reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Czy jest ktoś kto jeszcze nie wymienił łupiny na fotelik?
My dopiero dzisiaj kupiliśmy nowy fotelik, bo w łupinie już miała mało miejsca. Kupiliśmy Joie Spine 360, z tego co pamiętam to @Mary2094 też ma taki. Teraz to ma luksus w nim 😅
My wciąż w łupinie, nie widzę potrzeby kupna nowego, mamy Avionaut Pixel.
MamM to "nokautuje cycem" też pamiętam :D

reklama
Kurde sama bym taki obiad wszamała:)
Kiedy Wy to gotujecie to ja nie wiem🤔
wkładam go do krzesełka je kaszkę pierwsza część,
potem wkładam do krzesełka pije mleko druga część,
itd
tylko w nocy karmię butlą w sensie ok 20 i 23 no i nad ranem g. 5-6 zależy a tak sam pije
i on strasznie uwielbia jak para leci i wyciąg chodzi albo piekarnik wtedy się drze i śmieje😂

a tak wgl jak któraś ma Lidla to polecam makaron one są takie duże, że mieszczą się w ręce jak chrupek
jest napisane gotować 9-11 min ale ja gotuje 18 min i bez soli
może się któraś skusi😜
Zrzut ekranu 2021-12-17 o 22.17.15.png

wkładam go do krzesełka je kaszkę pierwsza część,
potem wkładam do krzesełka pije mleko druga część,
itd
tylko w nocy karmię butlą w sensie ok 20 i 23 no i nad ranem g. 5-6 zależy a tak sam pije
i on strasznie uwielbia jak para leci i wyciąg chodzi albo piekarnik wtedy się drze i śmieje😂
Moja w krzesełku wysiedzi tyle ile czasu zajmuje jej jedzenie a później się awanturuje jak fiks:oops:
A że karmię łyżeczką to nie mam wolnego czasu na zrobienie cokolwiek innego🤣

Kurde jak czytam ,że gaz 54% w górę to w przyszłym roku chyba w zimnie będziemy siedzieć..:oops:
I jak ludzie mają się przestawić z węgla itp na ogrzewanie gazowe jak ceny będą takie że masakra!!!
Pojebało ich wszystkich tam...

My mamy dwa auta i w jednym jeszcze łupina, Melania się w niej jakoś mieści, co prawda w samej bluzeczce, ale tak, na krótkich odcinkach daje radę.
No Nela w bluzeczce też by się spokojnie mieściła, ale jak już ma ciepła bluzę a pod tym sweter to już jej ciasno i nie miała jak rękami ruszać.

Przecież to Ty @karoo-kp zrobiłaś na forum modę na te buciki z wełny merino...pierwsza podsunęłaś informację o takich cudeńkach:)
Ano może 🙈🙈
Ale Vanes rzuciła linki do tych cud, ja kupuję rzeczy z wełenki z odzysku - laski skupują sweterki merino i z nich cuda szyją. Jak nie zapomnę, to jutro Wam wrzucę zdjęcie naszego kombiaka 😉
Doskonale Cię rozumiem, miała 2 tygodnie temu taki tydzień w nicy, że cała noc na jednym boku a małą ciągle na cycku, rano to aż mi się płakać chciało z bólu kręgosłupa i klatki 😜
Czy ja jestem tutaj jedyna, która nie chce kończyć KP i będzie bardziej mi brakowało kp niż dziecku? 🙈 No ja te momenty karmienia tak uwielbiam, zawsze się na nią patrzę jak przymyka oczka i pije to mleczko jak największy rarytas 😍🥺 baaaardzo ciężko będzie mi się pogodzić z tym, że za rok już tego nie będzie.
Nie planuję końca karmienia w najbliższym czasie. Na 99% za rok będę jeszcze karmiła. Praca w tym w ogóle nie przeszkadza 😉
No to w niedzielę może uda się ulepić jakieś pierogi...zwołałam posiłki i będziemy jechać na 4 pary rąk:)
I teraz pytanie do @karoo-kp bo chce użyć w końcu thm bo się kurzy tylko i zrobić to ciasto na pierogi....na ile sztuk mniej więcej wystarcza tego ciasta z przepisu powyżej?
Bo nie wiem w ile mąki się zaopatrzyć:)
Kurde, nie wiem 🙈 z 40-50 może? Może więcej? Zrobiłyśmy 130 uszek i 350 pierogów (w zaokrągleniu) z 5 kg mąki, z tego było też na podsypywanie.

