reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

@Patii26 mówisz masz 😁 jedno "modelowe", jedno pokazujące standardowy poziom czystości podczas posiłków, jedno z czasu kiedy wrocilismy ze szpitala i nie moglismy wychodzic na spacery, a nie chciałam zeby jesien go ominela, wiec przynioslam mu lisci do domu 😂
Ja bym Neli nie mogła tak dać liści, bo od razu by wylądowały w buzi 😅

reklama
Śliczna 🥰
Patii, miałam takie leżące fotki na 8 miesięcy, a za 2 dni już siedziała, teraz staje. Ciekawe jak to u Was będzie. Pewnie tak samo 🙂🙂🙂
No ja jestem ciekawa kiedy sama usiądzie, bo już tak akrobacje robi, ale jeszcze nie usiądzie 😜 W dniu skończenia 8 msc pisałam Wam, że zaczęła raczkować i zrobiła kilka dobrych kroczków, a teraz jakoś przestała tak częściej ćwiczyć i nawet jak jej dam jako motywację pilot by do niego podeszła to pełza 😜
ale piękna ta nasz Włoszka Nelcia😍

Ps sukienka z lamami 👍
Włoszka 🥰 lubię to określenie 😀
Mamy taką samą sukienkę tylko w wersji szarej 😃
Ale ona ma te słodkie kędziorki ❤❤ i te puciusie słodziutkie! ❤❤ aż zazdroszczę
Hehe, czego zazdrościć, przecież Nastka tak samo jest śliczną dziewczynką z pięknymi długimi ciemnymi włoskami 😍 Możesz jej już kucyczki robić itp 🤗 No i cudne jest to, że możemy sobie czesać dziewczynom włoski i zaniedlugo robić fryzurki 😊 ( chyba jedyne dwie mają długie włosy tutaj z marcowek z dziewczynek).
Cudna❤Haha ciekawe czemu wszystkie nasze dzieciaczki zjadają swoją ósemkę 🤔🦷🦷🤭😅
Hahaha, Nela zaczęła od 7, wtedy też przy sesji jadła siódemkę 😅 Kiedyś to się położyło obok karteczkę z numerkiem a teraz nic nie umknie jej uwadze, od razu sięga 😅
Omg jakie cudne włoski.....🥰
Cała jest boska ale te włoski dodają jeszcze tego "czegoś"😍
To prawda, często mówię mojemu N, że te włoski to dodają jej takiego uroku 🥰
Haha mnie najbardziej przeraża ta beztroska 🤣trzymam się albo nie bo coś sięgam🙈 chociaż po upadku to mimo wszystko na trochę jest ostrożniejszy 😅 a powiedz usiądzie się i pobawi? Bo mój to jakby nie widział już zabawek tylko wstawanie już nawet raczkować za dużo mu się nie chce 🤷‍♀️ i siadać już wogole noe próbuje bo po co😅
Nela odkąd pełza to tak samo, zabawki i mata ją nie interesują (chyba , że na chwilę) i woli pełzać po całym mieszkaniu, najczęściej tam gdzie ja jestem 😜
finanse niestety...ale jakbym nie miała jej z kim zostawić to chyba zacisnęłabym pasa i została w domu dłużej. tatuś po pierwszym dniu zadowolony, córcia zaopiekowana dobrze więc jestem spokojna👍👍👍
A to oddałaś te kilka Msc macierzyńskiego mężowi czy po prostu zrezygnowałaś z tego?

Ja bym Neli nie mogła tak dać liści, bo od razu by wylądowały w buzi 😅
Tomkowi też lądowały, ale kilka razy pozwoliłam mu pociumkać niektóre, które wiedziałam, że nawet jak uszczypie to nic się nie stanie i dzięki temu zaspokoił ciekawość i stracił zainteresowanie 😁 poza tym miał jeszcze pełno szyszek, dyń, ozdobne pieńki z litego drewna i kwiatki z ogrodu, więc nie miał czasu jeść tych liści 😊

