reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No właśnie się zastanawiam czy to nie wina jej skóry bo zmieniłam mleko z neocate na bibilon pepti i niestety jak parę dni temu się chwaliłam ,że wszystko elegancko tak teraz zaczynają się robić suche plamy na policzkach :(Mam nadzieję , że to wina tego że jak była chora to ją dużo inhalowaliśmy i to jest od inhalacji...chociaż wątpię....😟
U nas też od urodzenia do około 2 msc był właśnie taki wrzask jakby ją do wrzątku ktoś wrzucał podczas kąpieli ale od tego czasu był spokój...do zeszłego tyg...:(

Oni to tak podobnie z tym spaniem...pamiętam ,że na jedną drzemkę też "wspólnie' przechodzili...:)
Jedno mleko, podobne alergie, podobne drzemki...:)

Cudne słowo:)Pewnie zapomnę za jakiś czas ale mam mam nadzieję , że chociaż raz będę mogła go użyć aby zaskoczyć rozmówcę zanim zapomnę:)
A już Wam " zazdrościłam" ale tak pozytywnie😉 ,że dobrze Wam idzie że zmianą mleka , ech szkoda😪
Ja mam zrobić tą próbę ale do roczku odpuszczam, mam jeszcze dużo neocate ale muszę się umówić do pediatry na wizytę co dalej🥴
Właśnie ja nie wiem jak oni to sobie wyobrażają, normalnie dorośli🤯, mój pociągnął dzisiaj cały dzień ale między 14 a 15 szło oszaleć, później ożył😅

reklama
A już Wam " zazdrościłam" ale tak pozytywnie😉 ,że dobrze Wam idzie że zmianą mleka , ech szkoda😪
Ja mam zrobić tą próbę ale do roczku odpuszczam, mam jeszcze dużo neocate ale muszę się umówić do pediatry na wizytę co dalej🥴
Właśnie ja nie wiem jak oni to sobie wyobrażają, normalnie dorośli🤯, mój pociągnął dzisiaj cały dzień ale między 14 a 15 szło oszaleć, później ożył😅
A widzicie, to moja, z dziecka śpiącego mało, po 10-15 minut ( to było takie męczące ) zrobiła się śpiącą w dzień dwa razy po 1,5 h.

Ale tak pięknie to nie jest : zasypia o 20, i budzi się w nocy co dwie godzinki na 15 minutowy seans płaczów, siadania, klękania itd. i to jej jakoś nie mija już kilka miesięcy.

Może Wy Dziewczyny choć nockę przesypiacie?

A widzicie, to moja, z dziecka śpiącego mało, po 10-15 minut ( to było takie męczące ) zrobiła się śpiącą w dzień dwa razy po 1,5 h.

Ale tak pięknie to nie jest : zasypia o 20, i budzi się w nocy co dwie godzinki na 15 minutowy seans płaczów, siadania, klękania itd. i to jej jakoś nie mija już kilka miesięcy.

To u nas w sumie noc jest spoko jak zaśnie to raz się budzi wtedy zabieram go na przytulanie i wtedy zwykle zostaje już u nas w łóżku I śpimy do rana tj . 7,-8

U mnie jeszcze ani jedna nieprzespana, ale jak są dwie pobudki to uważam noc za udaną. Drzemki też się wydłużyły, nawet do 2-3 godzin, ale pod warunkiem, że sama też się położę

Niestety nie, mamy podobnie, jeszcze teraz wydzielina z nosa powoduje jeszcze więcej ekscesów nocnych. Plus panienka wstaje ok 6. Nigdy się już nie wyspie 😂

Ta taśma jest super dzisiaj robiliśmy w domu girlanda, dałam też w restauracji ciekawe czy z niej skorzystają bo pań pierwsze słyszał o takim czyms😉

Łączę się w bólu mój syn też ma zamiar odejść od spania dziennego , dzisiaj znowu ciągniemy dzień bez drzemki 🥴a jak tylko w dzień pośpi np do 15 to już przesunięcie w spaniu n 21 zamiast o 19.30.
A to u nas są dwie drzemki, czasami się zdarzy jedna, ale wtedy jest ciezko w nocy, bo budzi się co chwilę na cycka, wierci i jestem nie wyspana a jak ma dwie drzemki to przynajmniej w nocy super śpi, obudzi się tylko 2-3 razy na cycka i śpi dalej. Dzisiaj wstała z drugiej drzemki dopiero o 18, więc dopiero teraz zasnela, a jest 22.ale mam nadzieję, że nic bedd miała fajna 😁 Od kilku dni mała rano wstaje o 6:20 🥴🤯

reklama
No właśnie się zastanawiam czy to nie wina jej skóry bo zmieniłam mleko z neocate na bibilon pepti i niestety jak parę dni temu się chwaliłam ,że wszystko elegancko tak teraz zaczynają się robić suche plamy na policzkach :(Mam nadzieję , że to wina tego że jak była chora to ją dużo inhalowaliśmy i to jest od inhalacji...chociaż wątpię....😟
U nas też od urodzenia do około 2 msc był właśnie taki wrzask jakby ją do wrzątku ktoś wrzucał podczas kąpieli ale od tego czasu był spokój...do zeszłego tyg...:(

Oni to tak podobnie z tym spaniem...pamiętam ,że na jedną drzemkę też "wspólnie' przechodzili...:)
Jedno mleko, podobne alergie, podobne drzemki...:)

Cudne słowo:)Pewnie zapomnę za jakiś czas ale mam mam nadzieję , że chociaż raz będę mogła go użyć aby zaskoczyć rozmówcę zanim zapomnę:)
Hahahaha, ja na bank bym zapomniała, tego nawet wypowiedzieć nie idzie jakoś ładnie 😂

Do góry