeszcze testu zjadłam cholinex czy coś takiego na gardło a teraz żałuje… niby pisze żeby na końcu ciąży nie stosować ale ja wiem …
Na szczęście mogę być w domu, tak.
z którego jesteś marca ?
Kochana a jak twoja aktualna sytuacja wyglada ? Dziękuje ❤️

Dzięki dziewczyny za pomoc z cyckami:) Trochę jestem spokojniejsza, na pewno do wizyty😊
A to ja jeszcze pierwszy raz w życiu kupiłam sobie burżuazyjną deskę serów pleśniowych dzień przed testem. Chciałam do śniadań mieć. Nawet ich nie otworzyłam hahaha.
A z serami to różnie jest😊 Można jeść te produkowane z mleka pasteryzowanego, a z tego co się kiedyś rozglądałam to większość serów w naszych marketach jest właśnie wytworzona z mleka pasteryzowanego, a te można zajadać😊
Więc ja odrzuciłam sery i przetwory, ale z mleka niepasteryzowanego. Do tego ograniczyłam jeszcze wędzone wędliny, szynki dojrzewajace. Tak samo staram się jeść zdrowo, bo w końcu karmię dzidziusia. I tak jak Ty uwielbiam sushi 😄 W mojej ulubionej restauracji jest taki właśnie specjalny set z sama grillowana rybą💕 Jakas alternatywa cale szczescie jest😊
Dobra EDIT przeczytałam w necie, że w sumie lepiej nie jeść tych serów nawet z mleka pasteryzowanego. 😛 Więc odrzucam też te pleśniowe.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W sumie tak myślę, ze jeżeli chodzi o jedzenie to ja swiruje teraz z surowym mięsem podczas gotowania i myciem warzyw i owoców 😅 Wszystko wydaje mi się takie niedomyte 🙈 A podczas gotowania to Mój jest raczej odpowiedzialny za obróbkę mięsa😊

Mnie bolą i to cholernie. Najgorsze jak przychodzi wieczorem zdjąć biustonosz, przeżywam katusze. Ale wiesz.... ja z moim 80H to ogólnie mam problem. Miałam dwie koleżanki, których nie bolały piersi więc to nie jest zasada 🙂 Nie stresuj się bo nie ma czym 😀

Wróciłam że spaceru dziewczyny z .... 7 kleszczami! Jeden niestety dał radę się już wbić w głowę 😪 Uważajcie na siebie, na spacerach. Pierwszy raz miałam tak od lat. Chyba jednak lepiej leżeć i czytać książkę ten 1 trymestr...
O boże! Jak dużo😱 Dobrze, że znalazłaś te skurczybyki. Ja się panicznie boję kleszczy, a to czasem naprawdę ciężko znaleźć zwłaszcza na głowie. Uważaj i Ty na siebie 😘

Dziewczyny, jak Wy macie teraz z tymi piersiami... bolą Was czy nie bolą? Dużo się rzeczy naczytałam i trochę się boję, że moje jak na razie nie są w ogóle tkliwe 🙄 Jeszcze tym bardziej, że przy poprzedniej ciąży pamiętam, że mnie bardzo bolały i partnerowi nawet zabranialam dotykania ich... Są moze mamy które mają za sobą ciążę w ogóle bez takich objawów?

Mnie piersi nie bolą, ale mrowią od czasu do czasu. Są póki co nabrzmiałe i widać już żyłki. W pierwszej ciąży mnie bardzo bolały od dnia spóźnionego @ do 6tygodnia. Potem jak ręką odjął.
Za to pierwszą ciążę przerzygałam prawie do końca 🙈 mam nadzieję, że ta będzie łaskawsza.
Na pewno wszystko ok jest. Ile ciąż, tyle różnych objawów ❤️

Witam :) po trudnych przejściach mam nadzieje ze i ja w końcu będę marcowa mamusia ❤️ Dzisiejszy cień cienia ❤️

Cześć! Moje gratulacje! Kreska ewidentnie jest! 😍 ja jestem 8dni przed @. W sumie już prawie 7… miałam bardzo wczesnie owulacje….

@Wiolcia_6 o rety! Gdzieś Ty je wyłapała? 😯 obserwuj się kochana.

Trzymajcie kciuki żeby mi się udało jutro na betę pojechać. Przy okazji zrobię sobie podstawowe badania, bo zanim będę miała wizytę, to trochę minie czasu.

