Parówek nie daję jeszcze. Po przebudzeniu młody zawsze wypija butlę mleka, potem zjada kasze- owsianka, manna lub jaglana, następnie jest obiadek, na podwieczorek albo chlebek albo jajeczniczka i tu planuję jakieś placuszki wprowadzać i przed snem butla z mlekiem. Niedługo chcę to trochę pozamieniać i na śniadanie podać kanapeczki jakieś np. z twarożkiem....Moja Nela tak samo codziennie na śniadanie je chleb z masłem, różnorodnie, raz z serkiem białym, raz z serkiem z ziołami (oczywiście troszeczkę tego jest). Ostatnio kupiłam dla niej parówki z 100% mięsa z kurczaka to bardzo jej smakowało. Tak wiem wiem, że parówki to świństwo, ale patrzę na skład czytałam dużo o tym i te dziecięce niektóre są dużo gorsze. A mi zależało by było 100% mięsa.
Dawała któraś już parówkę swoim?
U nas problem taki, że Neka nie chce jeść kaszek ani nic innego na śniadanie. Pomidora wypluwa, ogórek wypluwa ( nawet jak daje do ręki), jajko trochę zjadła i nie chciała, sera żółtego nie chce. Jedynie co lubi to szynkę, ale nie chce Muszę spróbować jajecznicy jej dać, albo zrobić jakies placuszki czy omleta.
A Wy co podajecie dzieciom na śniadanie?
Co do prezentów na dzień dziadków to też nie mam pomysłu. Na Święta dostali dziadkowie kalendarz z zdjęciem i zdjęcia w ramce.
reklama
Patii26
Fanka BB :)
No to u nas będzie podobnie, będzie 17 osób z nami.My też robimy tylko dla najbliższych, ale samo to powoduje, że impreza będzie na 20 osób, bo mąż ma wieeeeele rodzeństwa, a i każdy ma już parę, a nawet dzieci. Jak sobie pomyśle, to juz mi sie odechciewa...
Spokojnie, mój też pije w nocy mleko.. I to czasem częściej niż w dzieńUff dobrze , że nie jesteśmy same z tym mlekiem w nocy..tylko różnica taka że Wasze na cycusiu a moja na butelce i chyba jedyna już została jedząc w nocy
Kurczę muszę kiedyś spróbować...tylko znając mnie to pewnie będzie miała już z 2 latka
Patii26
Ja bym zrobiła roczek na Twoim miejscu, bo widać, że chcesz a się zastanawiaszNo właśnie sama już nie wiem z jednej strony M ma rację ale z drugiej mam tak jak @czajo już wymyśliłam jaki tort, dekoracje itd chcę małemu zrobić ten roczek ahhh
Roczek, pierwsze urodzinki są tylko raz w życiu i dla Ciebie to będzie duża pamiątka i dla Twojego syna za kilka lat też będzie pamiątka w postaci zdjęć
Canis lupus
Mój też. Zmniejszam już porcje, ale dalej ma taką potrzebę. Zresztą on też bardzo często się budzi, jak są trzy pobudki to noc udana. Zauważyłam, że jak przed smem porządnie wyganiam to jest lepiej.Spokojnie, mój też pije w nocy mleko.. I to czasem częściej niż w dzień
Mary2094
Byłyśmy po południu na spacerze. Ja mieszkam na wsi i już mi się koncepcję kończą gdzie chodzić. Mamy też las ale też w nim ludzie mieszkają w domkach jednorodzinnych. Muszę faktycznie poszukać jakiś miejsc do spacerowania wyjazdowych.Ja mieszkam przy lesie, więc tam zazwyczaj chodzę, ale jak mi się nudzi to wsiadam w auto i jedziemy w jakieś inne ciekawe miejsce. Może Ty też spróbuj wyjazdowo, bo zimy jeszcze dużo zostało i szkoda truć dzieciula.
Mary2094
O to podobnie mamy. Czasem są pobudki 2 razy, a czasem tak jak wczoraj to co godzinę. A w dzień 3 razy tylko cyc.Spokojnie, mój też pije w nocy mleko.. I to czasem częściej niż w dzień
No u nas długi czas były 2 pobudki w nocy i wtedy cyc.. A teraz chyba znów mu zęby idą bo maruda straszny i w nocy 3-4pobudki i nieraz tylko cyc pomaga.. Dziś np.mleko pił o 7, potem o 16 i jeszcze raz przed snem ok. 20. Ale co przyniesie noc tego nie wie nikt...O to podobnie mamy. Czasem są pobudki 2 razy, a czasem tak jak wczoraj to co godzinę. A w dzień 3 razy tylko cyc.
Mary2094
Noc to jest loteria czasem nie wiem kiedy śpię albo śpię i funkcjonuje jednocześnie, nie wiemNo u nas długi czas były 2 pobudki w nocy i wtedy cyc.. A teraz chyba znów mu zęby idą bo maruda straszny i w nocy 3-4pobudki i nieraz tylko cyc pomaga.. Dziś np.mleko pił o 7, potem o 16 i jeszcze raz przed snem ok. 20. Ale co przyniesie noc tego nie wie nikt...
reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
U nas bez cycka nie pojedzie. Mnie to akurat nie wkurza ani nie przeszkadza. Mała śpi ze mną więc wyciągam, ogłuszam i idę spać dalej. Gorzej jest teraz, bo chyba ma i covid i zęby na wylocie. Biedna ma nawracające 38-38.5 i ciągle płacze, nawet przy jedzeniu. Przy jednej jedynce ma krwiaka.Moja bez mleka w nocy jak się przebudzi to nie zaśnie. Jestem załamana. Mąż może ją tulić, głaskać i bujać, to się i tak przebudzi i chce cycka.