reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U nas bez cycka nie pojedzie. Mnie to akurat nie wkurza ani nie przeszkadza. Mała śpi ze mną więc wyciągam, ogłuszam i idę spać dalej. Gorzej jest teraz, bo chyba ma i covid i zęby na wylocie. Biedna ma nawracające 38-38.5 i ciągle płacze, nawet przy jedzeniu. Przy jednej jedynce ma krwiaka.
biedna😢 a co z tym krwiakiem to trzeba coś zrobić?

rany apropk zębów nie no ja nie wiem jak Wy to robicie ale ja za cholerę nie mogę już mojemu umyć zębów zaciska szczotkę i tyle nie wiem o co kaman potem wypluwa i gada coś do mnie babube co to kurde znaczy🤷‍♀️ poproszę translator bo naprawdę coraz mniej kumam to moje dziecko co on gada🤦‍♀️

reklama
U nas wiecznie jest krzyk po przebudzeniu. Po ograniczeniu bodźców i tak coś jest co czasem nie pozwoli jej super spać. Nie wiem czy to zębolce znowu, bo obskubała zębami emalie z łóżeczka (w jednym miejscu tak zerwała że widać drewno), I wszystko gryzie, mnie i męża też. 🤷‍♀️
Ja też jestem najlepszym gryzakiem dla mojego dziecka...najchetniej gryzie mnie w kolana 🤦‍♀️
etap gryzaka najlepszy , mój najcześciej palce gryzł moje a Mężowi ucho😁 ja mam teraz etap buziaków z ciągnącą się śliną🤪

no poważnie cały żłobek zasłoniete ciemne brązowe żaluzje. Ja wal zostałam wpuszczona tylnym wejściem, nie mogłam sal obejrzeć nawet toalety normalnie tajne przez poufne.
niby jak się podpisze umowę to jest dedykowana priv grupa na face i tam wrzucają zdjęcia z zajęć
kurde ale zdjęcie to tylko moment
To coś tam jest ewidentnie nie halo. Za cholere tam bym dziecka nie posłała, ba jeszcze bym gdzieś to zgłosiła by ktoś im się bliżej przyjrzał.

oj to współczuje też mam nóż na gardle bo muszę wrócić no nie ma opcji.
a ta polityka od września to jak pop..... nachlany facet wymyślił mogę się założyć albo babka, która nie ma dzieci.
no w Wawie to co róg to żłobek albo przedszkole🙄 nawet teraz właśnie czytałam artykuł że wyrastają jak grzyby po deszczu bo to się bardzo opłaca lepiej niż wynajem😡
bardzo popularna też jest opieka dzienna i klubiki (o tych to najwięcej i mam wrażenie, że otwierają je dziewczyny które właśnie zamknęły salony kosmetyczne. Nie urażając nikogo nie wiem jak w niebotycznie sztucznych pazurach jesteś w stanie zmienić hurtem 10 pieluch no nie wiem bez kitu)
I interes oczywiście jest na dzieciakach. Ja się boje ze ludzie nie wiedzą komu oddają dzieci, i nie wiedzą jak są zaopiekowane ich dzieci. Ważne ze gdzieś się dostały i jest ok. Jakbym wiedziała dostała sygnał ze cos jest nie tak u nas ze żłobkiem, to choćby skały srały za przeproszeniem, zostaje w domu i się nią opiekuje. Takie maluchy nie powiedzą nam co jest nie tak przecież.

biedna😢 a co z tym krwiakiem to trzeba coś zrobić?

rany apropk zębów nie no ja nie wiem jak Wy to robicie ale ja za cholerę nie mogę już mojemu umyć zębów zaciska szczotkę i tyle nie wiem o co kaman potem wypluwa i gada coś do mnie babube co to kurde znaczy🤷‍♀️ poproszę translator bo naprawdę coraz mniej kumam to moje dziecko co on gada🤦‍♀️
Babube - mama nie na sucho myj, trochę więcej piany 😂

