reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No dobra wracam do tematu obcinania pazurów. W tej chwili nic nie działa, nawet jak włączę kurę co drze dzioba (czyli jest źle). On od kwietnia idzie do żłobka i może być obciach. Zaznaczam, że jak śpi to też łapy zabiera. 🤪a na siłę nie da rady. Może macie jakieś pomysły.
Ja Neli zawsze daje do jednej ręki jakąś niedozwoloną rzecz, która ją mega interesuje, obcinam raz dwa jedna rękę, potem druga i gotowe 😁 wiadomo, czasem wyrywa ręce, ale ogólnie nie mamy problemu z obcinaniem 😁 do tego też śpiewam jakoś interesująco i leci 😅

Ostatnia edycja:
reklama
@czajo a ja mam pytanko do Ciebje odnośnie tej girlandy z balonów, która zrobiłaś na roczek 😁 Powiedz mi, ile rzędów taśmy zrobiłaś by zrobić taki 3-rzędowy pas balonów? Wszystko na jednej taśmie, w sensie na jednym rzędzie, czy trzy rzędy balonów jeden pod drugim?
I drugie pytanie to czym orzypociwalas te taśmy by się trzymały ściany czy czegokolwiek innego? 😁
Bo ja tą taśmę też kupiłam razem z ozdobami i chce ładnie przystroić sale i nie wiem na czym to przymocować.

No dobra wracam do tematu obcinania pazurów. W tej chwili nic nie działa, nawet jak włączę kurę co drze dzioba (czyli jest źle). On od kwietnia idzie do żłobka i może być obciach. Zaznaczam, że jak śpi to też łapy zabiera. 🤪a na siłę nie da rady. Może macie jakieś pomysły.
U nas tylko teledyski wchodzą w grę, wtedy jak się zapatrzy to szybko lece nogi i ręce.

A moja córcia to już przerwę od wstania ma 6 godzinna i nawet wtedy jest problem aby zasnęła...:oops:
Szybko chce odejść od spania ta moja dziecina...
Problemem u nas zrobiła się kąpiel...od tyg tak się drze bo płaczem tego nazwać nie można , że nie wiemy o co chodzi:oops:
Wczoraj był mały przełom bo wsadziłam już do wanny tego osła bo go lubi to chciała do niej wejść sama od siebie ale po minucie wychodziła z płaczem i tak chyba z 5 razy.
Nie chcę nawet Wam opisywać co się dzieje przy próbie mycia włosów...
Miał ktoś tak może i jakoś to rozwiązał?
Bo my już mieliśmy problemy z jej kąpielą zaraz po urodzeniu...dopiero się przekonała jak kąpała się z jednym z nas na rękach ale to było tak dawno i od tego czasu były zabawy na całego aż tu nagle jeb...i znowu problem.....😕
Tomek kiedys tak mi przerazliwie i nienaturalnie zaczal wrzeszczec w kąpieli, a po wyjeciu go okazalo sie, ze zadrapal sie do krwi na udzie i najpewniej rana go piekla w cieplwj wodzie. Moze malutka ma suchą i wrażliwsza skórę bardziej niż zazwyczaj i woda wydaje się jej zbyt gorąca? Albo stwierdziła że kapiel jednak to nuuudyyy, albo miała jakis przykry wypadek typu piana w oczach i sie zrazila 🤔
U nas problem z kąpielami był 3-4 miesiące może troche dluzej, bo darł się jakbym go we wrzątku moczyła, ale to była najpierw kwestia napięć w obręczy barkowej, a później nabrania zaufania do wody.

