reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

@Patii26 mówisz masz 😁 jedno "modelowe", jedno pokazujące standardowy poziom czystości podczas posiłków, jedno z czasu kiedy wrocilismy ze szpitala i nie moglismy wychodzic na spacery, a nie chciałam zeby jesien go ominela, wiec przynioslam mu lisci do domu 😂
Ja bym Neli nie mogła tak dać liści, bo od razu by wylądowały w buzi 😅

reklama
Śliczna 🥰
Patii, miałam takie leżące fotki na 8 miesięcy, a za 2 dni już siedziała, teraz staje. Ciekawe jak to u Was będzie. Pewnie tak samo 🙂🙂🙂
No ja jestem ciekawa kiedy sama usiądzie, bo już tak akrobacje robi, ale jeszcze nie usiądzie 😜 W dniu skończenia 8 msc pisałam Wam, że zaczęła raczkować i zrobiła kilka dobrych kroczków, a teraz jakoś przestała tak częściej ćwiczyć i nawet jak jej dam jako motywację pilot by do niego podeszła to pełza 😜
ale piękna ta nasz Włoszka Nelcia😍

Ps sukienka z lamami 👍
Włoszka 🥰 lubię to określenie 😀
Mamy taką samą sukienkę tylko w wersji szarej 😃
Ale ona ma te słodkie kędziorki ❤❤ i te puciusie słodziutkie! ❤❤ aż zazdroszczę
Hehe, czego zazdrościć, przecież Nastka tak samo jest śliczną dziewczynką z pięknymi długimi ciemnymi włoskami 😍 Możesz jej już kucyczki robić itp 🤗 No i cudne jest to, że możemy sobie czesać dziewczynom włoski i zaniedlugo robić fryzurki 😊 ( chyba jedyne dwie mają długie włosy tutaj z marcowek z dziewczynek).
Cudna❤Haha ciekawe czemu wszystkie nasze dzieciaczki zjadają swoją ósemkę 🤔🦷🦷🤭😅
Hahaha, Nela zaczęła od 7, wtedy też przy sesji jadła siódemkę 😅 Kiedyś to się położyło obok karteczkę z numerkiem a teraz nic nie umknie jej uwadze, od razu sięga 😅
Omg jakie cudne włoski.....🥰
Cała jest boska ale te włoski dodają jeszcze tego "czegoś"😍
To prawda, często mówię mojemu N, że te włoski to dodają jej takiego uroku 🥰
Haha mnie najbardziej przeraża ta beztroska 🤣trzymam się albo nie bo coś sięgam🙈 chociaż po upadku to mimo wszystko na trochę jest ostrożniejszy 😅 a powiedz usiądzie się i pobawi? Bo mój to jakby nie widział już zabawek tylko wstawanie już nawet raczkować za dużo mu się nie chce 🤷‍♀️ i siadać już wogole noe próbuje bo po co😅
Nela odkąd pełza to tak samo, zabawki i mata ją nie interesują (chyba , że na chwilę) i woli pełzać po całym mieszkaniu, najczęściej tam gdzie ja jestem 😜
finanse niestety...ale jakbym nie miała jej z kim zostawić to chyba zacisnęłabym pasa i została w domu dłużej. tatuś po pierwszym dniu zadowolony, córcia zaopiekowana dobrze więc jestem spokojna👍👍👍
A to oddałaś te kilka Msc macierzyńskiego mężowi czy po prostu zrezygnowałaś z tego?

Ja bym Neli nie mogła tak dać liści, bo od razu by wylądowały w buzi 😅
Tomkowi też lądowały, ale kilka razy pozwoliłam mu pociumkać niektóre, które wiedziałam, że nawet jak uszczypie to nic się nie stanie i dzięki temu zaspokoił ciekawość i stracił zainteresowanie 😁 poza tym miał jeszcze pełno szyszek, dyń, ozdobne pieńki z litego drewna i kwiatki z ogrodu, więc nie miał czasu jeść tych liści 😊