To coś tam jest ewidentnie nie halo. Za cholere tam bym dziecka nie posłała, ba jeszcze bym gdzieś to zgłosiła by ktoś im się bliżej przyjrzał.
a wez napisałam do tej dziewczyny co mi go polecała i tak zachwalała stwierdziła że mam coś z głową i jasiedzieć siedzieć sobie w domu jak reszta pisiorów to proszę bardzo 🤷🏻‍♀️

ja nie mówię, że się nie da. mam dwa, które biorę pod uwagę na 13 które odwiedziłam więc jak dla mnie to jest masakra🥶
i wierzcie albo nie wiele dyrektorek wal zaskoczone takimi pytaniami. Ta z jednego który biorę pod uwagę stwierdziła, że jest pod miłym wrażeniem bo większość rodziców porostu chce oddać i jeszcze jedzeniem i jak długo mogą zostawiać i ile będą dopłacać się przejmuje więc kopara mi odpadła i zbierałam zęby☹️ bo mnie taka opieka nie interesuje.
Powierzam komuś dziecko i tak chce zobaczyć głupi świstek o niekaralności, potwierdza wykształcenie, porozmawiać z opiekunkami, zweryfikować jak duże rotacje, po jedzenie czy dobry catering, lekcje dodatkowe czy prozaiczne rzeczy jak wózki dostępne na spacer czy jaka temp panuje w pomieszczaniach albo czy filtry są wymieniane do klimy (powinno być na to zaśw) więc być może jestem wymagająca i w rezultacie zostanie mi niania.
Trudno wychodzę z założenia, że dopóki mówić nie umie to raczej nie powie mi co mu jest.
Na 13 wizyt 5 żłobków było z polecenia żal mi tych dzieci....
reszta miała bardzo pozytywne opinie na Facebook czy Google także dla mnie wniosek jest taki że o niczym kompletnie dobre opinie nie świadczą bo jednym zależy na suchym pierniku a innym na pierniku z polewą!

Ciesz się, że znalazłaś dobry i masz to za sobą bo serio stwierdzam, że to ciężki kawałek chleba🤪
Ja mieszkam na tzw. przedmieściach i tu się wszyscy znają (to plusy i minusy), nie da się więc pewnych rzeczy ukryć. Poza tym mam to szczęście, że do nas sprowadzają się ludzie z pasją i dzięki temu można czasami znaleźć perełki.
To, że nie mówi to nie znaczy, że nie poznasz po nim czy mu się podoba. Dobrze, że masz te dwa, choć po takich przygodach można zwatpic. Najbardziej zaskakuje mnie bezceremonialność tej co z tym wiekiem wyskoczyła. Szok. Co do niani, to jakoś póki co wolę żłobek,bo to kontakt z dziećmi i jest pełno zabaw grupowych,np mają zajęcia z aktorami z teatru lalek, do tego są sesje sensoryczne z terapeutą.

Byłyśmy po południu na spacerze. Ja mieszkam na wsi i już mi się koncepcję kończą gdzie chodzić. Mamy też las ale też w nim ludzie mieszkają w domkach jednorodzinnych. Muszę faktycznie poszukać jakiś miejsc do spacerowania wyjazdowych.
Mój znowu zaczyna ryczeć na spacerze. Nie wiem o co chodzi. Dwa dni pod rząd były sanki, pierwszy dzień super, a drugi rozdrażnienie. Czasami czuję się taka zmęczona, bo nie mam żadnej pomocy, tylko mąż wieczorem, a i tak ja muszę być w pobliżu.

reklama
No niektórzy to wszystko sprowadzają do polityki:oops:
Nie wiedziałam , że pisiory tylko w domu siedzą🤣
A ta laska to ma chyba coś z głową w takim razie....🤬
ludzie teraz jak mam dziecko to potrafią 500 zł wypomnieć, że oo tylko siedzi w domu i nic nie robi ahh szkoda gadać ja to się z tego śmieje bo co tu robić płakać na kretynów nie będę a pisor jeszcze mi nie urósł więc przejmować się też nie będę 😈

Do góry