Maluchy się same dostosowują
pamiętam, że kiedyś pisałaś, że chcesz karmić tylko do roku (nie, że to krótko, absolutnie). A ja jestem team dkp i nie planuję na razie nic
jak będę miała dość, to wtedy będę odstawiać, pewnie koło 3 lat. PS: Rzeczywiście przy ząbkach maluchy trochę gryzą, ale w końcu przestają i nawet przy komplecie ząbki nie przeszkadzają.
Co do łupiny, to nauczona doświadczeniem, że moje baby duże rosły, chciałam coś, co posłuży długo i tak w sklepie rozmawiałam, polecili mi Pixela właśnie w 8 gwiazdkach u nas. Tylko nie spodziewałam się, że młoda będzie jednak z tych raczej dzieci przeciętnych lub z niższych centyli, a obie starsze to zarówno ze wzrostem jak i wagą okolice 90 centyla i wyżej były
Ale to pozytywnie, bo kolejny fotelik jeździ z Dobrusią, a też chcę, żeby tyłem jeździła ile się da. No i jeszcze nie muszę następnego dla niej kupować
My zużywamy prawie tonę peletu miesięcznie. Tona dobrego peletu, w dobrej cenie dla nas w tej chwili prawie 1200 kosztuje. A kupujemy porządny, bukowy, można też ze słomy za 750 czy 800, ale ma znacznie mniejszą wydajność cieplną i robią się co i rusz spieki, więc trzeba czyścić piec i może się ot tak wyłączyć, bo przez spieki nie ma możliwości dostawania się peletu do pieca. No i zużycie jest jeszcze większe. Nie pozostaje nam nic innego niż docieplenie dookoła mieszkania, bo inaczej z torbami pójdziemy (mieszkamy w starym poniemieckim budynku na parterze).