reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

O matko, aż nie wiem co powiedzieć 😭

Sa super, choć cena bardzo wysoka, ale znalazłam w moich zasobach podobne, brzydkie jak noc, ale cieplutkie więc mam w nosie. Plus mam do kombinezonu paputki z dwóch warstw merino (kombinezon też welna merino, plastyczny i nie nadmiernie gruby).
może jak kiedyś uzbieram takie zasoby to też wygrzebię w co raczej wątpię🙄

reklama
Mam podobne bardzo...ale Iga ma te buty 30 sekund na nogach...dłużej zakładam niż ona je ma...🤣
Pomyśl czy u Was nie będzie podobnie...
Ale u mnie Iga non stop rusza nogami...nawet dzisiaj mi jedna Pani zwróciła na to uwagę...że cały czas rusza:oops:
to chyba bez różnicy czy za 30 czy za 100 zł takie etap ściągają, mój też ściągał teraz już tego nie robi a może dlatego, że w śpiworku jest🤔

Przecież to Ty @karoo-kp zrobiłaś na forum modę na te buciki z wełny merino...pierwsza podsunęłaś informację o takich cudeńkach:)
yyy z firmy Bobowełna to mój wyszukany sklep z tymi butkami ale może być i @karoo-kp bo jestem jej wdzięczna bo naszukałam się ale znalałam i zakochałam się w wełnie merino😍

Ja czytałam " tata stomatolog" i on mówi, że myjemy ząbki szczoteczka dwa razy dziennie pasta z fluorem z 1000 ppm. Ja kupiłam przed przypadek z 500 ppm, no ale nie będę kupować innej specjalnie. I staram się myć jej codziennie dwa razy, ale nie zawsze się pamięta, czasem umyje tylko raz a czasem jeden dzień nie umyje 🙈🙈🙈
Ja nie myje z fluorem, pytałam mojego stomatologa i powiedział, żeby bez fluoru i absolutnie nie szczoteczka soniczna.
zaznaczę, że młody lekarz studiował w UK i tam pracował ale wrócił i założył klinikę.
Jak go pytałam jak to jest w UK to powiedział, że najgorsza praktyka była w szpitalu bo maleńkie dzieci miały operacyjnie usuwane ząbki z przejedzenia cukrem.... ledwo wytrzymał.
Ma dwójkę dzieci i mówi, że nie ma przebacz od małego czyścił im nawet na siłę:o

To bystry Tomek jednak.
Moja "nie kuma" jeszcze zbyt wiele.
Nauka pokazywania na ptzykład:
- Popatrz, Meluniu to owieczka ma oko.
Pokaż gdzie jest oko.
Melania po 30 powtórzeniach pokazuje paluszkiem oko i niepewnie patrzy czy ok.
Mama biję brawo i cieszy się spektakularnie. Dziewczynka oddycha z ulga i też się cieszy.
Następuje nauka " Gdzie owieczka ma ucho?"
Po 30 powtórzeniach Melania pokazuje OKO 🙈

Kurtyna.
Hahaha, uśmiałam się 😂

reklama
Ja zaczynam się nastawiać raczej na to że będziemy kończyć, po kąsaniu dla zabawy nie jest mi do śmiechu, bolą mnie sutki, a zębów jest więcej. Jedynie będę tęsknić za początkami karmienia, no i za usypianiem. Teraz zaczyna się robić ekstremalnie, bo potrafi na siedząco jeść wpatrując się kątem oka w TV, albo klepie mnie po piersiach, ciągnie za stanik, i się z tego śmieje. Tak więc już od lutego się weźmiemy za odstawienie.
Ja już też nie mogę się doczekać końca kp, nie wyobrażam sobie karmić 2-3 lata, już chcę "odzyskać" swoje ciało i mieć je tylko dla siebie :) aczkolwiek lubię karmić, dziecko jest przy tym takie ufne i bezbronne, niezapomniany widok. No i teraz po prostu rzucam jej ten cycek na pożarcie, już chyba czucia nie mam, a pierwsze 2 miesiące łzy mi ciekły przy każdym karmieniu tak bolało ("technicznie" było wszystko ok, po prostu takie wrażliwe sutki miałam).

Do góry