reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No właśnie się zastanawiam czy to nie wina jej skóry bo zmieniłam mleko z neocate na bibilon pepti i niestety jak parę dni temu się chwaliłam ,że wszystko elegancko tak teraz zaczynają się robić suche plamy na policzkach :(Mam nadzieję , że to wina tego że jak była chora to ją dużo inhalowaliśmy i to jest od inhalacji...chociaż wątpię....😟
U nas też od urodzenia do około 2 msc był właśnie taki wrzask jakby ją do wrzątku ktoś wrzucał podczas kąpieli ale od tego czasu był spokój...do zeszłego tyg...:(

Oni to tak podobnie z tym spaniem...pamiętam ,że na jedną drzemkę też "wspólnie' przechodzili...:)
Jedno mleko, podobne alergie, podobne drzemki...:)

Cudne słowo:)Pewnie zapomnę za jakiś czas ale mam mam nadzieję , że chociaż raz będę mogła go użyć aby zaskoczyć rozmówcę zanim zapomnę:)
A już Wam " zazdrościłam" ale tak pozytywnie😉 ,że dobrze Wam idzie że zmianą mleka , ech szkoda😪
Ja mam zrobić tą próbę ale do roczku odpuszczam, mam jeszcze dużo neocate ale muszę się umówić do pediatry na wizytę co dalej🥴
Właśnie ja nie wiem jak oni to sobie wyobrażają, normalnie dorośli🤯, mój pociągnął dzisiaj cały dzień ale między 14 a 15 szło oszaleć, później ożył😅

reklama
A już Wam " zazdrościłam" ale tak pozytywnie😉 ,że dobrze Wam idzie że zmianą mleka , ech szkoda😪
Ja mam zrobić tą próbę ale do roczku odpuszczam, mam jeszcze dużo neocate ale muszę się umówić do pediatry na wizytę co dalej🥴
Właśnie ja nie wiem jak oni to sobie wyobrażają, normalnie dorośli🤯, mój pociągnął dzisiaj cały dzień ale między 14 a 15 szło oszaleć, później ożył😅
A widzicie, to moja, z dziecka śpiącego mało, po 10-15 minut ( to było takie męczące ) zrobiła się śpiącą w dzień dwa razy po 1,5 h.

Ale tak pięknie to nie jest : zasypia o 20, i budzi się w nocy co dwie godzinki na 15 minutowy seans płaczów, siadania, klękania itd. i to jej jakoś nie mija już kilka miesięcy.

Może Wy Dziewczyny choć nockę przesypiacie?

A widzicie, to moja, z dziecka śpiącego mało, po 10-15 minut ( to było takie męczące ) zrobiła się śpiącą w dzień dwa razy po 1,5 h.

Ale tak pięknie to nie jest : zasypia o 20, i budzi się w nocy co dwie godzinki na 15 minutowy seans płaczów, siadania, klękania itd. i to jej jakoś nie mija już kilka miesięcy.

To u nas w sumie noc jest spoko jak zaśnie to raz się budzi wtedy zabieram go na przytulanie i wtedy zwykle zostaje już u nas w łóżku I śpimy do rana tj . 7,-8

U mnie jeszcze ani jedna nieprzespana, ale jak są dwie pobudki to uważam noc za udaną. Drzemki też się wydłużyły, nawet do 2-3 godzin, ale pod warunkiem, że sama też się położę

Niestety nie, mamy podobnie, jeszcze teraz wydzielina z nosa powoduje jeszcze więcej ekscesów nocnych. Plus panienka wstaje ok 6. Nigdy się już nie wyspie 😂

Ta taśma jest super dzisiaj robiliśmy w domu girlanda, dałam też w restauracji ciekawe czy z niej skorzystają bo pań pierwsze słyszał o takim czyms😉

Łączę się w bólu mój syn też ma zamiar odejść od spania dziennego , dzisiaj znowu ciągniemy dzień bez drzemki 🥴a jak tylko w dzień pośpi np do 15 to już przesunięcie w spaniu n 21 zamiast o 19.30.
A to u nas są dwie drzemki, czasami się zdarzy jedna, ale wtedy jest ciezko w nocy, bo budzi się co chwilę na cycka, wierci i jestem nie wyspana a jak ma dwie drzemki to przynajmniej w nocy super śpi, obudzi się tylko 2-3 razy na cycka i śpi dalej. Dzisiaj wstała z drugiej drzemki dopiero o 18, więc dopiero teraz zasnela, a jest 22.ale mam nadzieję, że nic bedd miała fajna 😁 Od kilku dni mała rano wstaje o 6:20 🥴🤯

reklama
No właśnie się zastanawiam czy to nie wina jej skóry bo zmieniłam mleko z neocate na bibilon pepti i niestety jak parę dni temu się chwaliłam ,że wszystko elegancko tak teraz zaczynają się robić suche plamy na policzkach :(Mam nadzieję , że to wina tego że jak była chora to ją dużo inhalowaliśmy i to jest od inhalacji...chociaż wątpię....😟
U nas też od urodzenia do około 2 msc był właśnie taki wrzask jakby ją do wrzątku ktoś wrzucał podczas kąpieli ale od tego czasu był spokój...do zeszłego tyg...:(

Oni to tak podobnie z tym spaniem...pamiętam ,że na jedną drzemkę też "wspólnie' przechodzili...:)
Jedno mleko, podobne alergie, podobne drzemki...:)

Cudne słowo:)Pewnie zapomnę za jakiś czas ale mam mam nadzieję , że chociaż raz będę mogła go użyć aby zaskoczyć rozmówcę zanim zapomnę:)
Hahahaha, ja na bank bym zapomniała, tego nawet wypowiedzieć nie idzie jakoś ładnie 😂

Do góry