Czy jest ktoś kto jeszcze nie wymienił łupiny na fotelik?
My dopiero dzisiaj kupiliśmy nowy fotelik, bo w łupinie już miała mało miejsca. Kupiliśmy Joie Spine 360, z tego co pamiętam to @Mary2094 też ma taki. Teraz to ma luksus w nim 😅
Ja i nie zapowiada się jeszcze długo. Mam Avionaut Pixel i młoda ma w nim kupę miejsca. Nie przewożę jej w żadnych bluzach czy kombiakach. Tylko wyjęłam boczne wkładki i jedną spod pupy. Myślę, że z pół roku jeszcze pojeździ w tym foteliku.
ja miałam dzisiaj jazdę na całego zawsze w południe spacer na zew w śpiworku 2 min i śpi 1h czasem więcej.
dzisiaj coraz pierwszy nie spał nic, rękawiczki i czapkę co chwilę ściągał, śpiworek dwa razy mu opuszczałam tylko na nogi myślałam może za gorąco...
e tam wrony latały kra kra śmiech przestały drzewa się bujały śmiech (w sumie u nas trochę dzisiaj wiało)
przechodziliśmy koło szkoły dzieci wyszły ok 14 w czapkach mikołaja a niektóre z maskami twarzy mikołaja (nie wiem o co kaman 🤷‍♀️) ale mały jak ich zobaczył śmiech
mówię kurde jeszcze nie śpi skręciłam w uliczkę do parku cisza spokój uśnie a co Wy ryk i płacz naprzemiennie mówię może kupa, sprawdzam nic
mówię dobra pobujam przejdzie mu nadal ryk i płacz przechodzą ludzie coś pod nosem komentują patrzą na mnie wyrodnym wzrokiem mówię no nie zawracam nadal ryk i płacz
przechodzimy jakieś maleństwo obudziliśmy przeszłam szybko w inną uliczkę ale mina matki nietęga😤
i tak ryk i płacz aż do osiedla wchodzę słyszy tylko proszę wejść drzwi otwarte i cisza a potem śmiech w garażu bo znaki drogowe, w windzie bo światełka a ja upocona, wk....pierwszy raz taka sytuacja jakaś sąsiadka jechała windą i chyba widziała moje podenerwowanie bo mówi z nastolatkami jest jeszcze gorzej a ja tylko warknęłam nie chce nawet wiedzieć....🤨
a w domu okazało się, że wciągnął butle 200ml mm i dopiero w ramionach tatusia poszedł na drzemkę i spał 1,5 h🤯🥵🥶
nie kumam już nic!
No kurde, głodne dziecko, a Ty mu się dziwisz 🤣😉

My wciąż w łupinie, nie widzę potrzeby kupna nowego, mamy Avionaut Pixel.
MamM to "nokautuje cycem" też pamiętam :D
Przybijam piątkę, brałam Pixela, żeby na długo wystarczył, bo jednak łupiny najbezpieczniejsze dla maluchów 😁 a jednocześnie był super, jak malutka się urodziła, przy niespełna 3 kg pięknie w nim się mieściła.

reklama
Ja nie myje z fluorem, pytałam mojego stomatologa i powiedział, żeby bez fluoru i absolutnie nie szczoteczka soniczna.
zaznaczę, że młody lekarz studiował w UK i tam pracował ale wrócił i założył klinikę.
Jak go pytałam jak to jest w UK to powiedział, że najgorsza praktyka była w szpitalu bo maleńkie dzieci miały operacyjnie usuwane ząbki z przejedzenia cukrem.... ledwo wytrzymał.
Ma dwójkę dzieci i mówi, że nie ma przebacz od małego czyścił im nawet na siłę:o
O kurde.. ale angole nie przywiązują do wielu rzeczy wagi więc z jednej strony mnie to nie dziwi. Miałam okazję pracować i mieszkać w Anglii przez pewien czas.
Ale z tym szorowaniem to prawda, zębów Nastce nie odpuszczę. Nie chcę by miała takie problemy jak ja, że w prawie każdym ubytek. I też jeżeli po mnie odziedziczy Diasdeme to zafunduje jej aparat.

Do góry