Podpinam się teraz pod wszystkie wpisy Vaness o raczkującym dziecku, które próbuje wspinać sią na wszystko - wiszące płaszcze, ruchome krzesła, półeczki, żaluzje w oknach 😲
To jest jazda i co chwila buch na glebę...
Osiwieję, krok w krok za "legwankiem".
A było tak pięknie 2 tygodnie.
I tu nie sprawdzają nam się już za duże ubranka z podwinietymi nogawkami i rękawkami. Wszystko się odwija i krępuję.
Melania ciągnie za sobą te ogony...
Taa... Za duże ciuchy odpadają zdecydowanie. Ja zasłon i firan nie mam, wieszak na kurtki wysoko, ale wszystkie meble są jej. Już się doprosiłam i mój mąż pomontował wszystkie meble do ścian 🥴🥴
nie wiem czy teraz też tak grzeją w przedszkolach i żłobkach państwowych, bo w szkołach nadal gorąc, że nie da się wytrzymać. my hartujemy nasze dzieciaczki a potem trafią w takie miejsce i z przygotowania nici. może w prywatnych trochę oszczędzają i jest chłodniej :)
U nas (prywatne) jest około 21 stopni a dzieciaki codziennie wychodzą na dwór 😁😁

Oesu, dziewczyny, jaki ciężki dzień miałam.
Na 7.30 do punktu pobrań z Jagodą, na 13.do szpitala do poradni otolaryngologicznej (Dobrusia ma wysiękowe zapalenie uszu, a do badania musiałam ją trzymać między nogami i siłowo, dramat, histeria na całą przychodnię, ale się wstydu najadłam), a na 16 psychiatra Jagody. Czuję się jak po maratonie... Mamy zalecenie terapii i dwa leki wyciszające i przeciwlękowe.

Taa... Za duże ciuchy odpadają zdecydowanie. Ja zasłon i firan nie mam, wieszak na kurtki wysoko, ale wszystkie meble są jej. Już się doprosiłam i mój mąż pomontował wszystkie meble do ścian 🥴🥴

U nas (prywatne) jest około 21 stopni a dzieciaki codziennie wychodzą na dwór 😁😁

Oesu, dziewczyny, jaki ciężki dzień miałam.
Na 7.30 do punktu pobrań z Jagodą, na 13.do szpitala do poradni otolaryngologicznej (Dobrusia ma wysiękowe zapalenie uszu, a do badania musiałam ją trzymać między nogami i siłowo, dramat, histeria na całą przychodnię, ale się wstydu najadłam), a na 16 psychiatra Jagody. Czuję się jak po maratonie... Mamy zalecenie terapii i dwa leki wyciszające i przeciwlękowe.
Dobrze, że już jesteście po wizycie u psychiatry i wiecie jak dalej postępować aby pomóc Jagodzie.
Będzie dobrze...na pewno psychicznie i Tobie ulżyło jak wiesz co dalej robić...
Aj tam wstyd w przychodni...myślę, że nie pierwszy i ostatni raz widzieli histerię w wykonaniu dziecka....przecież to tylko dzieci.
Mam nadzieję , że Dobrusi przejdzie szybko to zapalenie ucha bo to ból jak fiks...🤗
Oby jutro dzień był spokojniejszy...tego życzę...3majcie się dziewczyny😘

Dobrze, że już jesteście po wizycie u psychiatry i wiecie jak dalej postępować aby pomóc Jagodzie.
Będzie dobrze...na pewno psychicznie i Tobie ulżyło jak wiesz co dalej robić...
Aj tam wstyd w przychodni...myślę, że nie pierwszy i ostatni raz widzieli histerię w wykonaniu dziecka....przecież to tylko dzieci.
Mam nadzieję , że Dobrusi przejdzie szybko to zapalenie ucha bo to ból jak fiks...🤗
Oby jutro dzień był spokojniejszy...tego życzę...3majcie się dziewczyny😘
Całe szczęście przy wysiękowym zapaleniu ucha nie ma bólu (chyba, że już jest bardzo zaawansowana choroba) tylko zaburzenia słuchu.

reklama
nie pisałam Wam z niedzieli na pn tragiczna noc z pn na wt czyli dzisiaj jeszcze gorzej zaczęłam czytać o co kaman 😭
nic dodać nic ująć poczytajcie najgorszy tydzień ever🥴

Do góry