Ja będę mojemu dziecku obrzydzała alkohol będę pomalutku ale skrupulatnie małymi porcyjkami serwowała jakieś teksty przez lata, aż w końcu zrobię mu taką mini-traumę, że ile razy będzie cokolwiek procentowego pił, tyle razy będzie czuł mój oddech na karku moja mama tak mi niechcący zrobiła, stąd wiem co robićByle nie fajki. Chyba będziemy z mężem na okrągło młodej powtarzać żeby nie paliła bo jest to paskudny nałóg (Oby dwoje nie palimy, mąż kilka lat a ja już 2 lata).
reklama
Na roczku jeździła w tym wózku szczupła 2-latka i mój roczniak i jeszcze było miejsce na dużego misia z przodu myślę, że 4 letnie dziecko i roczne też się zmieści. Akudat takie lata podaje, bo Tomek ma 4 letnią kuzynke, wiec wiem mniej wiecej jakie w takim wieku ma się gabaryty.Zajebiste... A dwoje tam wlizie?
Szukam inspiracji na roczek Bartusia, to mi się podoba
Wymiary dna naszego wózka to: 22cmx60cm. Boki rozszerzają się ku górze, ale jednak dupka siedzi na dnie.
Patii26
Fanka BB :)
No na lato attipasy są raczej za ciepłe i noga się może pocić. No zobaczymy jak to będzie jak zacznie chodzićMy mamy attipasy, dwie pary, mniejsze I większe. Mimo , że Melania nie chodzi sama to zakładam jej tak na godzinkę dziennie żeby przyzwyczajała się do czegoś na stopach. Skarpety ściąga w sekundę. Te kapcie jako tako toleruje.
W jej przypadku stopa się jej w nich poci, więc na lato tak dla nas średnio będzie.
Melania to taki ciepły typ : bose stopy, bez czapki, bez rękawiczek, więc pewnie "chłodniejsze" dzieci nie będą w nich takie spocone.
Te dziewczyny, które kupiły już buty maluszkom to proszę, napiszcie tutaj jakie kupiłyście i miło widziane zdj będą tych butów z nazwą
Mary2094
Kupiliśmy jej w smyku ala attipasy bo nie mogłam u siebie w galerii dostać:No na lato attipasy są raczej za ciepłe i noga się może pocić. No zobaczymy jak to będzie jak zacznie chodzić
Te dziewczyny, które kupiły już buty maluszkom to proszę, napiszcie tutaj jakie kupiłyście i miło widziane zdj będą tych butów z nazwą
Cool Club, Skarpetobuty chłopięce, granatowo-szare, koala - smyk.com
Skarpetobuty dla chłopca: super miękkie i antypoślizgowe podeszwy łatwe w czyszczeniu idealne do nauki chodzenia Materiał i technologie: materiał zewnętrzny - 80% bawełna, 20% poliamid podszewka - 80% bawełna, 20% ...
www.smyk.com
Oraz buty :
Cool Club, Trzewiki dziewczęce, mix, nieocieplane, skórzana wkładka, podeszwa Bio-Flex - smyk.com
Trzewiki dla dziewczynki: zapięcie na rzepy boczny stabilizator pięty ochrona czubka wyjątkowa sprężystość i giętkość antypoślizgowa podeszwa posiada certyfikat "Zdrowa stopa" Materiał i technologie: materiał zewnętrzny ...
www.smyk.com
Lipaaa
Tak, diedi albo dieci też! ostatnio w sklepie widziała chłopca w wózku i gdy odjechał z pola widzenia to moja się popłakała ☺U nas doszło słowo "alo" na halo jak się bawi telefonem zabawkowym i udaje że do kogoś dzwoni, "diedi" to dzieci. Na każdy obrazek pokazuje z dzieciakami i tylko słyszę "diedi" a Nastka dzieciaki uwielbia. Męczy swojego kuzyna jak nie wiem co . I już czasem usłyszę słowo mama, więc są postępy. Dziś zauważyłam ich dość sporo.
Canis lupus
Że smyka. Też miękkie, wykręcają się w każdą stronę i łatwo nakładają. Trochę brudne, ale świeżo po spacerzeNo na lato attipasy są raczej za ciepłe i noga się może pocić. No zobaczymy jak to będzie jak zacznie chodzić
Załączniki
Canis lupus
Mi się podobają. Ja jeszcze kupiłam do żłobka coś w rodzaju trampekKupiliśmy jej w smyku ala attipasy bo nie mogłam u siebie w galerii dostać:
Są spoko,Cool Club, Skarpetobuty chłopięce, granatowo-szare, koala - smyk.com
Skarpetobuty dla chłopca: super miękkie i antypoślizgowe podeszwy łatwe w czyszczeniu idealne do nauki chodzenia Materiał i technologie: materiał zewnętrzny - 80% bawełna, 20% poliamid podszewka - 80% bawełna, 20% ...www.smyk.com
Oraz buty :
Wizualnie może nie jest jakieś wow, ale na tyle butów co oglądaliśmy wszędzie, te mają miękkie i elastyczne podeszwy, idealnie leżały na nodze.Cool Club, Trzewiki dziewczęce, mix, nieocieplane, skórzana wkładka, podeszwa Bio-Flex - smyk.com
Trzewiki dla dziewczynki: zapięcie na rzepy boczny stabilizator pięty ochrona czubka wyjątkowa sprężystość i giętkość antypoślizgowa podeszwa posiada certyfikat "Zdrowa stopa" Materiał i technologie: materiał zewnętrzny ...www.smyk.com
Canis lupus
Muszę Wam powiedzieć, że mój zakochał się w tej małej dziewczynce z Ukrainy co śpiewa. Jak tylko ją usłyszy to biegnie do TV i patrzy jak zaczarowany❤
Patii26
Ekstra tort I super prezenty, takie mega przydatneNo, my już po roczku...zrobiliśmy imprezę tydzień wcześniej z uwagi na urlop mojego taty, bo za tydzień mógłby być niedostępny.
Wszystko poszło super, ale szkoda mi tylko, że Tomek był mega poważny od początku do końca, bo dużo ludzi, obce miejsce i szum, gwar, hałas...normalnie to gaduła i chichracz, a tu się ani słowem nie odezwał, no ale to tylko dziecko, w dodatku malusie jeszcze
Tort wklejam poniżej, świeczka mogła być niższa, ale Pani kelnerka nie podcięła, trudno
Z prezentów Tomek dostał: przepiękny basen w jeże z piłkami szaro-przezroczysto-złotymi, rowerek spacerowy z kinderkrafta, drewnianą kolorową karę, drewnianą piaskownicę z daszkiem, drewniany pociąg-klocki, sztućce w pudełku z dedykacją, album i trochę drobiazgów jest tego trochę, bo rodzina duża, ale bardzo jestem zadowolona z prezentów, bo wszystkie są przemyślane i trafione, nawet te drobiazgi
reklama
Patii26
Kara to inaczej taczka Kara to jest po śląsku, mimo tego nie znałam tego słowaNo to w czwartek będziemy składać życzenia
Że ja też nie pomyślałam aby wygooglować tą "karę"
A to jeszcze jeden fajny prezent więcej