reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Byle nie fajki. Chyba będziemy z mężem na okrągło młodej powtarzać żeby nie paliła bo jest to paskudny nałóg (Oby dwoje nie palimy, mąż kilka lat a ja już 2 lata).
Ja będę mojemu dziecku obrzydzała alkohol 🙈 będę pomalutku ale skrupulatnie małymi porcyjkami serwowała jakieś teksty przez lata, aż w końcu zrobię mu taką mini-traumę, że ile razy będzie cokolwiek procentowego pił, tyle razy będzie czuł mój oddech na karku 😂 moja mama tak mi niechcący zrobiła, stąd wiem co robić 😂

reklama
Zajebiste... A dwoje tam wlizie? 🤔

Szukam inspiracji na roczek Bartusia, to mi się podoba 😁
Na roczku jeździła w tym wózku szczupła 2-latka i mój roczniak i jeszcze było miejsce na dużego misia z przodu 😁 myślę, że 4 letnie dziecko i roczne też się zmieści. Akudat takie lata podaje, bo Tomek ma 4 letnią kuzynke, wiec wiem mniej wiecej jakie w takim wieku ma się gabaryty.
Wymiary dna naszego wózka to: 22cmx60cm. Boki rozszerzają się ku górze, ale jednak dupka siedzi na dnie.

My mamy attipasy, dwie pary, mniejsze I większe. Mimo , że Melania nie chodzi sama to zakładam jej tak na godzinkę dziennie żeby przyzwyczajała się do czegoś na stopach. Skarpety ściąga w sekundę. Te kapcie jako tako toleruje.
W jej przypadku stopa się jej w nich poci, więc na lato tak dla nas średnio będzie.
Melania to taki ciepły typ : bose stopy, bez czapki, bez rękawiczek, więc pewnie "chłodniejsze" dzieci nie będą w nich takie spocone.
No na lato attipasy są raczej za ciepłe i noga się może pocić. No zobaczymy jak to będzie jak zacznie chodzić 😁
Te dziewczyny, które kupiły już buty maluszkom to proszę, napiszcie tutaj jakie kupiłyście i miło widziane zdj będą tych butów z nazwą 🙂

No na lato attipasy są raczej za ciepłe i noga się może pocić. No zobaczymy jak to będzie jak zacznie chodzić 😁
Te dziewczyny, które kupiły już buty maluszkom to proszę, napiszcie tutaj jakie kupiłyście i miło widziane zdj będą tych butów z nazwą 🙂
Kupiliśmy jej w smyku ala attipasy bo nie mogłam u siebie w galerii dostać:
Są spoko,
Oraz buty :
Wizualnie może nie jest jakieś wow, ale na tyle butów co oglądaliśmy wszędzie, te mają miękkie i elastyczne podeszwy, idealnie leżały na nodze.

U nas doszło słowo "alo" na halo jak się bawi telefonem zabawkowym i udaje że do kogoś dzwoni, "diedi" to dzieci. Na każdy obrazek pokazuje z dzieciakami i tylko słyszę "diedi" a Nastka dzieciaki uwielbia. Męczy swojego kuzyna jak nie wiem co 😂. I już czasem usłyszę słowo mama, więc są postępy. Dziś zauważyłam ich dość sporo.
Tak, diedi albo dieci też! 🤣 ostatnio w sklepie widziała chłopca w wózku i gdy odjechał z pola widzenia to moja się popłakała ☺

Że smyka. Też miękkie, wykręcają się w każdą stronę i łatwo nakładają. Trochę brudne, ale świeżo po spacerze😝

Załączniki

• 20220314_081208.jpg
    20220314_081208.jpg
    626,9 KB · Wyświetleń: 89
  • 20220314_081226.jpg
    20220314_081226.jpg
    621 KB · Wyświetleń: 85
Kupiliśmy jej w smyku ala attipasy bo nie mogłam u siebie w galerii dostać:
Są spoko,
Oraz buty :
Wizualnie może nie jest jakieś wow, ale na tyle butów co oglądaliśmy wszędzie, te mają miękkie i elastyczne podeszwy, idealnie leżały na nodze.
Mi się podobają. Ja jeszcze kupiłam do żłobka coś w rodzaju trampek

No, my już po roczku...zrobiliśmy imprezę tydzień wcześniej z uwagi na urlop mojego taty, bo za tydzień mógłby być niedostępny.
Wszystko poszło super, ale szkoda mi tylko, że Tomek był mega poważny od początku do końca, bo dużo ludzi, obce miejsce i szum, gwar, hałas...normalnie to gaduła i chichracz, a tu się ani słowem nie odezwał, no ale to tylko dziecko, w dodatku malusie jeszcze 😕
Tort wklejam poniżej, świeczka mogła być niższa, ale Pani kelnerka nie podcięła, trudno 😊
Z prezentów Tomek dostał: przepiękny basen w jeże z piłkami szaro-przezroczysto-złotymi, rowerek spacerowy z kinderkrafta, drewnianą kolorową karę, drewnianą piaskownicę z daszkiem, drewniany pociąg-klocki, sztućce w pudełku z dedykacją, album i trochę drobiazgów 😊 jest tego trochę, bo rodzina duża, ale bardzo jestem zadowolona z prezentów, bo wszystkie są przemyślane i trafione, nawet te drobiazgi 😁
Ekstra tort 🤩 I super prezenty, takie mega przydatne 😀

reklama
Do góry