reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Haha no różnie to bywa 😅Ja tam wolę być zawiedziona intuicją niż coś przeoczyć 😅
Pojechaliśmy na kontrolę to lekarz najpierw nagadał że sprawdzimy czy się noe rozwinęło w zapalenie płuc a jak się okazało że wszystko ładnie mu schodzi to powiedział że za szybko bym chciała żeby wyzdrowiał i że przy kolejnych dzieciach będzie lepiej 🤣 no durny dziqd dobrze że dobry lekarz🤣🤣😉
Zgadzam się z tym w 100% nie interesuje mnie zdanie innych że jestem przewrażliwiona. Chodzi o moje dziecko i mam prawo taka być.

I po nocy ma dość spokojny oddech i miała też taki nocy nie słychać jakiś świstów z tym, że ta noc dalej nie spokojna. Ciężko było jej zasnąć przez nos a potem spała i przez sen marudziła. Ostatecznie dostała mleko o 6 i śpi. Może ona głodna była bo w dzień mniej je z tego wszystkiego 🤔
z jedzeniem może tak być mi z kilka dni zajęło ogarnięcie że rano g. 6-7 mm 40 ml
kaszka g. 8 i 100g ale dzisiaj 160 g😂
og. 11 120 ml mm
g. 13 100 ml mm
g. obiad stałe nie wiem ile 🤷🏻‍♀️
g. 17 120 ml mm
g.17.30 deserek owocki 90g lub Jogurt
g.19.30-20 205 ml mm
g. 23 140 ml mm
a wcześniej jadł co 3h poprostu totalnie nam się schemat zmienił i nie ma tak że jak podam o 9 kaszkę to o g.11 nie zje mm domaga się zaraz jest am am🤪 więc może poobserwuj ją bo może właśnie chce zmiany😂

mój dzisiaj po tej szczepionce to śpi jak susel spał do 6 potem bawił się w łóżeczku szczebelkami i monitorem oddechu bo światełko 😂 o g 7 Mleczko 30 ml rzeź🙃
g. 9 kaszka wjechała bo już było am am
potem leciał mi przez ręce M go położył a ten kupa okropnie czarna (muszę po obserwować bo jak coś to do lekarza pojedziemy) i śpi od g.10😱 normalnie dziwne

zrobiłam mu okład z sody bo jednak nóżka spuchła (ale temp nie drgnęła) macie jakieś patenty jak ten okład utrzymać na dziecku dłużej niż 1 min?

Zgadzam się z tym w 100% nie interesuje mnie zdanie innych że jestem przewrażliwiona. Chodzi o moje dziecko i mam prawo taka być.
W ciąży byłam przewrażliwiona i kierowałam się instynktem - nigdy mnie nie zawiódł. Nawet mąż miał mnie dosyć lecz nigdy się nie pomyliłam jak było coś nie tak. Teraz też ufam instynktowi bo jeszcze nigdy mnie nie zawiódł w przypadku własnego dziecka.

mój dzisiaj po tej szczepionce to śpi jak susel spał do 6 potem bawił się w łóżeczku szczebelkami i monitorem oddechu bo światełko 😂 o g 7 Mleczko 30 ml rzeź🙃
potem leciał mi przez ręce M go położył a ten kupa okropnie czarna (muszę po obserwować bo jak coś to do lekarza pojedziemy) i śpi od g.10😱 normalnie dziwne

zrobiłam mu okład z sody bo jednak nóżka spuchła (ale temp nie drgnęła) macie jakieś patenty jak ten okład utrzymać na dziecku dłużej niż 1 min?
Chyba bym plasterkiem z metra przykleiła do nóżki aby się trzymało.
U nas zabawa monitorem wygląda w ten sposób że Nastka podchodzi do niego i ciągnie do siebie że wyskakuje z tej prowadnicy co go trzyma, i tak później na tych kabelkach wisi 😂

