reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Czy jest ktoś kto jeszcze nie wymienił łupiny na fotelik?
My dopiero dzisiaj kupiliśmy nowy fotelik, bo w łupinie już miała mało miejsca. Kupiliśmy Joie Spine 360, z tego co pamiętam to @Mary2094 też ma taki. Teraz to ma luksus w nim 😅
My wciąż w łupinie, nie widzę potrzeby kupna nowego, mamy Avionaut Pixel.
MamM to "nokautuje cycem" też pamiętam :D

reklama
Kurde sama bym taki obiad wszamała:)
Kiedy Wy to gotujecie to ja nie wiem🤔
wkładam go do krzesełka je kaszkę pierwsza część,
potem wkładam do krzesełka pije mleko druga część,
itd
tylko w nocy karmię butlą w sensie ok 20 i 23 no i nad ranem g. 5-6 zależy a tak sam pije
i on strasznie uwielbia jak para leci i wyciąg chodzi albo piekarnik wtedy się drze i śmieje😂

a tak wgl jak któraś ma Lidla to polecam makaron one są takie duże, że mieszczą się w ręce jak chrupek
jest napisane gotować 9-11 min ale ja gotuje 18 min i bez soli
może się któraś skusi😜
Zrzut ekranu 2021-12-17 o 22.17.15.png

wkładam go do krzesełka je kaszkę pierwsza część,
potem wkładam do krzesełka pije mleko druga część,
itd
tylko w nocy karmię butlą w sensie ok 20 i 23 no i nad ranem g. 5-6 zależy a tak sam pije
i on strasznie uwielbia jak para leci i wyciąg chodzi albo piekarnik wtedy się drze i śmieje😂
Moja w krzesełku wysiedzi tyle ile czasu zajmuje jej jedzenie a później się awanturuje jak fiks:oops:
A że karmię łyżeczką to nie mam wolnego czasu na zrobienie cokolwiek innego🤣

Kurde jak czytam ,że gaz 54% w górę to w przyszłym roku chyba w zimnie będziemy siedzieć..:oops:
I jak ludzie mają się przestawić z węgla itp na ogrzewanie gazowe jak ceny będą takie że masakra!!!
Pojebało ich wszystkich tam...

My mamy dwa auta i w jednym jeszcze łupina, Melania się w niej jakoś mieści, co prawda w samej bluzeczce, ale tak, na krótkich odcinkach daje radę.
No Nela w bluzeczce też by się spokojnie mieściła, ale jak już ma ciepła bluzę a pod tym sweter to już jej ciasno i nie miała jak rękami ruszać.

Przecież to Ty @karoo-kp zrobiłaś na forum modę na te buciki z wełny merino...pierwsza podsunęłaś informację o takich cudeńkach:)
Ano może 🙈🙈
Ale Vanes rzuciła linki do tych cud, ja kupuję rzeczy z wełenki z odzysku - laski skupują sweterki merino i z nich cuda szyją. Jak nie zapomnę, to jutro Wam wrzucę zdjęcie naszego kombiaka 😉
Doskonale Cię rozumiem, miała 2 tygodnie temu taki tydzień w nicy, że cała noc na jednym boku a małą ciągle na cycku, rano to aż mi się płakać chciało z bólu kręgosłupa i klatki 😜
Czy ja jestem tutaj jedyna, która nie chce kończyć KP i będzie bardziej mi brakowało kp niż dziecku? 🙈 No ja te momenty karmienia tak uwielbiam, zawsze się na nią patrzę jak przymyka oczka i pije to mleczko jak największy rarytas 😍🥺 baaaardzo ciężko będzie mi się pogodzić z tym, że za rok już tego nie będzie.
Nie planuję końca karmienia w najbliższym czasie. Na 99% za rok będę jeszcze karmiła. Praca w tym w ogóle nie przeszkadza 😉
No to w niedzielę może uda się ulepić jakieś pierogi...zwołałam posiłki i będziemy jechać na 4 pary rąk:)
I teraz pytanie do @karoo-kp bo chce użyć w końcu thm bo się kurzy tylko i zrobić to ciasto na pierogi....na ile sztuk mniej więcej wystarcza tego ciasta z przepisu powyżej?
Bo nie wiem w ile mąki się zaopatrzyć:)
Kurde, nie wiem 🙈 z 40-50 może? Może więcej? Zrobiłyśmy 130 uszek i 350 pierogów (w zaokrągleniu) z 5 kg mąki, z tego było też na podsypywanie.

