karoo-kp
Mama Jagodzianki
Maluchy się same dostosowują pamiętam, że kiedyś pisałaś, że chcesz karmić tylko do roku (nie, że to krótko, absolutnie). A ja jestem team dkp i nie planuję na razie nic jak będę miała dość, to wtedy będę odstawiać, pewnie koło 3 lat. PS: Rzeczywiście przy ząbkach maluchy trochę gryzą, ale w końcu przestają i nawet przy komplecie ząbki nie przeszkadzają.No tak, zapomniałam o Tobie, że Ty też KP jak najdłużej Ja też bym chciała tyle ile mała będzie potrzebowała i po Twoich słowach, że dziecko samo się dostosowuje i pije rano i wieczorem i w nocy, to mnie to podniosło na duchu
Kurcze, fajnie pojemna ta łupina, gdybym wiedziała wcześniej to bym kupiła, bo widać na zdj, że jest pojemna.
Co do łupiny, to nauczona doświadczeniem, że moje baby duże rosły, chciałam coś, co posłuży długo i tak w sklepie rozmawiałam, polecili mi Pixela właśnie w 8 gwiazdkach u nas. Tylko nie spodziewałam się, że młoda będzie jednak z tych raczej dzieci przeciętnych lub z niższych centyli, a obie starsze to zarówno ze wzrostem jak i wagą okolice 90 centyla i wyżej były
Ale to pozytywnie, bo kolejny fotelik jeździ z Dobrusią, a też chcę, żeby tyłem jeździła ile się da. No i jeszcze nie muszę następnego dla niej kupować
My zużywamy prawie tonę peletu miesięcznie. Tona dobrego peletu, w dobrej cenie dla nas w tej chwili prawie 1200 kosztuje. A kupujemy porządny, bukowy, można też ze słomy za 750 czy 800, ale ma znacznie mniejszą wydajność cieplną i robią się co i rusz spieki, więc trzeba czyścić piec i może się ot tak wyłączyć, bo przez spieki nie ma możliwości dostawania się peletu do pieca. No i zużycie jest jeszcze większe. Nie pozostaje nam nic innego niż docieplenie dookoła mieszkania, bo inaczej z torbami pójdziemy (mieszkamy w starym poniemieckim budynku na parterze).Deogo kosztuje Cię satysfakcja z tego , że to nie Wy przyczyniacie się do powstawania smogu w okolicy.
U nas w bloku mamy zwrot za ogrzewanie rocznie ok. 1000zł.
Ale w czynszu nadrabiamy wszystkie Wasze, mieszkańców domków, wydatki.
I zawsze się zastanawiam, kto mieszka taniej Ci w blokach, czy Ci w domkach