Ostatnia edycja:
To jest jeden rząd taśmy , odmierzyłam odległość między ścianą i ucięłam potrzebną ilość taśmy.
Podczas wsadzania balonów sam się tworzy taki niby trzy rzędowy pas balonów bo balony są duże a te dziurki są blisko siebie:)Wszystko było na jednej taśmie.
Nie wiem co to znaczy 'orzypociwać" ale przypuszczam , że chodzi o powieszenie:) To najnormalniej sznurkiem pomiędzy balonami w 3 miejscach chwyciłam i przywiązałam do karnisza.
Sznurka i tak nie widać bo balony zakrywają:)
Ja też myślałam , że to bardziej skomplikowane a zajęło nam serio jakieś 30 min:)Nadmuchaliśmy wspólnie ok 10 balonów i później ja dmuchałam a mąż wsadzał tylko w te dziurki (hehe no bo któż miałby wsadzać w dziurki🤣) i powstała całkiem fajna girlanda:)Dacie radę:)
Wisi do dzisiaj bo chciałam oddać na olx za darmo to nikt nie chciał więc wisi dalej w domu:)

Ja tak samo...a udaje mi się tylko wtedy kiedy jest u kogoś na rękach i czymś jest zajęta to muszę raz dwa podejść i obciąć ale to 2, 3 na raz się tylko udaje:)I tydzień schodzi żeby obciąć a póżniej na nowo zabawa🤣
Ta taśma jest super dzisiaj robiliśmy w domu girlanda, dałam też w restauracji ciekawe czy z niej skorzystają bo pań pierwsze słyszał o takim czyms😉
A moja córcia to już przerwę od wstania ma 6 godzinna i nawet wtedy jest problem aby zasnęła...:oops:
Szybko chce odejść od spania ta moja dziecina...
Problemem u nas zrobiła się kąpiel...od tyg tak się drze bo płaczem tego nazwać nie można , że nie wiemy o co chodzi:oops:
Wczoraj był mały przełom bo wsadziłam już do wanny tego osła bo go lubi to chciała do niej wejść sama od siebie ale po minucie wychodziła z płaczem i tak chyba z 5 razy.
Nie chcę nawet Wam opisywać co się dzieje przy próbie mycia włosów...
Miał ktoś tak może i jakoś to rozwiązał?
Bo my już mieliśmy problemy z jej kąpielą zaraz po urodzeniu...dopiero się przekonała jak kąpała się z jednym z nas na rękach ale to było tak dawno i od tego czasu były zabawy na całego aż tu nagle jeb...i znowu problem.....😕
Łączę się w bólu mój syn też ma zamiar odejść od spania dziennego , dzisiaj znowu ciągniemy dzień bez drzemki 🥴a jak tylko w dzień pośpi np do 15 to już przesunięcie w spaniu n 21 zamiast o 19.30.

To jest jeden rząd taśmy , odmierzyłam odległość między ścianą i ucięłam potrzebną ilość taśmy.
Podczas wsadzania balonów sam się tworzy taki niby trzy rzędowy pas balonów bo balony są duże a te dziurki są blisko siebie:)Wszystko było na jednej taśmie.
Nie wiem co to znaczy 'orzypociwać" ale przypuszczam , że chodzi o powieszenie:) To najnormalniej sznurkiem pomiędzy balonami w 3 miejscach chwyciłam i przywiązałam do karnisza.
Sznurka i tak nie widać bo balony zakrywają:)
Ja też myślałam , że to bardziej skomplikowane a zajęło nam serio jakieś 30 min:)Nadmuchaliśmy wspólnie ok 10 balonów i później ja dmuchałam a mąż wsadzał tylko w te dziurki (hehe no bo któż miałby wsadzać w dziurki🤣) i powstała całkiem fajna girlanda:)Dacie radę:)
Wisi do dzisiaj bo chciałam oddać na olx za darmo to nikt nie chciał więc wisi dalej w domu:)

Ja tak samo...a udaje mi się tylko wtedy kiedy jest u kogoś na rękach i czymś jest zajęta to muszę raz dwa podejść i obciąć ale to 2, 3 na raz się tylko udaje:)I tydzień schodzi żeby obciąć a póżniej na nowo zabawa🤣
Dzięki bardzo za instrukcje 😄 A to " orzypociwac" to nic innego jak "przymocować " 😂🙈

reklama
Do góry