reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja Nela tak samo codziennie na śniadanie je chleb z masłem, różnorodnie, raz z serkiem białym, raz z serkiem z ziołami (oczywiście troszeczkę tego jest). Ostatnio kupiłam dla niej parówki z 100% mięsa z kurczaka to bardzo jej smakowało. Tak wiem wiem, że parówki to świństwo, ale patrzę na skład czytałam dużo o tym i te dziecięce niektóre są dużo gorsze. A mi zależało by było 100% mięsa.
Dawała któraś już parówkę swoim?
U nas problem taki, że Neka nie chce jeść kaszek ani nic innego na śniadanie. Pomidora wypluwa, ogórek wypluwa ( nawet jak daje do ręki), jajko trochę zjadła i nie chciała, sera żółtego nie chce. Jedynie co lubi to szynkę, ale nie chce Muszę spróbować jajecznicy jej dać, albo zrobić jakies placuszki czy omleta.
A Wy co podajecie dzieciom na śniadanie?

Co do prezentów na dzień dziadków to też nie mam pomysłu. Na Święta dostali dziadkowie kalendarz z zdjęciem i zdjęcia w ramce.
Parówek nie daję jeszcze. Po przebudzeniu młody zawsze wypija butlę mleka, potem zjada kasze- owsianka, manna lub jaglana, następnie jest obiadek, na podwieczorek albo chlebek albo jajeczniczka i tu planuję jakieś placuszki wprowadzać i przed snem butla z mlekiem. Niedługo chcę to trochę pozamieniać i na śniadanie podać kanapeczki jakieś np. z twarożkiem....

reklama
Uff dobrze , że nie jesteśmy same z tym mlekiem w nocy..tylko różnica taka że Wasze na cycusiu a moja na butelce i chyba jedyna już została jedząc w nocy:oops:

Kurczę muszę kiedyś spróbować...tylko znając mnie to pewnie będzie miała już z 2 latka 🤣
Spokojnie, mój też pije w nocy mleko.. I to czasem częściej niż w dzień 🤦‍♀️

No właśnie sama już nie wiem z jednej strony M ma rację ale z drugiej mam tak jak @czajo już wymyśliłam jaki tort, dekoracje itd chcę małemu zrobić ten roczek😝 ahhh 💔
Ja bym zrobiła roczek na Twoim miejscu, bo widać, że chcesz a się zastanawiasz 😜
Roczek, pierwsze urodzinki są tylko raz w życiu i dla Ciebie to będzie duża pamiątka i dla Twojego syna za kilka lat też będzie pamiątka w postaci zdjęć 😉

Ja mieszkam przy lesie, więc tam zazwyczaj chodzę, ale jak mi się nudzi to wsiadam w auto i jedziemy w jakieś inne ciekawe miejsce. Może Ty też spróbuj wyjazdowo, bo zimy jeszcze dużo zostało i szkoda truć dzieciula.
Byłyśmy po południu na spacerze. Ja mieszkam na wsi i już mi się koncepcję kończą gdzie chodzić. Mamy też las ale też w nim ludzie mieszkają w domkach jednorodzinnych. Muszę faktycznie poszukać jakiś miejsc do spacerowania wyjazdowych.

O to podobnie mamy. Czasem są pobudki 2 razy, a czasem tak jak wczoraj to co godzinę. A w dzień 3 razy tylko cyc.
No u nas długi czas były 2 pobudki w nocy i wtedy cyc.. A teraz chyba znów mu zęby idą bo maruda straszny i w nocy 3-4pobudki i nieraz tylko cyc pomaga.. Dziś np.mleko pił o 7, potem o 16 i jeszcze raz przed snem ok. 20. Ale co przyniesie noc tego nie wie nikt... 🤷‍♀️

No u nas długi czas były 2 pobudki w nocy i wtedy cyc.. A teraz chyba znów mu zęby idą bo maruda straszny i w nocy 3-4pobudki i nieraz tylko cyc pomaga.. Dziś np.mleko pił o 7, potem o 16 i jeszcze raz przed snem ok. 20. Ale co przyniesie noc tego nie wie nikt... 🤷‍♀️
Noc to jest loteria 😂😂😂 czasem nie wiem kiedy śpię 😂 albo śpię i funkcjonuje jednocześnie, nie wiem 😂

reklama
Moja bez mleka w nocy jak się przebudzi to nie zaśnie. Jestem załamana. Mąż może ją tulić, głaskać i bujać, to się i tak przebudzi i chce cycka.
U nas bez cycka nie pojedzie. Mnie to akurat nie wkurza ani nie przeszkadza. Mała śpi ze mną więc wyciągam, ogłuszam i idę spać dalej. Gorzej jest teraz, bo chyba ma i covid i zęby na wylocie. Biedna ma nawracające 38-38.5 i ciągle płacze, nawet przy jedzeniu. Przy jednej jedynce ma krwiaka.

Do góry