Czy jest ktoś kto jeszcze nie wymienił łupiny na fotelik?
My dopiero dzisiaj kupiliśmy nowy fotelik, bo w łupinie już miała mało miejsca. Kupiliśmy Joie Spine 360, z tego co pamiętam to @Mary2094 też ma taki. Teraz to ma luksus w nim 😅
Ja i nie zapowiada się jeszcze długo. Mam Avionaut Pixel i młoda ma w nim kupę miejsca. Nie przewożę jej w żadnych bluzach czy kombiakach. Tylko wyjęłam boczne wkładki i jedną spod pupy. Myślę, że z pół roku jeszcze pojeździ w tym foteliku.
ja miałam dzisiaj jazdę na całego zawsze w południe spacer na zew w śpiworku 2 min i śpi 1h czasem więcej.
dzisiaj coraz pierwszy nie spał nic, rękawiczki i czapkę co chwilę ściągał, śpiworek dwa razy mu opuszczałam tylko na nogi myślałam może za gorąco...
e tam wrony latały kra kra śmiech przestały drzewa się bujały śmiech (w sumie u nas trochę dzisiaj wiało)
przechodziliśmy koło szkoły dzieci wyszły ok 14 w czapkach mikołaja a niektóre z maskami twarzy mikołaja (nie wiem o co kaman 🤷‍♀️) ale mały jak ich zobaczył śmiech
mówię kurde jeszcze nie śpi skręciłam w uliczkę do parku cisza spokój uśnie a co Wy ryk i płacz naprzemiennie mówię może kupa, sprawdzam nic
mówię dobra pobujam przejdzie mu nadal ryk i płacz przechodzą ludzie coś pod nosem komentują patrzą na mnie wyrodnym wzrokiem mówię no nie zawracam nadal ryk i płacz
przechodzimy jakieś maleństwo obudziliśmy przeszłam szybko w inną uliczkę ale mina matki nietęga😤
i tak ryk i płacz aż do osiedla wchodzę słyszy tylko proszę wejść drzwi otwarte i cisza a potem śmiech w garażu bo znaki drogowe, w windzie bo światełka a ja upocona, wk....pierwszy raz taka sytuacja jakaś sąsiadka jechała windą i chyba widziała moje podenerwowanie bo mówi z nastolatkami jest jeszcze gorzej a ja tylko warknęłam nie chce nawet wiedzieć....🤨
a w domu okazało się, że wciągnął butle 200ml mm i dopiero w ramionach tatusia poszedł na drzemkę i spał 1,5 h🤯🥵🥶
nie kumam już nic!
No kurde, głodne dziecko, a Ty mu się dziwisz 🤣😉

My wciąż w łupinie, nie widzę potrzeby kupna nowego, mamy Avionaut Pixel.
MamM to "nokautuje cycem" też pamiętam :D
Przybijam piątkę, brałam Pixela, żeby na długo wystarczył, bo jednak łupiny najbezpieczniejsze dla maluchów 😁 a jednocześnie był super, jak malutka się urodziła, przy niespełna 3 kg pięknie w nim się mieściła.

reklama
Ja nie myje z fluorem, pytałam mojego stomatologa i powiedział, żeby bez fluoru i absolutnie nie szczoteczka soniczna.
zaznaczę, że młody lekarz studiował w UK i tam pracował ale wrócił i założył klinikę.
Jak go pytałam jak to jest w UK to powiedział, że najgorsza praktyka była w szpitalu bo maleńkie dzieci miały operacyjnie usuwane ząbki z przejedzenia cukrem.... ledwo wytrzymał.
Ma dwójkę dzieci i mówi, że nie ma przebacz od małego czyścił im nawet na siłę:o
O kurde.. ale angole nie przywiązują do wielu rzeczy wagi więc z jednej strony mnie to nie dziwi. Miałam okazję pracować i mieszkać w Anglii przez pewien czas.
Ale z tym szorowaniem to prawda, zębów Nastce nie odpuszczę. Nie chcę by miała takie problemy jak ja, że w prawie każdym ubytek. I też jeżeli po mnie odziedziczy Diasdeme to zafunduje jej aparat.

Do góry