reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U nas doszło słowo "alo" na halo jak się bawi telefonem zabawkowym i udaje że do kogoś dzwoni, "diedi" to dzieci. Na każdy obrazek pokazuje z dzieciakami i tylko słyszę "diedi" a Nastka dzieciaki uwielbia. Męczy swojego kuzyna jak nie wiem co 😂. I już czasem usłyszę słowo mama, więc są postępy. Dziś zauważyłam ich dość sporo.
U nas ostatnio pierwszy raz było " alo" jak moja mama do niej mówiła przez kamerkę " halo halo" i powtórzyła za nią 😄 dodatkowo doszło u nas słowo " go go go", tak jakbyście mówiły to po angielsku, to robi taki dziubek z ust i takim niższym tonem to wypowiada, to tak świetnie wygląda 😅
A "mama" mówi już co chwilę , jak coś ode mnie chce, czy żebym ją wzięła na ręce, albo wola mnie bym przyszła to ciągle "mama mama" i uwielbiam to 😍

reklama
U nas ostatnio pierwszy raz było " alo" jak moja mama do niej mówiła przez kamerkę " halo halo" i powtórzyła za nią 😄 dodatkowo doszło u nas słowo " go go go", tak jakbyście mówiły to po angielsku, to robi taki dziubek z ust i takim niższym tonem to wypowiada, to tak świetnie wygląda 😅
A "mama" mówi już co chwilę , jak coś ode mnie chce, czy żebym ją wzięła na ręce, albo wola mnie bym przyszła to ciągle "mama mama" i uwielbiam to 😍
Pięknie. Mój mówi mama po włosku "mamma"🥰

Mamy chodzących dzieci czy te skarpetobuty ubieracie teraz na dwór czy traktujecie je jako kapcie w pomieszczeniu?
Ja powiem na przykładzie mojej przyjaciółki, która ma córkę półtoradkczna z września i na jesień jak mała zaczynała chodzić to właśnie te attpiasy ( skarpetobuty jak to nazwałaś 😁) normalnie na spacerki jej zakładała i mała chodziła w nich po parku, liściach, ziemii 😉

No dobra wracam do tematu obcinania pazurów. W tej chwili nic nie działa, nawet jak włączę kurę co drze dzioba (czyli jest źle). On od kwietnia idzie do żłobka i może być obciach. Zaznaczam, że jak śpi to też łapy zabiera. 🤪a na siłę nie da rady. Może macie jakieś pomysły.
U nas też nic nie działa🤷‍♀️obcinam jednego albo dwa paznokcie dziennie 😂

No dobra wracam do tematu obcinania pazurów. W tej chwili nic nie działa, nawet jak włączę kurę co drze dzioba (czyli jest źle). On od kwietnia idzie do żłobka i może być obciach. Zaznaczam, że jak śpi to też łapy zabiera. 🤪a na siłę nie da rady. Może macie jakieś pomysły.
U nas jedyny moment, że mogę obciąć ze trzy paznokcie to zaraz po obudzieniu z drzemki. Kiedy jest jeszcze taka półprzytomna. W przypadkach jakie opisujesz też jest taka stanowcza na nie.

reklama
Do góry