reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Polecam 😂 ja sobie garderobę zrobiłam co prawda bez drzwi ale jestem mega zadowolona 👍
Jak mi rzucili wycenę z Komandor 35 tys to stwierdziłam, że jak z Ikei się za parę lat rozleci to kupię nową 😂
Rodzice mają właśnie w sypialni też całą ścianę zabudowanym białym Paxem który pasuje im do seri mebli Hemnes, I też widzę że świetnie im się one spisują.
I chyba wyjdzie na to że będę brać meble do sypialni w całości w Ikei.

reklama
A z ciekawości, dużo mebli masz i ile wyszła kuchnia? (Może być ze sprzętem albo bez, o ile możesz powiedzieć).

Zastanawiam się czy i ile przepłacam za moją. Moja mama za malutką kuchnie w Castoramie zapłaciła 7 tysięcy plus sprzęt, ja mam dużą kuchnię i nietypową, a zabudowę robię do sufitu, na 2,8 metra, bo mamy wysoko, w tym będą dwa słupki, w sumie płacę 18 tysięcy z montażem, a gościu montuje też cały sprzęt AGD i zlew w cenie. AGD mnie wyszło 5 tysięcy z suszarką, nie mam mikrofali, bo mi do szczęścia nie jest potrzebna i lodówki nie brałam, bo mam. I jak tak porównuję ile zapłaciła to wydaje mi się, że nie jest źle. Kumpela w Ikei zamawiała też i zapłaciła 12 tysięcy plus AGD, a ma mniejszą kuchnię niż moja.
Nie no to znacznie więcej zapłacimy bo wyszło 18700 z agd, bez wyszło by trochę ponad 13, będziemy mieć na dwóch ścianach meble i fakt zażyczyłam sobie aby były szafki górne były metrowe ponieważ nie chce mieć pustych przestrzeni. Chcieliśmy z mężem mieć kuchnie w literę L, ale nie możemy zmienić przyłączy. Cena mebli już jest po podwyżce. Teściowie też robią kuchnie ale u stolarza i bez agd będą płacić 17tys.
Za montaż będziemy płacić jeszcze więc pewnie zamkniemy się powyżej 20 tyś. A jeżeli chodzi o wymiary kuchni to mamy 2×4metra, ale też dość wysoka jest bo na 2,5m

Ostatnia edycja:
Super są te klocki 👍😜 u nas już się znudziły 😒 ma je od urodzenia tylko mamy inne kolory np. Zamiast tego fioletu zielony
Ja mojemu dokupiłam jeszcze te https://allegro.pl/oferta/smily-wieza-z-klockow-kostki-sensoryczne-zwierzaki-9679940377
Naprawdę sporo się nimi bawił. Uważałam że te Smily są gorsze bo się nie wciskają a prawda jest taka że nimi najpierw się bawił 😂
Mój z zabawek to samochody teraz lubi puszczać, klocki i sorter reszta może nie istnieć 🙄
Już tęsknię jak był malutki 😭
Ostatnio oglądałam filmiki jak Anastazja miała 3 miesiące, jak zaczęła się dopiero obracać, jaka byłam dumna że tak sprawnie jej to idzie. Teraz wszystko jej idzie tak sprawnie, że ciągle tylko chodzę i powtarzam - "nie bierz tego do buzi!", "nie zaglądaj tutaj!", "to nie jest dla dzieci!" 😂😂😂 Plus od 4 dni coś mi weszło w plecy i nie mogę się schylać, więc bardzo jest sympatycznie😂 jak młodą odkładam do łóżeczka to stękam jak stara baba 😂😂

