reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No dobra wracam do tematu obcinania pazurów. W tej chwili nic nie działa, nawet jak włączę kurę co drze dzioba (czyli jest źle). On od kwietnia idzie do żłobka i może być obciach. Zaznaczam, że jak śpi to też łapy zabiera. 🤪a na siłę nie da rady. Może macie jakieś pomysły.
Ja Neli zawsze daje do jednej ręki jakąś niedozwoloną rzecz, która ją mega interesuje, obcinam raz dwa jedna rękę, potem druga i gotowe 😁 wiadomo, czasem wyrywa ręce, ale ogólnie nie mamy problemu z obcinaniem 😁 do tego też śpiewam jakoś interesująco i leci 😅

Ostatnia edycja:
reklama
@czajo a ja mam pytanko do Ciebje odnośnie tej girlandy z balonów, która zrobiłaś na roczek 😁 Powiedz mi, ile rzędów taśmy zrobiłaś by zrobić taki 3-rzędowy pas balonów? Wszystko na jednej taśmie, w sensie na jednym rzędzie, czy trzy rzędy balonów jeden pod drugim?
I drugie pytanie to czym orzypociwalas te taśmy by się trzymały ściany czy czegokolwiek innego? 😁
Bo ja tą taśmę też kupiłam razem z ozdobami i chce ładnie przystroić sale i nie wiem na czym to przymocować.

No dobra wracam do tematu obcinania pazurów. W tej chwili nic nie działa, nawet jak włączę kurę co drze dzioba (czyli jest źle). On od kwietnia idzie do żłobka i może być obciach. Zaznaczam, że jak śpi to też łapy zabiera. 🤪a na siłę nie da rady. Może macie jakieś pomysły.
U nas tylko teledyski wchodzą w grę, wtedy jak się zapatrzy to szybko lece nogi i ręce.

A moja córcia to już przerwę od wstania ma 6 godzinna i nawet wtedy jest problem aby zasnęła...:oops:
Szybko chce odejść od spania ta moja dziecina...
Problemem u nas zrobiła się kąpiel...od tyg tak się drze bo płaczem tego nazwać nie można , że nie wiemy o co chodzi:oops:
Wczoraj był mały przełom bo wsadziłam już do wanny tego osła bo go lubi to chciała do niej wejść sama od siebie ale po minucie wychodziła z płaczem i tak chyba z 5 razy.
Nie chcę nawet Wam opisywać co się dzieje przy próbie mycia włosów...
Miał ktoś tak może i jakoś to rozwiązał?
Bo my już mieliśmy problemy z jej kąpielą zaraz po urodzeniu...dopiero się przekonała jak kąpała się z jednym z nas na rękach ale to było tak dawno i od tego czasu były zabawy na całego aż tu nagle jeb...i znowu problem.....😕
Tomek kiedys tak mi przerazliwie i nienaturalnie zaczal wrzeszczec w kąpieli, a po wyjeciu go okazalo sie, ze zadrapal sie do krwi na udzie i najpewniej rana go piekla w cieplwj wodzie. Moze malutka ma suchą i wrażliwsza skórę bardziej niż zazwyczaj i woda wydaje się jej zbyt gorąca? Albo stwierdziła że kapiel jednak to nuuudyyy, albo miała jakis przykry wypadek typu piana w oczach i sie zrazila 🤔
U nas problem z kąpielami był 3-4 miesiące może troche dluzej, bo darł się jakbym go we wrzątku moczyła, ale to była najpierw kwestia napięć w obręczy barkowej, a później nabrania zaufania do wody.

