reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

O matko, aż nie wiem co powiedzieć 😭

Sa super, choć cena bardzo wysoka, ale znalazłam w moich zasobach podobne, brzydkie jak noc, ale cieplutkie więc mam w nosie. Plus mam do kombinezonu paputki z dwóch warstw merino (kombinezon też welna merino, plastyczny i nie nadmiernie gruby).
może jak kiedyś uzbieram takie zasoby to też wygrzebię w co raczej wątpię🙄

reklama
Mam podobne bardzo...ale Iga ma te buty 30 sekund na nogach...dłużej zakładam niż ona je ma...🤣
Pomyśl czy u Was nie będzie podobnie...
Ale u mnie Iga non stop rusza nogami...nawet dzisiaj mi jedna Pani zwróciła na to uwagę...że cały czas rusza:oops:
to chyba bez różnicy czy za 30 czy za 100 zł takie etap ściągają, mój też ściągał teraz już tego nie robi a może dlatego, że w śpiworku jest🤔

Przecież to Ty @karoo-kp zrobiłaś na forum modę na te buciki z wełny merino...pierwsza podsunęłaś informację o takich cudeńkach:)
yyy z firmy Bobowełna to mój wyszukany sklep z tymi butkami ale może być i @karoo-kp bo jestem jej wdzięczna bo naszukałam się ale znalałam i zakochałam się w wełnie merino😍

Ja czytałam " tata stomatolog" i on mówi, że myjemy ząbki szczoteczka dwa razy dziennie pasta z fluorem z 1000 ppm. Ja kupiłam przed przypadek z 500 ppm, no ale nie będę kupować innej specjalnie. I staram się myć jej codziennie dwa razy, ale nie zawsze się pamięta, czasem umyje tylko raz a czasem jeden dzień nie umyje 🙈🙈🙈
Ja nie myje z fluorem, pytałam mojego stomatologa i powiedział, żeby bez fluoru i absolutnie nie szczoteczka soniczna.
zaznaczę, że młody lekarz studiował w UK i tam pracował ale wrócił i założył klinikę.
Jak go pytałam jak to jest w UK to powiedział, że najgorsza praktyka była w szpitalu bo maleńkie dzieci miały operacyjnie usuwane ząbki z przejedzenia cukrem.... ledwo wytrzymał.
Ma dwójkę dzieci i mówi, że nie ma przebacz od małego czyścił im nawet na siłę:o

To bystry Tomek jednak.
Moja "nie kuma" jeszcze zbyt wiele.
Nauka pokazywania na ptzykład:
- Popatrz, Meluniu to owieczka ma oko.
Pokaż gdzie jest oko.
Melania po 30 powtórzeniach pokazuje paluszkiem oko i niepewnie patrzy czy ok.
Mama biję brawo i cieszy się spektakularnie. Dziewczynka oddycha z ulga i też się cieszy.
Następuje nauka " Gdzie owieczka ma ucho?"
Po 30 powtórzeniach Melania pokazuje OKO 🙈

Kurtyna.
Hahaha, uśmiałam się 😂

reklama
Ja zaczynam się nastawiać raczej na to że będziemy kończyć, po kąsaniu dla zabawy nie jest mi do śmiechu, bolą mnie sutki, a zębów jest więcej. Jedynie będę tęsknić za początkami karmienia, no i za usypianiem. Teraz zaczyna się robić ekstremalnie, bo potrafi na siedząco jeść wpatrując się kątem oka w TV, albo klepie mnie po piersiach, ciągnie za stanik, i się z tego śmieje. Tak więc już od lutego się weźmiemy za odstawienie.
Ja już też nie mogę się doczekać końca kp, nie wyobrażam sobie karmić 2-3 lata, już chcę "odzyskać" swoje ciało i mieć je tylko dla siebie :) aczkolwiek lubię karmić, dziecko jest przy tym takie ufne i bezbronne, niezapomniany widok. No i teraz po prostu rzucam jej ten cycek na pożarcie, już chyba czucia nie mam, a pierwsze 2 miesiące łzy mi ciekły przy każdym karmieniu tak bolało ("technicznie" było wszystko ok, po prostu takie wrażliwe sutki miałam).

Do góry