reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No tak, zapomniałam o Tobie, że Ty też KP jak najdłużej 😍 Ja też bym chciała tyle ile mała będzie potrzebowała i po Twoich słowach, że dziecko samo się dostosowuje i pije rano i wieczorem i w nocy, to mnie to podniosło na duchu 🤗

Kurcze, fajnie pojemna ta łupina, gdybym wiedziała wcześniej to bym kupiła, bo widać na zdj, że jest pojemna.
Maluchy się same dostosowują 😁 pamiętam, że kiedyś pisałaś, że chcesz karmić tylko do roku (nie, że to krótko, absolutnie). A ja jestem team dkp i nie planuję na razie nic 😆🙈🤭 jak będę miała dość, to wtedy będę odstawiać, pewnie koło 3 lat. PS: Rzeczywiście przy ząbkach maluchy trochę gryzą, ale w końcu przestają i nawet przy komplecie ząbki nie przeszkadzają.

Co do łupiny, to nauczona doświadczeniem, że moje baby duże rosły, chciałam coś, co posłuży długo i tak w sklepie rozmawiałam, polecili mi Pixela właśnie w 8 gwiazdkach u nas. Tylko nie spodziewałam się, że młoda będzie jednak z tych raczej dzieci przeciętnych lub z niższych centyli, a obie starsze to zarówno ze wzrostem jak i wagą okolice 90 centyla i wyżej były 🤣🤣
Ale to pozytywnie, bo kolejny fotelik jeździ z Dobrusią, a też chcę, żeby tyłem jeździła ile się da. No i jeszcze nie muszę następnego dla niej kupować 🙈🙈
Deogo kosztuje Cię satysfakcja z tego , że to nie Wy przyczyniacie się do powstawania smogu w okolicy.

U nas w bloku mamy zwrot za ogrzewanie rocznie ok. 1000zł.
Ale w czynszu nadrabiamy wszystkie Wasze, mieszkańców domków, wydatki.

I zawsze się zastanawiam, kto mieszka taniej Ci w blokach, czy Ci w domkach 🤔
My zużywamy prawie tonę peletu miesięcznie. Tona dobrego peletu, w dobrej cenie dla nas w tej chwili prawie 1200 kosztuje. A kupujemy porządny, bukowy, można też ze słomy za 750 czy 800, ale ma znacznie mniejszą wydajność cieplną i robią się co i rusz spieki, więc trzeba czyścić piec i może się ot tak wyłączyć, bo przez spieki nie ma możliwości dostawania się peletu do pieca. No i zużycie jest jeszcze większe. Nie pozostaje nam nic innego niż docieplenie dookoła mieszkania, bo inaczej z torbami pójdziemy (mieszkamy w starym poniemieckim budynku na parterze).

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy po inhalacjach za każdym razem myjecie maseczke itd, a raczej czy wyparzanie to wszystko? Bo robię Nastce inhalacje bo znów w nocy rzęźi a lekarz nam polecił robić bo Anastazja ma nieżyt spowodowany powietrzem w mieszkaniu (mam zazwyczaj to samo w okresie grzewczym, pomimo że mamy nawilżacz)
Ps. Moje dziecko jest dziwne, lubi inhalacje 🙄

Dziewczyny mam pytanie. Czy po inhalacjach za każdym razem myjecie maseczke itd, a raczej czy wyparzanie to wszystko? Bo robię Nastce inhalacje bo znów w nocy rzęźi a lekarz nam polecił robić bo Anastazja ma nieżyt spowodowany powietrzem w mieszkaniu (mam zazwyczaj to samo w okresie grzewczym, pomimo że mamy nawilżacz)
Ps. Moje dziecko jest dziwne, lubi inhalacje 🙄
Po leku to myłam, po soli nie zawsze. Wyparzylam raz teraz przed kolejnym użyciem. Nie chce mieć już większego alergika niż mam przez to ciągle wyparzanie sterylizowanie tak ogólnie mówię o wszystkim 😉

Po leku to myłam, po soli nie zawsze. Wyparzylam raz teraz przed kolejnym użyciem. Nie chce mieć już większego alergika niż mam przez to ciągle wyparzanie sterylizowanie tak ogólnie mówię o wszystkim 😉
No właśnie robimy z soli inhalacje, i myje po każdym użyciu a wyparzam już po ostatnim na koniec dnia i nie wiem czy dobrze robię.