Podpinam się teraz pod wszystkie wpisy Vaness o raczkującym dziecku, które próbuje wspinać sią na wszystko - wiszące płaszcze, ruchome krzesła, półeczki, żaluzje w oknach 😲
To jest jazda i co chwila buch na glebę...
Osiwieję, krok w krok za "legwankiem".
A było tak pięknie 2 tygodnie.
I tu nie sprawdzają nam się już za duże ubranka z podwinietymi nogawkami i rękawkami. Wszystko się odwija i krępuję.
Melania ciągnie za sobą te ogony...
Taa... Za duże ciuchy odpadają zdecydowanie. Ja zasłon i firan nie mam, wieszak na kurtki wysoko, ale wszystkie meble są jej. Już się doprosiłam i mój mąż pomontował wszystkie meble do ścian 🥴🥴
nie wiem czy teraz też tak grzeją w przedszkolach i żłobkach państwowych, bo w szkołach nadal gorąc, że nie da się wytrzymać. my hartujemy nasze dzieciaczki a potem trafią w takie miejsce i z przygotowania nici. może w prywatnych trochę oszczędzają i jest chłodniej :)
U nas (prywatne) jest około 21 stopni a dzieciaki codziennie wychodzą na dwór 😁😁

Oesu, dziewczyny, jaki ciężki dzień miałam.
Na 7.30 do punktu pobrań z Jagodą, na 13.do szpitala do poradni otolaryngologicznej (Dobrusia ma wysiękowe zapalenie uszu, a do badania musiałam ją trzymać między nogami i siłowo, dramat, histeria na całą przychodnię, ale się wstydu najadłam), a na 16 psychiatra Jagody. Czuję się jak po maratonie... Mamy zalecenie terapii i dwa leki wyciszające i przeciwlękowe.

Taa... Za duże ciuchy odpadają zdecydowanie. Ja zasłon i firan nie mam, wieszak na kurtki wysoko, ale wszystkie meble są jej. Już się doprosiłam i mój mąż pomontował wszystkie meble do ścian 🥴🥴

U nas (prywatne) jest około 21 stopni a dzieciaki codziennie wychodzą na dwór 😁😁

Oesu, dziewczyny, jaki ciężki dzień miałam.
Na 7.30 do punktu pobrań z Jagodą, na 13.do szpitala do poradni otolaryngologicznej (Dobrusia ma wysiękowe zapalenie uszu, a do badania musiałam ją trzymać między nogami i siłowo, dramat, histeria na całą przychodnię, ale się wstydu najadłam), a na 16 psychiatra Jagody. Czuję się jak po maratonie... Mamy zalecenie terapii i dwa leki wyciszające i przeciwlękowe.
Dobrze, że już jesteście po wizycie u psychiatry i wiecie jak dalej postępować aby pomóc Jagodzie.
Będzie dobrze...na pewno psychicznie i Tobie ulżyło jak wiesz co dalej robić...
Aj tam wstyd w przychodni...myślę, że nie pierwszy i ostatni raz widzieli histerię w wykonaniu dziecka....przecież to tylko dzieci.
Mam nadzieję , że Dobrusi przejdzie szybko to zapalenie ucha bo to ból jak fiks...🤗
Oby jutro dzień był spokojniejszy...tego życzę...3majcie się dziewczyny😘

Dobrze, że już jesteście po wizycie u psychiatry i wiecie jak dalej postępować aby pomóc Jagodzie.
Będzie dobrze...na pewno psychicznie i Tobie ulżyło jak wiesz co dalej robić...
Aj tam wstyd w przychodni...myślę, że nie pierwszy i ostatni raz widzieli histerię w wykonaniu dziecka....przecież to tylko dzieci.
Mam nadzieję , że Dobrusi przejdzie szybko to zapalenie ucha bo to ból jak fiks...🤗
Oby jutro dzień był spokojniejszy...tego życzę...3majcie się dziewczyny😘
Całe szczęście przy wysiękowym zapaleniu ucha nie ma bólu (chyba, że już jest bardzo zaawansowana choroba) tylko zaburzenia słuchu.

reklama
nie pisałam Wam z niedzieli na pn tragiczna noc z pn na wt czyli dzisiaj jeszcze gorzej zaczęłam czytać o co kaman 😭
nic dodać nic ująć poczytajcie najgorszy tydzień ever🥴

Do góry