Mąż mi kupił dziś inhalator. I jak nie robiłam jeszcze testu zjadłam cholinex czy coś takiego na gardło a teraz żałuje… niby pisze żeby na końcu ciąży nie stosować ale ja wiem …
Na szczęście mogę być w domu, tak.
z którego jesteś marca ?
Kochana a jak twoja aktualna sytuacja wyglada ? Dziękuje ❤️
Ja jestem z 20 marca. A Ty? :) Ja robiłam betę i powtarzałam, przyrost jest dobry... W czwartek mam wizytę u mojego ginekologa, bo potem idzie na urlop :( Także serduszka jeszcze pewnie nie zobaczę, bo będzie za wcześnie. 5+5. Ale chce chociaż wiedzieć, czy dobrze jest umiejscowiona ciąża. :) Super, że możesz w domu być. Wygrzej się, wypocznij. :) Myślę, że cholinex na pewno nie zaszkodził!
Dzięki dziewczyny za pomoc z cyckami:) Trochę jestem spokojniejsza, na pewno do wizyty😊

A z serami to różnie jest😊 Można jeść te produkowane z mleka pasteryzowanego, a z tego co się kiedyś rozglądałam to większość serów w naszych marketach jest właśnie wytworzona z mleka pasteryzowanego, a te można zajadać😊
Więc ja odrzuciłam sery i przetwory, ale z mleka niepasteryzowanego. Do tego ograniczyłam jeszcze wędzone wędliny, szynki dojrzewajace. Tak samo staram się jeść zdrowo, bo w końcu karmię dzidziusia. I tak jak Ty uwielbiam sushi 😄 W mojej ulubionej restauracji jest taki właśnie specjalny set z sama grillowana rybą💕 Jakas alternatywa cale szczescie jest😊
Dobra EDIT przeczytałam w necie, że w sumie lepiej nie jeść tych serów nawet z mleka pasteryzowanego. 😛 Więc odrzucam też te pleśniowe.
No właśnie na tych serach nie mogłam znaleźć info, czy pasteryzowane czy nie, a też mi koleżanka mówiła, że pasteryzowane niby można. :D a ja tam się boję i chyba wolę na wszelki wypadek nie jeść, akurat to małe wyrzeczenie :)

Ja jestem z 20 marca. A Ty? :) Ja robiłam betę i powtarzałam, przyrost jest dobry... W czwartek mam wizytę u mojego ginekologa, bo potem idzie na urlop :( Także serduszka jeszcze pewnie nie zobaczę, bo będzie za wcześnie. 5+5. Ale chce chociaż wiedzieć, czy dobrze jest umiejscowiona ciąża. :) Super, że możesz w domu być. Wygrzej się, wypocznij. :) Myślę, że cholinex na pewno nie zaszkodził!

No właśnie na tych serach nie mogłam znaleźć info, czy pasteryzowane czy nie, a też mi koleżanka mówiła, że pasteryzowane niby można. :D a ja tam się boję i chyba wolę na wszelki wypadek nie jeść, akurat to małe wyrzeczenie :)
Niektóre dziewczyny pisały, że już w 5+4 słyszały bicie serca także trzymam kciuki byś i ty je usłyszała 😍

Mnie piersi nie bolą, ale mrowią od czasu do czasu. Są póki co nabrzmiałe i widać już żyłki. W pierwszej ciąży mnie bardzo bolały od dnia spóźnionego @ do 6tygodnia. Potem jak ręką odjął.
Za to pierwszą ciążę przerzygałam prawie do końca 🙈 mam nadzieję, że ta będzie łaskawsza.
Na pewno wszystko ok jest. Ile ciąż, tyle różnych objawów ❤️

Cześć! Moje gratulacje! Kreska ewidentnie jest! 😍 ja jestem 8dni przed @. W sumie już prawie 7… miałam bardzo wczesnie owulacje….

@Wiolcia_6 o rety! Gdzieś Ty je wyłapała? 😯 obserwuj się kochana.

Trzymajcie kciuki żeby mi się udało jutro na betę pojechać. Przy okazji zrobię sobie podstawowe badania, bo zanim będę miała wizytę, to trochę minie czasu.
Trzymamy mocno i dziękuje ❤️❤️❤️

reklama

13sty :) może akurat się uda ze usłyszysz serduszko, czego Ci bardzo życzę :) a jaka masz teraz betę ?:)

Do góry