Prosta sprawa-Mikołaj istnieje tylko dla tych osób i przychodzi tylko do tych, którzy w niego wierzą. Do niedowiarków nie przychodzi, bo szkoda mu czasu. Dorośli którzy w niego wierzą też dostają prezenty 😁
Nie no ona już wie że to rodzice kupili prezenty bo widziała jak tata zamawiał na internecie i Pan kurier przyniósł 😂a w szkole mówili że ona głupia jest ze wierzy bo nikogo takiego nie ma 😟
ja powiedziałam, że gdzieś tam jest taki ktoś i taka wioska i my nie widzieliśmy ale był sobie człowiek który tam był i Mikołaj poprosił go aby przekazał wszystkim rodzicom żeby mu pomogli bo on już stary i nie daje rady a kocha wszystkie dzieci na całym świecie....... I tutaj cisza...a za chwilę to czemu rodzice też dostają prezenty?😏 (skąd 7 latka takie pytania szczegółowe 🤷🏻‍♀️
Bo Mikołaj obiecał że wszystko Rodzicom i innym pomocnikom wynagrodzi że mu pomagają oby tylko tego dnia dzieci były szczęśliwe 😍
...cisza...no to się wydaje sensowne czyli jest ale rodzice go wyręczają bo już jest stary
A ja Tak
To gdzie on teraz jest w domu opieki?😂
Nie no u siebie na biegunie
Kiedyś tam pojadę, mamo mówiłam żeby z zadzwonić do cioci ona wie wszytsko 😂😂😂
Ja nie wiem dlaczego ona to kupiła najgorsze tłumaczenie a świecie 😂chciałam już powiedzieć że nie ma go ale dostałam sms od brata że mam obstawać że jest!
Ahh masakra nie lubię dzieci okłamywać🙃

Deogo kosztuje Cię satysfakcja z tego , że to nie Wy przyczyniacie się do powstawania smogu w okolicy.

U nas w bloku mamy zwrot za ogrzewanie rocznie ok. 1000zł.
Ale w czynszu nadrabiamy wszystkie Wasze, mieszkańców domków, wydatki.

I zawsze się zastanawiam, kto mieszka taniej Ci w blokach, czy Ci w domkach 🤔
Rany skąd ten zwrot nigdy nie miałam zwrotu 😱

od wczoraj moje dziecię zasypia tylko na rękach jak jesteśmy blisko nie ma znaczenia czy u mnie czy Męża..
Myślicie ze może się przyzwyczaić do takiego zasypiania?Czy może to chwilowe?
Odkładam go do łóżka po 5-10 min ale zasypia na rękach no w łóżku tak jak od początku za sypialnie chce a już na plecach to koszmar🥶 no przecież nie będę dziecka krępować 🙄 może to tylko taki okres? Któraś tak miała wcześniej ze starszymi albo ma?

reklama
Nie no ona już wie że to rodzice kupili prezenty bo widziała jak tata zamawiał na internecie i Pan kurier przyniósł 😂a w szkole mówili że ona głupia jest ze wierzy bo nikogo takiego nie ma 😟
ja powiedziałam, że gdzieś tam jest taki ktoś i taka wioska i my nie widzieliśmy ale był sobie człowiek który tam był i Mikołaj poprosił go aby przekazał wszystkim rodzicom żeby mu pomogli bo on już stary i nie daje rady a kocha wszystkie dzieci na całym świecie....... I tutaj cisza...a za chwilę to czemu rodzice też dostają prezenty?😏 (skąd 7 latka takie pytania szczegółowe 🤷🏻‍♀️
Bo Mikołaj obiecał że wszystko Rodzicom i innym pomocnikom wynagrodzi że mu pomagają oby tylko tego dnia dzieci były szczęśliwe 😍
...cisza...no to się wydaje sensowne czyli jest ale rodzice go wyręczają bo już jest stary
A ja Tak
To gdzie on teraz jest w domu opieki?😂
Nie no u siebie na biegunie
Kiedyś tam pojadę, mamo mówiłam żeby z zadzwonić do cioci ona wie wszytsko 😂😂😂
Ja nie wiem dlaczego ona to kupiła najgorsze tłumaczenie a świecie 😂chciałam już powiedzieć że nie ma go ale dostałam sms od brata że mam obstawać że jest!
Ahh masakra nie lubię dzieci okłamywać🙃

Z jednej strony w szkole może stać się pośmiewiskiem, bo dzieciaki są teraz okrutne i ją w 5 sekund w szkole wyjaśnią. Wiem co mówię.

Do góry