Ostatnia edycja:
To jest jeden rząd taśmy , odmierzyłam odległość między ścianą i ucięłam potrzebną ilość taśmy.
Podczas wsadzania balonów sam się tworzy taki niby trzy rzędowy pas balonów bo balony są duże a te dziurki są blisko siebie:)Wszystko było na jednej taśmie.
Nie wiem co to znaczy 'orzypociwać" ale przypuszczam , że chodzi o powieszenie:) To najnormalniej sznurkiem pomiędzy balonami w 3 miejscach chwyciłam i przywiązałam do karnisza.
Sznurka i tak nie widać bo balony zakrywają:)
Ja też myślałam , że to bardziej skomplikowane a zajęło nam serio jakieś 30 min:)Nadmuchaliśmy wspólnie ok 10 balonów i później ja dmuchałam a mąż wsadzał tylko w te dziurki (hehe no bo któż miałby wsadzać w dziurki🤣) i powstała całkiem fajna girlanda:)Dacie radę:)
Wisi do dzisiaj bo chciałam oddać na olx za darmo to nikt nie chciał więc wisi dalej w domu:)

Ja tak samo...a udaje mi się tylko wtedy kiedy jest u kogoś na rękach i czymś jest zajęta to muszę raz dwa podejść i obciąć ale to 2, 3 na raz się tylko udaje:)I tydzień schodzi żeby obciąć a póżniej na nowo zabawa🤣
Ta taśma jest super dzisiaj robiliśmy w domu girlanda, dałam też w restauracji ciekawe czy z niej skorzystają bo pań pierwsze słyszał o takim czyms😉
A moja córcia to już przerwę od wstania ma 6 godzinna i nawet wtedy jest problem aby zasnęła...:oops:
Szybko chce odejść od spania ta moja dziecina...
Problemem u nas zrobiła się kąpiel...od tyg tak się drze bo płaczem tego nazwać nie można , że nie wiemy o co chodzi:oops:
Wczoraj był mały przełom bo wsadziłam już do wanny tego osła bo go lubi to chciała do niej wejść sama od siebie ale po minucie wychodziła z płaczem i tak chyba z 5 razy.
Nie chcę nawet Wam opisywać co się dzieje przy próbie mycia włosów...
Miał ktoś tak może i jakoś to rozwiązał?
Bo my już mieliśmy problemy z jej kąpielą zaraz po urodzeniu...dopiero się przekonała jak kąpała się z jednym z nas na rękach ale to było tak dawno i od tego czasu były zabawy na całego aż tu nagle jeb...i znowu problem.....😕
Łączę się w bólu mój syn też ma zamiar odejść od spania dziennego , dzisiaj znowu ciągniemy dzień bez drzemki 🥴a jak tylko w dzień pośpi np do 15 to już przesunięcie w spaniu n 21 zamiast o 19.30.

To jest jeden rząd taśmy , odmierzyłam odległość między ścianą i ucięłam potrzebną ilość taśmy.
Podczas wsadzania balonów sam się tworzy taki niby trzy rzędowy pas balonów bo balony są duże a te dziurki są blisko siebie:)Wszystko było na jednej taśmie.
Nie wiem co to znaczy 'orzypociwać" ale przypuszczam , że chodzi o powieszenie:) To najnormalniej sznurkiem pomiędzy balonami w 3 miejscach chwyciłam i przywiązałam do karnisza.
Sznurka i tak nie widać bo balony zakrywają:)
Ja też myślałam , że to bardziej skomplikowane a zajęło nam serio jakieś 30 min:)Nadmuchaliśmy wspólnie ok 10 balonów i później ja dmuchałam a mąż wsadzał tylko w te dziurki (hehe no bo któż miałby wsadzać w dziurki🤣) i powstała całkiem fajna girlanda:)Dacie radę:)
Wisi do dzisiaj bo chciałam oddać na olx za darmo to nikt nie chciał więc wisi dalej w domu:)

Ja tak samo...a udaje mi się tylko wtedy kiedy jest u kogoś na rękach i czymś jest zajęta to muszę raz dwa podejść i obciąć ale to 2, 3 na raz się tylko udaje:)I tydzień schodzi żeby obciąć a póżniej na nowo zabawa🤣
Dzięki bardzo za instrukcje 😄 A to " orzypociwac" to nic innego jak "przymocować " 😂🙈

reklama
Do góry