reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja myślę, że to chwilowe...po prostu teraz ma etap , że chce czuć bliskość jeszcze bardziej...myślę , że to minie...ale wiesz ja mam jedno dziecko i to młodsze:)

Szalona kobieto...cudne...:)
Myślę, że jak wstał to był zachwycony:)Ja bym była...
🤣

Biedne psisko...to tak jak z dzieckiem nie powie co go boli...mam nadzieję, że już lepiej...ściskam🤗
Pies i mąż odsypiają bo mąż miał warte przy psie, bo makabrycznie wymiotowała. Zastanawiamy się czego się najadła że tak się źle poczuła.

reklama
Nie nie, ja nie pisałam , że tylko do roku, pisałam, że na pewno chce do roku karmić, ale po roku będę zmuszona odstawiać powoli, bo idę do pracy a nie widziałam jak się za to wziąć i od czego zacząć 😁 No ale idąc za Tobą z wiarą, że da się pracować i karmić i dziecko na tym nie cierpi to nie bede odstawiała, jedynie dążyła do tego by jadła więcej stałych posiłków i karmień było mniej. A, że wracam do pracy na razie tylko na pół etatu, to myślę, że mała wytrzyma te 4-5h bez cycka 🤗
Na pewno wytrzyma! Dobrusia wytrzymywała 9-10 godzin! Ja wróciłam na pełny etat. Oczywiście pierwsza rzecz po powrocie do domu, to cycy. Niezależnie od wszystkiego. Przez pierwszy miesiąc wisiała, ale potem tylko wypiła i już było ok. Przyzwyczaiła się. Ja byłam w podobnym stanie co Ty, jak myślałam o końcu karmienia. Ogólnie to wpadałam prawie w panikę 🤣🤣 a okazało się, że było wszystko ok.

Nie nie, ja nie pisałam , że tylko do roku, pisałam, że na pewno chce do roku karmić, ale po roku będę zmuszona odstawiać powoli, bo idę do pracy a nie widziałam jak się za to wziąć i od czego zacząć 😁 No ale idąc za Tobą z wiarą, że da się pracować i karmić i dziecko na tym nie cierpi to nie bede odstawiała, jedynie dążyła do tego by jadła więcej stałych posiłków i karmień było mniej. A, że wracam do pracy na razie tylko na pół etatu, to myślę, że mała wytrzyma te 4-5h bez cycka 🤗
Myślę że te 4-5 godzin to bez problemu ☺️mój mały głodomor i cyckoholik teraz piję co 4-5 godzin i jest luzzz.. Ja też wracam do pracy po macierzyńskim z tym, że Jasiek będzie musiał wtedy dłużej wytrzymać bez cyca..

A tak wogole to któraś z Was zostaje na wychowawczym ? Bo ja mam taki zamiar😁już wstępnie powiedziałam w pracy bo co się pojawiłam to było pytanie od szefostwa kiedy wracam i tak już od maja😬a jestem tam często wiec już męczące były te pytania😉

Na pewno wytrzyma! Dobrusia wytrzymywała 9-10 godzin! Ja wróciłam na pełny etat. Oczywiście pierwsza rzecz po powrocie do domu, to cycy. Niezależnie od wszystkiego. Przez pierwszy miesiąc wisiała, ale potem tylko wypiła i już było ok. Przyzwyczaiła się. Ja byłam w podobnym stanie co Ty, jak myślałam o końcu karmienia. Ogólnie to wpadałam prawie w panikę 🤣🤣 a okazało się, że było wszystko ok.
Hah, to super 😄 Mam nadzieję, że z Nelą też będzie tak łatwo 😁

Myślę że te 4-5 godzin to bez problemu ☺️mój mały głodomor i cyckoholik teraz piję co 4-5 godzin i jest luzzz.. Ja też wracam do pracy po macierzyńskim z tym, że Jasiek będzie musiał wtedy dłużej wytrzymać bez cyca..
O to długo wytrzymuje bez cycka. Ja to mam tak, że jak Nela nie pije cycka 2 h ( ale w tym czasie zje obiad) to już idę ja karmić, bo jestem przekonana, że jest głodna 🤣
Wgl mi się wydaje, że ona 1-1,5 h bez jedzenia jest już bardzo głodna i muszę ją iść przystawić ( ale to tylko moje myśli, nie że ona faktycznie jest głodna) 🤣

O to długo wytrzymuje bez cycka. Ja to mam tak, że jak Nela nie pije cycka 2 h ( ale w tym czasie zje obiad) to już idę ja karmić, bo jestem przekonana, że jest głodna 🤣
Wgl mi się wydaje, że ona 1-1,5 h bez jedzenia jest już bardzo głodna i muszę ją iść przystawić ( ale to tylko moje myśli, nie że ona faktycznie jest głodna) 🤣
U nas za to powoli mamy 3-4 posiłki stałe i mleka już też jest w dzień mniej. Karmie z przerwą tak max 3h

reklama
Do góry