reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

też zamówiłam ale oddałam, nie wiem jakie masz ale te były odsuwane z tyłu na pięcie Achillesa totalna porażka jak u nas ciężko wepchnąć stopę... do tego za krótkie bo przed kostkę🙄o
Nie, to chyba inne, bo mój ma takie za kostkę, z tyłu na rzep zapinane, szeroko się otwierają i łatwo stopę wsadzić, ale są fajne na spacery, cieplutkie 🙂

reklama
ja miałam dzisiaj jazdę na całego zawsze w południe spacer na zew w śpiworku 2 min i śpi 1h czasem więcej.
dzisiaj coraz pierwszy nie spał nic, rękawiczki i czapkę co chwilę ściągał, śpiworek dwa razy mu opuszczałam tylko na nogi myślałam może za gorąco...
e tam wrony latały kra kra śmiech przestały drzewa się bujały śmiech (w sumie u nas trochę dzisiaj wiało)
przechodziliśmy koło szkoły dzieci wyszły ok 14 w czapkach mikołaja a niektóre z maskami twarzy mikołaja (nie wiem o co kaman 🤷‍♀️) ale mały jak ich zobaczył śmiech
mówię kurde jeszcze nie śpi skręciłam w uliczkę do parku cisza spokój uśnie a co Wy ryk i płacz naprzemiennie mówię może kupa, sprawdzam nic
mówię dobra pobujam przejdzie mu nadal ryk i płacz przechodzą ludzie coś pod nosem komentują patrzą na mnie wyrodnym wzrokiem mówię no nie zawracam nadal ryk i płacz
przechodzimy jakieś maleństwo obudziliśmy przeszłam szybko w inną uliczkę ale mina matki nietęga😤
i tak ryk i płacz aż do osiedla wchodzę słyszy tylko proszę wejść drzwi otwarte i cisza a potem śmiech w garażu bo znaki drogowe, w windzie bo światełka a ja upocona, wk....pierwszy raz taka sytuacja jakaś sąsiadka jechała windą i chyba widziała moje podenerwowanie bo mówi z nastolatkami jest jeszcze gorzej a ja tylko warknęłam nie chce nawet wiedzieć....🤨
a w domu okazało się, że wciągnął butle 200ml mm i dopiero w ramionach tatusia poszedł na drzemkę i spał 1,5 h🤯🥵🥶
nie kumam już nic!

Ja już też nie mogę się doczekać końca kp, nie wyobrażam sobie karmić 2-3 lata, już chcę "odzyskać" swoje ciało i mieć je tylko dla siebie :) aczkolwiek lubię karmić, dziecko jest przy tym takie ufne i bezbronne, niezapomniany widok. No i teraz po prostu rzucam jej ten cycek na pożarcie, już chyba czucia nie mam, a pierwsze 2 miesiące łzy mi ciekły przy każdym karmieniu tak bolało ("technicznie" było wszystko ok, po prostu takie wrażliwe sutki miałam).
"Rzucam cycek na pożarcie" Jagodakkk
dopisuję do
"nokautuję cycem" karoo-kp
😅

yyy z firmy Bobowełna to mój wyszukany sklep z tymi butkami ale może być i @karoo-kp bo jestem jej wdzięczna bo naszukałam się ale znalałam i zakochałam się w wełnie merino😍
Ależ oczywiście , że sklep znalazłaś Ty ale @karoo-kp pisała , że ma buciki z tej wełny kupione gdzieś tam od kogoś...a Ty poszukałaś sklepu z takim asortymentem i rozesłałaś w świat:)

ja miałam dzisiaj jazdę na całego zawsze w południe spacer na zew w śpiworku 2 min i śpi 1h czasem więcej.
dzisiaj coraz pierwszy nie spał nic, rękawiczki i czapkę co chwilę ściągał, śpiworek dwa razy mu opuszczałam tylko na nogi myślałam może za gorąco...
e tam wrony latały kra kra śmiech przestały drzewa się bujały śmiech (w sumie u nas trochę dzisiaj wiało)
przechodziliśmy koło szkoły dzieci wyszły ok 14 w czapkach mikołaja a niektóre z maskami twarzy mikołaja (nie wiem o co kaman 🤷‍♀️) ale mały jak ich zobaczył śmiech
mówię kurde jeszcze nie śpi skręciłam w uliczkę do parku cisza spokój uśnie a co Wy ryk i płacz naprzemiennie mówię może kupa, sprawdzam nic
mówię dobra pobujam przejdzie mu nadal ryk i płacz przechodzą ludzie coś pod nosem komentują patrzą na mnie wyrodnym wzrokiem mówię no nie zawracam nadal ryk i płacz
przechodzimy jakieś maleństwo obudziliśmy przeszłam szybko w inną uliczkę ale mina matki nietęga😤
i tak ryk i płacz aż do osiedla wchodzę słyszy tylko proszę wejść drzwi otwarte i cisza a potem śmiech w garażu bo znaki drogowe, w windzie bo światełka a ja upocona, wk....pierwszy raz taka sytuacja jakaś sąsiadka jechała windą i chyba widziała moje podenerwowanie bo mówi z nastolatkami jest jeszcze gorzej a ja tylko warknęłam nie chce nawet wiedzieć....🤨
a w domu okazało się, że wciągnął butle 200ml mm i dopiero w ramionach tatusia poszedł na drzemkę i spał 1,5 h🤯🥵🥶
nie kumam już nic!
Biedny głodny był a Ty mu wycieczki robiłaś:)
To co się dziwisz, że się upominał o swoje🤣
"Rzucam cycek na pożarcie" Jagodakkk
dopisuję do
"nokautuję cycem" karoo-kp
😅
Ależ masz pamięć odnośnie cytatów dziewczyn...no chyba , że serio zapisujesz:)

Czy jest ktoś kto jeszcze nie wymienił łupiny na fotelik?
My dopiero dzisiaj kupiliśmy nowy fotelik, bo w łupinie już miała mało miejsca. Kupiliśmy Joie Spine 360, z tego co pamiętam to @Mary2094 też ma taki. Teraz to ma luksus w nim 😅
My mamy dwa auta i w jednym jeszcze łupina, Melania się w niej jakoś mieści, co prawda w samej bluzeczce, ale tak, na krótkich odcinkach daje radę.

Biedny głodny był a Ty mu wycieczki robiłaś:)
To co się dziwisz, że się upominał o swoje🤣
aa przepraszam nie dodałam przed wyjściem je obiad, dzisiaj miał makaron, buraczki, kotleciki z indyczka i ćwiartkę jabłka
w sumie to mu zamieniłam bo przed wyjściem zawsze piliśmy butle a po przyjściu jadł obiad ale chce go przygotować już na żłobek bo tam jest właśnie na odwrót najpierw drugie potem po spacerze zupa.

reklama
aa przepraszam nie dodałam przed wyjściem je obiad, dzisiaj miał makaron, buraczki, kotleciki z indyczka i ćwiartkę jabłka
w sumie to mu zamieniłam bo przed wyjściem zawsze piliśmy butle a po przyjściu jadł obiad ale chce go przygotować już na żłobek bo tam jest właśnie na odwrót najpierw drugie potem po spacerze zupa.
Kurde sama bym taki obiad wszamała:)
Kiedy Wy to gotujecie to ja nie wiem🤔

Do góry