Nie no to znacznie więcej zapłacimy bo wyszło 18700 z agd, bez wyszło by trochę ponad 13, będziemy mieć na dwóch ścianach meble i fakt zażyczyłam sobie aby były szafki górne były metrowe ponieważ nie chce mieć pustych przestrzeni. Chcieliśmy z mężem mieć kuchnie w literę L, ale nie możemy zmienić przyłączy. Cena mebli już jest po podwyżce. Teściowie też robią kuchnie ale u stolarza i bez agd będą płacić 17tys.
Za montaż będziemy płacić jeszcze więc pewnie zamkniemy się powyżej 20 tyś. A jeżeli chodzi o wymiary kuchni to mamy 2×4metra, ale też dość wysoka jest bo na 2,5m
My mamy 4,5x2,9 metra i właśnie idziemy w L, bo przy remoncie wymieniamy cały wod-kan i możemy sobie przyłącza zrobić jak chcemy, więc będą pod oknem i tam będzie zlew. Jakbym policzyła lodówkę to kuchnia z agd wychodzi mi 23,5 tysiąca. Powiem, że porównywalnie więc odetchnęłam z ulgą. Mi robi mąż mojej kumpeli, wszystko już zamówione wcześniej, żeby po starej cenie było, teraz już bym miała 10% drożej, tylko blaty domawiał dzisiaj, bo zapomniałam wybrać i teraz przez kompa wybierałam bo przecież nie pojadę próbników obejrzeć 🙈🙈 W sumie i tak stanęło dokładnie na tym, co wstępnie rozmawialiśmy (tylko jak ja się z czarnym blatem odnajdę 🤣). A mój salon wygląda jak magazyn, bo wszystko tam stoi, łącznie z suszarką prawie na środku (bo używam cały czas 🤣)

My mamy 4,5x2,9 metra i właśnie idziemy w L, bo przy remoncie wymieniamy cały wod-kan i możemy sobie przyłącza zrobić jak chcemy, więc będą pod oknem i tam będzie zlew. Jakbym policzyła lodówkę to kuchnia z agd wychodzi mi 23,5 tysiąca. Powiem, że porównywalnie więc odetchnęłam z ulgą. Mi robi mąż mojej kumpeli, wszystko już zamówione wcześniej, żeby po starej cenie było, teraz już bym miała 10% drożej, tylko blaty domawiał dzisiaj, bo zapomniałam wybrać i teraz przez kompa wybierałam bo przecież nie pojadę próbników obejrzeć 🙈🙈 W sumie i tak stanęło dokładnie na tym, co wstępnie rozmawialiśmy (tylko jak ja się z czarnym blatem odnajdę 🤣). A mój salon wygląda jak magazyn, bo wszystko tam stoi, łącznie z suszarką prawie na środku (bo używam cały czas 🤣)

Możesz suszyć pranie i bawić się z dziećmi nie wychodząc z pokoju 😃

Nasza sypialnia ma 25 metrów, jest szafa, łóżeczko, wszystkie zabawki (Marcysi, Dobrusia swoje przynajmniej rano ma u siebie w pokoju), mata, komputer z TV (robi za monitor do oglądania filmów), więc to tu siedzimy 😜
Twoja sypialnia to 70% mojego metrażu mieszkania (mam 36 metrów 😂). Czekam na wyprowadzkę bo już potykam się o te wszystkie rzeczy które tu mamy 😂

Twoja sypialnia to 70% mojego metrażu mieszkania (mam 36 metrów 😂). Czekam na wyprowadzkę bo już potykam się o te wszystkie rzeczy które tu mamy 😂
A no udało nam się kupić spore mieszkanie za niewielką cenę (155 tysięcy, 102 metry) 9 lat temu, ale władowaliśmy już ze 120 tysięcy i teraz kolejne 50, końca nie widać 😰

A no udało nam się kupić spore mieszkanie za niewielką cenę (155 tysięcy, 102 metry) 9 lat temu, ale władowaliśmy już ze 120 tysięcy i teraz kolejne 50, końca nie widać 😰
To i tak mniej wyjdzie wam ten remont niż byście mieli kupić obecnie mieszkanie lub dom. Znajomi kupowali mieszkanie 5 lat temu za 140tys. Obecnie jakby mieli kupić to by lekko musieli zapłacić ok 300tys za nie. I to w naszej małej miejscowości.

reklama
Dziewczyny, Melania przegina. Małpka z niej się zrobiła, malpka- przyklejka.
Czy któraś tak też ma? No ruszyć się bez niej nie mogę 😅 Liczę, że to chwilowe.
Tu pomaga obierac ziemniaka.

Doświadczyliśmy braków towarowych na rynku.
Chcieliśmy kupić drugie krzesełko do karmienia. W IKEI są tylko siedziska i tacki.
Już od początku grudnia tak jest. Podobno dostawa nóżek będzie w lutym. Pan zasugerował, aby kupić to siedzisko, bo może w lutym tych siedzisk nie będzie.
I w Gdańsku i w Bydgoszczy taka sytuacja.

Oj, OLX zwiększy obroty 😐

Załączniki

• 20220106_131725.jpg
    20220106_131725.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 68
Do góry