reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas doszło słowo "alo" na halo jak się bawi telefonem zabawkowym i udaje że do kogoś dzwoni, "diedi" to dzieci. Na każdy obrazek pokazuje z dzieciakami i tylko słyszę "diedi" a Nastka dzieciaki uwielbia. Męczy swojego kuzyna jak nie wiem co 😂. I już czasem usłyszę słowo mama, więc są postępy. Dziś zauważyłam ich dość sporo.
U nas ostatnio pierwszy raz było " alo" jak moja mama do niej mówiła przez kamerkę " halo halo" i powtórzyła za nią 😄 dodatkowo doszło u nas słowo " go go go", tak jakbyście mówiły to po angielsku, to robi taki dziubek z ust i takim niższym tonem to wypowiada, to tak świetnie wygląda 😅
A "mama" mówi już co chwilę , jak coś ode mnie chce, czy żebym ją wzięła na ręce, albo wola mnie bym przyszła to ciągle "mama mama" i uwielbiam to 😍

reklama
U nas ostatnio pierwszy raz było " alo" jak moja mama do niej mówiła przez kamerkę " halo halo" i powtórzyła za nią 😄 dodatkowo doszło u nas słowo " go go go", tak jakbyście mówiły to po angielsku, to robi taki dziubek z ust i takim niższym tonem to wypowiada, to tak świetnie wygląda 😅
A "mama" mówi już co chwilę , jak coś ode mnie chce, czy żebym ją wzięła na ręce, albo wola mnie bym przyszła to ciągle "mama mama" i uwielbiam to 😍
Pięknie. Mój mówi mama po włosku "mamma"🥰

Mamy chodzących dzieci czy te skarpetobuty ubieracie teraz na dwór czy traktujecie je jako kapcie w pomieszczeniu?
Ja powiem na przykładzie mojej przyjaciółki, która ma córkę półtoradkczna z września i na jesień jak mała zaczynała chodzić to właśnie te attpiasy ( skarpetobuty jak to nazwałaś 😁) normalnie na spacerki jej zakładała i mała chodziła w nich po parku, liściach, ziemii 😉

No dobra wracam do tematu obcinania pazurów. W tej chwili nic nie działa, nawet jak włączę kurę co drze dzioba (czyli jest źle). On od kwietnia idzie do żłobka i może być obciach. Zaznaczam, że jak śpi to też łapy zabiera. 🤪a na siłę nie da rady. Może macie jakieś pomysły.
U nas też nic nie działa🤷‍♀️obcinam jednego albo dwa paznokcie dziennie 😂

No dobra wracam do tematu obcinania pazurów. W tej chwili nic nie działa, nawet jak włączę kurę co drze dzioba (czyli jest źle). On od kwietnia idzie do żłobka i może być obciach. Zaznaczam, że jak śpi to też łapy zabiera. 🤪a na siłę nie da rady. Może macie jakieś pomysły.
U nas jedyny moment, że mogę obciąć ze trzy paznokcie to zaraz po obudzieniu z drzemki. Kiedy jest jeszcze taka półprzytomna. W przypadkach jakie opisujesz też jest taka stanowcza na nie.

reklama
Do góry