Bardzo dziękuję za dużo ciepła ❤

Mieliśmy przed chwilą chwile grozy, pierwsze zadławienie mamy zaliczone. Bo Nastka je ostatnimi czasy jak łakomczuch i popycha sobie jeszcze palcami jedzenie w buzi. No i powiem jedno, tak opanowana nigdy nie byłam w życiu. Ale uratowało mnie to ze wiem co w tej sytuacji robić.5 klepnięć wystarczyło i kawałek wyszedł ładnie w całości sam z buzi.
Brawo Mamusiu! Kurde, to opanowanie w kryzysowych sytuacjach to jest coś niesamowitego.
Chyba czas oddać w prezencie do teściowych synalków 😂
Moja nie chce 😂😂
W okno życia ich upchniemy, najwyżej w kawałkach 😂😂

Oczywiście, że masz prawo. Poza tym lepiej być przewrażliwionym niż coś przegapić. Znajoma była tak przewrazliwiona według swojego męża, że pojechała do szpitala z dzieckiem w teorii zdrowym i okazało się, że ma coś z zastawką w mózgu i płyn mózgowo rdzeniowy jej się zbiera i po prostu zaczynało jej się wodogłowie. W szpitalu jej musieli założyć dren odprowadzający nadmiar płynu do śledziony. A gdyby nie była "nadwrażliwa" to miałaby w domu kalekę albo nie miałaby w ogóle najmłodszego dziecka. Dwa razy ta nadwrażliwość uratowała Zuzi życie (teraz jest przepiękną, bardzo inteligentną 27letnią kobietą, pracuje jako fotomodelka i z końmi).

Kupa czarna a nie jedliście czegoś, co mogło spowodować, że kupa czarna? Cos z dużą ilością żelaza?
A oklad przewiązuję lekko zwykłym siatkowym bandażem i na to legginsy, wiem, potem mokre, no ale trudno, wyschną.

No to Mary ja do Ciebie wbijam tym razem na spacer. Tylko niech pogoda zrobi się znośna, jako taka.
Słuchanjcie, z ludźmi w dołku to jest czasem tak, że tego na zewnątrz nie widać.
Jak Martyna była u mnie to nie mogłam się napatrzyć, jaka energiczna, zorganizowana, zadbana dziewczyna, wpędziła mnie trochę w kompleks, żeby też się ogarnąć z tych dziecinnych pieleszy...
Także, szykuj się koleżanko na najazd z mojej strony!

Melania nam spadła 😒 na dupkę, ale spadła. Syn ją pilnował i zagapił się w telefon, nie miał świadomości, że ona już tak śmiga. Uraz taki ma teraz, po wszystkim wybiegł z domu, nic cały dzień nie chciał jeść... bardzo przeżywał.
Zresztą ja też jestem z tych panikujących, nie obyło się bez rozpaczliwego szlochu chwilowego. Tatuś ogarnął.
Melania się przestraszyła, ale bez uszczerbku.

Mam nadzieję, że żaden maluszek nie dołączy już do tego grona :(((

reklama
No to Mary ja do Ciebie wbijam tym razem na spacer. Tylko niech pogoda zrobi się znośna, jako taka.
Słuchanjcie, z ludźmi w dołku to jest czasem tak, że tego na zewnątrz nie widać.
Jak Martyna była u mnie to nie mogłam się napatrzyć, jaka energiczna, zorganizowana, zadbana dziewczyna, wpędziła mnie trochę w kompleks, żeby też się ogarnąć z tych dziecinnych pieleszy...
Także, szykuj się koleżanko na najazd z mojej strony!

Melania nam spadła 😒 na dupkę, ale spadła. Syn ją pilnował i zagapił się w telefon, nie miał świadomości, że ona już tak śmiga. Uraz taki ma teraz, po wszystkim wybiegł z domu, nic cały dzień nie chciał jeść... bardzo przeżywał.
Zresztą ja też jestem z tych panikujących, nie obyło się bez rozpaczliwego szlochu chwilowego. Tatuś ogarnął.
Melania się przestraszyła, ale bez uszczerbku.

Mam nadzieję, że żaden maluszek nie dołączy już do tego grona :(((
Dobrze że na dupkę spadła. Się Medi zestresował biedny.
Zapraszam do siebie. Z chęcią ugoszczę 😊

Do góry